19 találat a(z) kft.-tulajdonos cimkére

Olasz állampolgár díjazása Magyarországon Kérdés

Saját gépjármű használata tulajdonosi jogviszonyban Kérdés

Járulékfizetés Kérdés

Katás egyéni vállalkozó és kft.-tulajdonos 2020. 07. 01. után Kérdés

Nyugdíjas társas vállalkozó járulékai Kérdés

Egyszemélyes kft. tulajdonosa teljes jogú nyugdíjas (betöltötte a korhatárt) és egyéni vállalkozó is. Van-e járulékfizetési kötelezettsége, amennyiben nem vesz fel jövedelmet a kft.-ben? Ha év végén mégis venne fel jövedelmet, hogyan adózik utána? Az ügyvezetői teendőket is ő látja el, meg munkát is végez a kft.-ben.

Kft.-tulajdonos, megbízásos ügyvezető és katás egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni. Adott két kft. "A" Kft. egyszemélyes, megbízott ügyvezetője van, aki megbízási díjat vesz fel, az ügyvezető nem a kft. tagja. "B" Kft. egyszemélyes, az előző kft. a tulajdonosa, és az előző kft. magánszemély tagja a megbízási jogviszonyban lévő ügyvezető. "A" Kft. tulajdonosa, aki "B" Kft. megbízott ügyvezetője, létrehozna egy katás egyéni vállalkozást. A kérdés az, hogy mint egyéni vállalkozó lehet-e főállású egyéni vállalkozó 50 ezer forintos katával? Köszönjük szépen a segítséget!

Kft.-tulajdonos katás kiegészitő vállalkozóként dolgozhat-e a kft.-ben Kérdés

T. Szakértő úrnő/úr! Kft. tulajdonosa nem ügyvezető, dolgozhat-e a saját kft.-ben mint katás kiegészitő tevékenységü vállakozó? Engedi-e jogszabály? Előre is köszönöm válaszukat

Kft. tulajdonosa munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szerkesztő! Kft. tagja nem ügyvezető, heti 35 órában dolgozik munkaviszonyban, ez alapján fizeti a tb-t. Kérdésem, jó-e ez így, nem lesz-e tb-hiány? Válaszukat köszönöm.

Elhunyt kft.-tag szerepeltetése a beszámolóban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ben 2017. évben két tulajdonos is elhalálozott. Az egyik esetben már megvolt a hagyatéki tárgyalás, most kaptam meg a végzést. Az örökös a tag egyetlen lánya, aki örökli a lakását, a bankszámlacsomagját, de a kft.-üzletrészről egy szó sincs a végzésben. A másik tulajdonos esetében még a hagyatéki tárgyalás sem zajlott le. Mindössze 2%-os tulajdoni hányadról van szó mindkét esetben, de mit írjak a mérlegbe, amikor a tőkeszerkezetet hozom össze? Kit írhatok be tulajdonosnak, az örököst, az elhunytat? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát.

Nyugdíjas tulajdonos ügyvezető szolgáltatásának számlázása Kérdés

Van-e olyan megoldás, amellyel egy nyugdíjas, 50 százalékban kft.-tulajdonos ügyvezető a 7110 forintos járulékfizetést elkerülheti? Ha ugyanez a tulajdonos ügyvezető kiváltja az egyéni vállalkozást indít, és belép a katába, a 25000 forint megfizetésével elkerüli-e a fenti 7110 forintos járulékot? Kiszámlázhatja-e a saját kft.-jének a könyvelési szolgáltatását az egyéni vállalkozása keretében?

Kft.-tulajdonos ügyvezető és katás bt. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a kft. nem működik, bevételt nem termel, az eddig főfoglalkozású társas vállalkozó ügyvezető jogviszonyát meg lehet-e szüntetni, ha alapít egy katás bt.-t, hogy ott fizethesse az ötvenezer forintot?

Átforduló rehabilitációs ellátásban részesülő személyes közreműködése Kérdés

1. Korábban III. csoportos rokkantnyugdijból 2012-től átforduló kft.-üzletrész tulajdonos az átmeneti szabályok szerint "dolgozhat", azaz a keresete nem érheti el az ellátásának a kétszeresét és a minimálbért. (Ellátása minden hónapban meghaladja a minimálbért, sőt a garantált bért is.) Fentieket úgy kell értelmezni, hogy mindkét feltételnek meg kell felelni, tehát, ha az ellátásának kétszerese több mint a minimálbér, akkor a keresete meghaladhatja a minimálbért? 2. A kft.-ben minimális időben személyes közreműködést vállalna. Ha ezt nem munkaviszonyban vagy megbízási jogviszonyban teszi, akkor "főállású" társas vállalkozónak minősülne, az arra irányadó szabályok szerint kellene megfizetni a járulékokat utána akkor is, ha díjazást nem vesz fel. Ez esetben a rehabilitációs elllátás szempontjából a kereseti határt a nyugdíjjárulék alapja jelenti. Mivel ez jóval alatta marad az ellátásának, elvileg a társas vállalkozó "státusznak" sincs akadálya? Mivel nem teljes időben venne részt személyesen a kft.-ben, hanem egészségi állapotának megfelelően maximum heti pár napban és pár órában (például heti 8, maximum havi 32), köthető vele megbízási szerződés, ami lényegesen kevesebb járulékkötelezettséggel járna. Kérdés, hogy a megbizási szerződés megköthető-e a garantált bér időarányos értékére? Ugyanis ez esetben a megbízási díj nem érné el a minimálbér 30 százalékát, igy nem lenne nyugdíjjárulék-alap. Félünk, hogy a megbízási szerződést netán nem fogadják el személyes közreműködés ellenértékének, hisz a tag osztalékra is jogosult.

Kft.-tulajdonos munkavégzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. egyik tulajdonosa (50 százalékos a tulajdonrésze) heti 10 órás munkaszerződéssel dolgozik a kft.-nek. A kft. kiskereskedelmi üzleteket működtet. Kérdésem, hogy dolgozhat-e munkaszerződés mellett alkalmanként, mint közreműködő tulajdonos, ha ez lehetséges, akkor ennek milyen terhei vannak? Válaszát köszönöm!

Kell-e plusz valamit fizetni a kft. részéről? Kérdés

Ha a feleségem helyett (aki munkanélküli, de tulajdonos a kft.-ben) a kft. fizeti az egészségügyi járulékot, akkor ezután kell-e még plusz "valamit" fizetni a kft. részéről? (Lásd: Egészségügyi szolgáltatási járulék átvállalása című cikket.)

Kft.-ben tulajdonos. Kérdés

Kft.-ben tulajdonos mellékszolgáltatást nyújtó személyesen közreműködő tagnak – Ptk. 3:182 szakasz, a mellékszolgáltatás – kell-e 1,5 százalékos munkaerő-piaci járulékot fizetni a "tagi jövedelme" után?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

féltestvér ajándékozási illetéke

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kedvezményezett átalakulás, plusz jegyzett tőke

Pölöskei Pálné

adószakértő

Importáfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close