8 találat a(z) külföldi értékesítés cimkére

Külföldi értékesítés számlázása Kérdés

Közösségi adószámmal rendelkező magyar cég terméket értékesít egy új-zélandi cégnek, amely az árut közvetlenül Hollandiába kéri kiszállítani. A cég – tudomásunk szerint – nem bír adóügyi illetőséggel Hollandiában. Hogyan kell áfamentesen számlázni ezt az ügyletet? Nem közösségi értékesítés, mert a vevőnek nincs közösségi adószáma, de nem is export, mert az áru nem hagyja el a közösség területét. Köszönöm a segítséget.

Belföldi cég külföldre szállíttatja a terméket, hány százalék az áfa? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Belföldi cég belföldi cégtől árut vásárol, és azt közvetlenül Amerikába szállíttatja. Hány százalékos áfával kell kiszámlázni az értékesítést? Válaszukat előre is köszönöm!

Ausztriába történő értékesítés áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozásom ablakokat értékesít Ausztriába magánszemélyek részére. A szállítást és a beszerelést egy másik vállalkozó végzi, aki a szállítási költséget részemre kiszámlázza. A vevő részére áfás számlát állítok ki. Kérdésem, hogy helyesen járok el, hogy Magyarországon teljesítem az áfabevallási és -befizetési kötelezettségemet. Válaszát előre is köszönöm: Horváth Ági

Ausztriai vásári értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar cég ausztriai vásáron standot bérelt, ahol magánszemélyek részére értékesített terméket, amelyről nyugtát adott. Áfa tekintetében milyen szabályok vonatkoznak az ügyletre? Köszönöm.

Külföldön eladott szellemi termék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy olyan magánszemélyről kérdeznék, aki írt egy könyvet. Az írói-költői tevékenységre semmilyen vállalkozása nincs, nem adószámos magánszemély, munkahelye nincs, csak a könyvírással foglalkozik. Külföldön szeretné lefordíttatni a könyvét, és ebből külföldi ügynökségeken keresztül – elektronikus és könyv formában külföldön megjelenő minden darab könyv után – a Magyarországon meglévő bankszámlájára kap bizonyos százaléknyi jutalékot. Milyen járulék- és adófizetési kötelezettségei vannak Magyarországon, esetleg külföldön? Köszönettel: Nick

Szerb magánszemélynek értékesítés áfavonzata Kérdés

Társaságunk egy szerb (nem közösségi) magánszemélynek értékesít egy nagyobb gépet, amit ő visz ki Magyarország területéről. Erre az ügyletre nem vonatkozhat a külföldi utas áfa, mivel nem útipoggyászról van szó. Ha igazolja a vámhivatal által a kiléptetést Magyarország területéről, számlázhatok-e neki áfamentesen, illetve, ha nem, akkor ő visszakaphatja-e a magyar áfát valamilyen formában?

Katás egyéni vállalkozó elektronikus számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó (alanyi áfamentes) USA-beli céggel kötött online szerződést számítástechnikai szolgáltatás nyújtására. Az ellenérték dollárban van meghatározva. A számlák küldése a megrendelő által preferált Freshbookson (https://www.freshbooks.com/) keresztül elektronikusan történik. A számlákon feltüntetésre kerül: 'Kisadózó', in accordance with Act CXLVII of 2012 on the Fixed-rate Tax of Small Taxpayer Enterprises and Small Company Tax. A számlák kiegyenlítése az egyéni vállalkozó PayPal számlájára történik USA dollárban, ugyancsak a megrendelő igénye szerint. Az átutalási költség az egyéni vállalkozót terheli, tehát azzal csökkentett összeg kerül jóváírásra a PayPal számlán. A PayPal számla terhére időnként vásárol is az egyéni vállalkozó. A forintban vezetett normál bankszámlájára a bankköltséggel és vásárlással csökkentett összeget utalja át (ekkor egy átváltás is történik USA dollárról forintra). Kérdéseink: – A számlázás fent leírt módja megfelelő-e? – Fenti esetben hogyan kell meghatározni a bevétel összegét? Válaszukat előre is köszönjük!

Gépjámű értékesítése külföldön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Használt gépjármű kereskedéssel foglalkozó hazai társas vállakozás megteheti-e, hogy az idehaza beszerzett, nagy értékü gépkocsit Németországba viszi, ottani értékesítés céljából? Válaszát tisztelettel köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Közhasznú alapítványnak tartós adomány

Pölöskei Pálné

adószakértő

Beszámoló – kapcsolt vállalkozás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close