118 találat a(z) kompenzációs felár cimkére

Őstermelő és egyéni vállalkozó Kérdés

Őstermelők adózása Kérdés

Kompenzációs feláras egyéni vállalkozó Kérdés

Katás mezőgazdasági vállalkozó Kérdés

Egyéni vállalkozás megszüntetése – őstermelő Kérdés

Kompenzációs felárra való jogosultság Kérdés

Kompenzációs felár alkalmazása Kérdés

Kompenzációs felár alkalmazhatósága Kérdés

Katából kilépéskor áfamentesség módosítása Kérdés

Egyéni vállalkozó egyben őstermelő is Kérdés

Katás egyéni vállalkozó – felvásárlási jegy II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Előző kérdésem pontosítva: fiatal gazda támogatás miatt ügyfelem katás egyéni vállalkozó lett. Kizárólag mezőgazdasági tevékenységet (állattenyésztés, növénytermesztés) végez, más tevékenysége nincs. Az áfatörvény alapján mezőgazdasági tevékenységnek minősülő tevékenységet folytat, és a kompenzációs felár megtérítésére tart igényt, alanyi adómentesség mellett. Őstermelői igazolványa is van. Kérdésem, hogy felvásárlási jeggyel értékesíthet-e felvásárlónak, vagy csak számlával? Ha értékesíthet, akkor az szja-bevallásban kell-e a bevételt szerepeltetnie, vagy a katabevallásában? Megköszönöm a válaszát.

Évközbeni áfaválasztás kompenzációs felár helyett lehet-e Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kompenzációs feláras őstermelő, másodlagosan jelenleg alanyi mentes, átléphet-e év közben áfakörbe? Választásának indoka: nagyértékű tárgyieszköz-vásárlás. Válaszukat előre is köszönöm.

Őstermelés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy áfakörös egyéni vállalkozó egyéni vállalkozása mellett őstermelői tevékenységet is folytat. Őstermelésében is tételes elszámolásra lesz kötelezett. Kérdésem az lenne, hogy jogosult-e kompenzációs felár alkalmazására?

Családi gazdaság kompenzációs felár Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy családi gazdálkodó 3 kft.-ben rendelkezik tulajdoni hányaddal. Kettőben 24 százalék, egyben 14 százalék. A családi gazdálkodó egyik gazdasági társaságban sem éri el a többségi tulajdont, viszont mind a három vállalkozásnak azonosak a magánszemély tulajdonosai, és mind a háromban ugyanaz a személy a többségi tulajdonos, a cégeknek nincsenenk tulajdoni részük egymásban. Az lenne a kérdésem, hogy a fenti esetben a jogosult-e a családi gazdálkodó kompenzációs felárra, ha a további feltételeknek megfelel?

Egyéni vállalkozó egyben közös őstermelés tagja Kérdés

Tisztelt Adózóna! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy van egy mentes egyéni vállalkozó, aki a férjével közös őstermelést folytat. A hölgy, aki az egyéni vállalkozó, csak tagja a közös őstermelésnek. Az őstermelői igazolványuk eddig úgy volt, hogy jogosultak a kompenzációs felárra, de ha a hölgy, aki egyéni vállalkozó, ő ezután is igénybe veheti a férj által az őstermelésben. Ugye az egyéni vállalkozó áfamentes adószámú, az őstermelés is, csak kérdés, hogy akkor a kompenzációs felárra való jogosultságot elveszítik? Köszönöm előre is segítő válaszát. N. Tünde

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás egyéni vállalkozó csed mellett

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Gyed számításának alapja

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Ingatlanértékesítés – teljesítési időpont

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close