5 találat a(z) közös szülői felügyelet cimkére

Családi kedvezmény igénybe vétele válás esetén Kérdés

Szja-visszatérítés: ők is megkaphatják, ha gyorsan intézkednek Cikk

Azoknak is járhat az adó-visszatérítés, akiknek a jogosultsági feltételei visszamenőleg fennállnak – rögzítette a Pénzügyminisztérium február 18-ai közleményében. Ez a lehetőség elsősorban azokat a nem házasságban élő szülőket érinti, akik felváltva nevelik a gyermeküket. Az adó-visszatérítés azoknak a szülőknek is jár, akik felváltva gondozzák a gyermeküket, és a családi pótlék 50-50 százalékos visszamenőleges (decemberi) folyósítására vonatkozó kérelmüket legkésőbb február 28-áig benyújtják a kormányhivatalhoz.

Elvált szülő hogyan kaphat szja-visszatérítést? Kérdés

Családi kedvezmény felváltva nevelt gyerekekre Kérdés

Tisztelt Szakértő! Családi kedvezménnyel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. Válás után, a válási okirat alapján váltott a felügyelet két gyermek esetében, ebben szerepel az is, hogy a családi pótlékot mindkét gyermek után az apa kapja. Az összeg felét elutalja a volt feleségnek. Az egyik gyerek az apa, a másik gyerek az anya háztartásában él. Az apa a vele élő egy gyermeke után szeretné érvényesíteni a családi kedvezményt, ezt milyen összegben érvényesítheti? Köszönettel: Endrédy Esztella

Gyermekek után járó pótszabadság Kérdés

Elvált szülők három gyerekkel. Az anya két gyermeket, a papa egy gyermeket nevel. Szülői felügyelet közös a gyermekekre. A gyermekek hétvégenként felváltva járnak a szülőkhöz (az iskolai szünetekben is). Kérdés: az anyának hány nap pótszabadság jár a gyermekek után 2016. évben ?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rabat elszámolás főkönyvben

Nagy Norbert

adószakértő

Megbízási jogviszony szocho fizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3