59 találat a(z) készpénzfizetés cimkére

Osztalék rendezése Kérdés

Pénzmosás elleni szabályzat, gépkocsieladás Kérdés

Készpénzfizetés korlátozása Kérdés

Készpénzfizetési korlát Kérdés

Készpénzfizetési számla dátumai Kérdés

Ez a legnépszerűbb cafeteriajuttatás a SZÉP-kártya után Cikk

Jövőre is a SZÉP-kártya lehet a legnépszerűbb elem a cafetéria-rendszerben – közölte a BDO Magyarország.

Készpénzfizetés Kérdés

Tisztelt Szakértők! Cégünk magánszemélytől készül 18 millió forint értékben vásárolni tárgyi eszközt. Készpénzben fizetnénk ki neki adásvételi szerződés ellenében. Az a kérdés, hogy ezt tiltja-e valamelyik jogszabály, illetve van-e bármilyen bejelentési kötelezettsége a cégnek, vagy a cég könyvelőjének? válaszukat köszönöm.

Készpénzfizetési szabályok: mennyit fizethetünk „cashben” partnereinknek? Cikk

Kevesen tudják, hogy 2019-ben egy pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó adóköteles tevékenysége keretében egy másik, szintén pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó számára nem fizethet többet készpénzben, mint bruttó 1,5 millió forint havonta. A szabály jól jelzi, hogy a hatóságok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a készpénzfizetés visszaszorítására a gazdaság kifehérítése érdekében – emelte ki egy sajtóközleményben Siklós Márta, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere. A tranzakciók 1,5 millió forintot meghaladó része után 20 százalék mulasztási bírságot kell fizetni.

Pénztárbizonylat-kiállítási kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. által kiállított és befogadott számla (nem készpénzfizetési) a számla kiállítással egyidejűleg készpénzben kiegyenlítésre kerül és ennek ténye rávezetésre kerül a számla kiállításakor a számlára "Fizetve" felirattal. Ebben az esetben szükséges-e bevételi (kiállított számla esetében), illetve kiadási (befogadott számla esetében) pénztárbizonylat kiállítása? A szolgáltatást nyújtó partner készpénzfizetési számlát állít ki és utalással kéri a számla kiegyenlítését. A számlát befogadó kft. kiegyenlítheti-e a készpénzfizetési számlát utalással a szolgáltató kérésére? Köszönettel várom a válaszát!

NAV-útmutató a készpénzfizetés korlátozásáról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 3002/2019. számon útmutatót adott ki a pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózók közötti másfél millió forintot meghaladó készpénzfizetés korlátozásáról.

Kétmillió forint feletti készpénzkifizetés magánszemélynek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. kétmillió forint feletti készpénzt fizetne kölcsön címen egy munkavállalójának. Ezt milyen feltételekkel teheti meg, és be kell jelenteni a NAV felé? Köszönöm válaszát!

Készpénzfizetés korlátozása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó épitőipari tevékenységet végez, ehhez alvállalkozókat is igénybe vesz. A kiállitott számláit készpénzben fizeti ki, ügyelve a 1,5 millió forintos értékhatárra. A kérdésem az, hogy abban az esetben, ha adott hónapban kettő községben is dolgozik, melyről külön alvállalkozói szerződést kötnek, akkor is figyelembe kell venni a 1,5 millió forintos bírságmentes értékhatárt?

Pénztárgép/ügynöki készpénzbevétel kapcsolata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem szíves segítségét: Kiskereskedelmi egységgel (így pénztárgéppel) rendelkező vállalkozás termékeit (telefonos/e-mailes) megrendelés útján is -az ország minden pontjára- értékesíti. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a központi ügyintézés helyén összekészítik egy bizonyos országrész cégeitől kapott megrendeléseket, azzal egyidejűleg kiállítják a készpénzfizetési számlákat, s a vállalkozás ügynöke kiszállítja azokat. A pénzt ő veszi át az adott helyszíneken. Viszont ez az ügynök sok esetben csak napokkal később (jellemzően péntekenként) ér vissza a központba, s a valóságban a pénz csak akkor kerül be a pénztárgépbe. A kérdésem az lenne, hogy mi van ilyenkor a pénztárgépbe ütési kötelezettséggel, életszerű-e az, hogy az X darab készpénzfizetési számla összegei azon a pénteken lesznek beütve a gépbe? Illetve egyáltalán ez esetben kötelező a pénztárgépbe történő beütés? Válaszát előre is megköszönve tisztelettel maradok!

Pénztárgépbe beütési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Néhány ügyfelemmel szakmai vitába keveredtem annak kapcsán, hogy bizonyos bevétel beütendő-e a pénztárgépbe vagy sem. Emiatt kérném szíves segítségét: Fodrászkellékeket forgalmazó cég (s a másik kérdéses cég is kereskedelemmel foglalkozik) 100 ezer forint áfatartalmat meghaladó készpénzfizetési számlát (amely egyébként bruttó 1,5 millió forint érték alatti) állít ki ügyfelének. A gyakorlatban az történik hogy besétál hozzá a partnere és megvásárol tőle például két fejmosó tálat bruttó 650 ezer forintért (online számlázás /5 napon belüli adatszolgáltatás rendezve). Ügyfelem úgy gondolja, hogy ezt az összegű készpénzfizetési számlát NEM kell a pénztárgépbe beütnie, mivel a 100 ezres áfát meghaladó adatszolgáltatási kötelezettségének eleget tesz/tett. Véleménye szerint, ha ő ezt az online pénztárgépbe beüti, úgy dupla bevétele/adatszolgáltatása keletkezik. Én viszont azt gondolom, hogy a két online adatszolgáltatásnak semmi köze egymáshoz. Ön szerint a fent levezetett esetben be kell-e ütni a pénztárgépbe a nevezett bevételt? Válaszát előre is megköszönve tisztelettel maradok!

Készpénzfizetési számla – milyen összegig? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kérdezni szeretném, hogy egy áfa alanyi mentes, katás egyéni vállalkozó (burkoló) milyen összegig állíthat ki készpénzfizetési számlát? A választ kérem adóalany, valamint nem adóalany részére történő számlázás esetén is részletezni. Köszönöm szépen!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás újraszámítása

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink