7 találat a(z) kft. ügyvezető cimkére

Zrt. vezérigazgatójának járulékfizetése Kérdés

Többes munkaviszony Kérdés

Ügyvezető tulajdonos Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném szíves segítségét. Kft.-nek két tulajdonosa van. Mind a ketten ügyvezetők, és mind a ketten harmadik országbeli állampolgárok. A társasági szerződésben azt jelölték, hogy az ügyvezetői teendőket megbízási jogviszonyban végzik. A vállalkozás jelenleg tényleges tevékenységet még nem végez. Ebben az esetben van kötelező minimális járulékfizetés? Köszönettel.

Fizetés nélküli szabadság (tag) ügyvezetőnél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik könyvelt cégünknél az egyik tag látja el az ügyvezetői feladatokat 0 forintos megbízási díjjal, emellett ugyanezen cégnél 8 órás munkaviszonyban egyéb feladatokat lát el. A közeljövőben az érintett személy tartós fizetés nélküli szabadságra szeretne menni egyik családtagja ápolásának céljából. Kérdésünk arra irányul, hogy az említett fizetés nélküli szabadság időtartama alatt az ügyvezetői (társas vállalkozói) jogviszonyban fenn fog-e állni a biztosítási kötelezettség? Köszönjük válaszukat!

Katás egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértők! Magánszemély egy kft.-ben 25 százalékban tulajdonos, valamint ugyanebben a kft.-ben (egy másik ügyvezető mellett) megbízásos jogviszonyú ügyvezetést lát el havi 20 ezer forintért. Megteheti-e, hogy főállású katás egyéni vállalkozóként 50 ezer forint adót fizet havonta és semmi mást? Konkrétan arra gondolva, hogy helyesen jár-e el a kft. akkor, ha NEM fizeti meg a tb közterheket legalább az úgynevezett minimális tb-alapok után? Válaszukat várva tisztelettel maradok!

USA-állampolgár ügyvezető járuléka Kérdés

Kérdés: Magyarországon alapítottak egy amerikai cég tulajdonában lévő kft.-t (interneten teljesítik a szolgáltatást) adatrögzítési feladatra. Ügyvezetője USA-állampolgár, Magyarországon nincs lakóhelye. Úgy tudom, hogy az USA-ban biztosított. Milyen igazolások kellenek, illetve járulékfizetési kötelezettsége Magyarországon keletkezik-e? Magyarországon kézbesítési megbízott intézi az ügyeket. Az ügyvezetőnek van magyarországi lakóhelye, távmunkában az USA-ba dolgozik (ottani alkalmazott); végezheti-e a munkát díjazás nélkül? Be kell-e jelenteni őt külön a NAV-nak? A cégkivonaton mindketten szerepelnek.

Katás egyéni vállalkozó – Kft. ügyvezető Kérdés

Szíveskedjen az alábbi témában a segítségemre lenni: egyéni vállalkozó vagyok, mellette 50 százalékban kft.-tulajdonos és ügyvezető is. A kötelező járulékot választásom szerint az egyéni vállalkozásban fizetem meg, a kft.-ben az ügyvezetésért kisösszegű megbízási díjat kapok. Kérdés: 2015-ben a fenti jogállás úgy változna, hogy az egyéni vállalkozásban katás formában folytatnám a járulékfizetést. Van-e erre így lehetőség? Megmaradhat az egyéni vállalkozás, mint "főállás" katásan? Vagy a kft.-ben leszek köteles minimum járulékfizetésre, és a katás vállalkozásban meg kell fizetnem a 25 ezer forintot is? Köszönöm előre szíves válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Heti pihenőidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs