6 találat a(z) körhintacsalás cimkére

Többmilliárdos áfacsalás – ismert üzletemberek ellen emeltek vádat Cikk

Két évvel az előzetes letartóztatások után vádat emeltek egy sokmilliárdos adócsalás ügyében. A kecskeméti számlagyár úgynevezett körhintacsalással tüntetett el milliárdokat. Ötven embert vádolnak – írja a napi.hu.

Leleményes adócsalók – bűncselekmények a könyvelésben Cikk

Toplistás adócsalások: cégtemető, körhintacsalás, őrzés-védelem, munkaerő-kölcsönzés, de élre törnek új elkövetési módok is. Hogy mennyire voltak, vagy inkább nem voltak leleményes adócsalók a magyarok, azt megtudhatja cikkünkből.

Durva visszaélések az élelmiszerkereskedelemben Cikk

Az élelmiszerek kereskedeleménél négy adóforintból egy nem folyik be a költségvetésbe, az ágazatban 130 milliárd forint adót csalnak el évente - írta a Magyar Nemzet.

Hogyan követik el az EU legrettegettebb csalásait? Cikk

Az általános forgalmi adó mindig is a csalók kedvenc vadászterülete volt. Ennek oka könnyen belátható: a nyereségadók, vagyonadók területén legrosszabb esetben a csaló nem fizeti meg az adót, ami vagyona, jövedelme, nyeresége után az államot illetné. Az állam némi bevételtől elesik. Az áfa rendszere azonban szinte egyedi lehetőséget kínál.

Mit kell tudni a "fizetésképtelen cég" - módszerről? Cikk

Az áfacsalók előszeretettel alkalmazzák a hiányzó kereskedő és a fizetésképtelen cég módszerét is. Hogy zajlik ez Magyarországon és mit is jelent pontosan?

Áfacsalás: lohol az EU a pénze után Cikk

Hiába a nagy központi adatbázis, az Európai Uniót évente mintegy 50 milliárd euróval rövidítik meg az áfacsalók. Brüsszel egyre komolyabb erőfeszítéseket tesz ennek visszaszorítására, de vajon be lehet zárni a kiskapukat?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tévesen könyvelt óvadék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Önköltségszámítás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close