21 találat a(z) kávé cimkére

EU-ból beszerzett repi célú kávé áfája Kérdés

Többször visszaigényelték a Szlovákiából utaztatott kávé áfáját Cikk

Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy bűnbanda tagjait, mert egy teherautónyi kávét utaztattak Szlovákia és Magyarország között, majd a termék áfáját jogosulatlanul visszaigényelték.

Dolgozói kávé Kérdés

Üzletnyitási kedvezmények Kérdés

Iskolai büfében áfakulcs Kérdés

Kft. üzemeltetne iskolai büfét (4721,4722,4723,4724,4725,4729,5610,5621,5629,5630) csokit, ropit, dobozos ivólevet, colát, teát kávét, szendvicsen készítene. Helyesen jár-e el ha 5 százalékos áfát számol, mondván, hogy helyben fogyasztják el?

Büfé áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. által üzemeltetett iskolai büfét (4721,4722,4723,4724,4725,4729,5610,5621,5629,5630) értékesítene csokit, dobozos ivólevet, colát 27 százalékos áfával, készitene teát, káváé, szendvicset, értékesitene tejet, kakaót. Kérdés, hogy ezen termékeket ebben az esetben helyesen számlázza-e 5 százalékos áfával?

Ezt a méregdrága kávét kevesen engedhetik meg maguknak Cikk

Csészénként 75 dollárért (22 ezer forintért kínálja) a világ legdrágább kávéját egy kaliforniai kávézólánc.

Drágul a kávé a kevés eső és a növekvő kereslet miatt Cikk

A hosszú távú trend szerint folyamatosan emelkedik a kávé ára, amit egyrészt a kereslet növekedése, másrészt a klímaváltozás miatti termesztési nehézségek idéznek elő – mondta a Világgazdaságnak Csóka Gyula, a Mocca Negra Zrt. vezérigazgatója.

Cukrászda: 5 százalékos áfa? Kérdés

Áfás kft. székhelyén vidéken készíti a fagylaltokat. Melegkonyhája nincs. Főtevékenysége 5610 Éttermi mozgó vendéglátás. Budapesti telephelyén értékesíti a fagylaltot. Vannak asztalok és székek, le tudnak ülni a vásárlók. Pincér nincs, a pultnál történik a kiszolgálás. A helyben fogyasztott fagylaltot adhatják 5 százalékos áfával? És milyen áfát kell felszámítani a helyben készített kávéra, teára? Nincs felszolgálás, a pultnál veszik át a kávét. Előre is köszönöm.

Sérülést okozhat a kávé doboza Cikk

A Nébih értesülései szerint a holland hatóság – fogyasztói panasz alapján - bejelentést tett a RASFF rendszeren keresztül, miszerint Olaszországból származó, illy márkájú, szemes kávé egyes alumínium dobozainak aljáról hiányzik a biztonsági szelep. A biztonsági szelep feladata a tárolás során a dobozban keletkező túlnyomás kiegyenlítése. A szelep hiányában a doboz nyitásakor a fedő felpattanhat és sérülést okozhat, közölte a Nébih.

Extrém hideg: a forró tea adómentes, de a kávé nem az Cikk

Vörös-kód riasztás figyelmezteti a lakosságot, hogy tavasz helyett napokig tartó szokatlan hideg lesz. Mi a teendőjük a hóban, fagyban, hidegben dolgozók munkáltatóinak?

Ma van a kávé világnapja Cikk

Az Európai Unió (EU) 2016-ban közel 3 millió tonna kávét importált, 10 százalékkal többet, mint 10 évvel ezelőtt. A behozatal 6,9 milliárd eurót tett ki – közölte az Eurostat, a kávé világnapja alkalmából pénteken közzétett jelentésében.

Vendéglátás áfa Kérdés

Ügyfelem fő profilja közétkeztetés - ennek áfája egyértelműen maradt 2017-ben 27 százalék. Jól értelmezzük-e, hogy a tálalókonyhákon nem (mivel oda úgy szállítják már ki), de a főzőkonyhákon a tanárok, külsősök fogyasztása után az áfa 18 százalék? Másik kérdésünk, hogy az iskola étkezőjében található büfében vásárolt kávé idén milyen áfamértékkel adózik? A NAV által kiadott állásfoglalás magyarázatában kitétel, hogy nem "talponálló", de itt a büfé kimondottan az étkezőben van. Válaszukat előre is köszönjük!

Kávé áfája a piaci büfében 2017-től Kérdés

2017.01.01-től a piaci vendéglátással (büfé) foglalkozó vállalkozás által helyben készített kávé az összes hozzá kapcsolódó ízesítéssel (tej, tejszín, csokoládé, tejszínhab,, aprósütemény), melyeket az ár tartalmazza, 18 százalékos áfakörbe tartozik-e? Számít-e, hogy helyben fogyasztják a terméket, vagy elviszik? A kávé így alapanyag-e, vagy elábé? Köszönettel.

Olcsóbb lehet a szilveszteri menü: így is számlázhatnak a szállodák Cikk

Szállodában év végén értékesített csomagajánlatok keretében ételt és nem alkoholtartalmú italt is fogyasztó vendégeknek hány százalékos áfával kell számlázni, ha már 2017-ben jelentkeznek ki a szállodából, amikor 18 százalékra csökken az említett termékek áfatartalma az idei 27 százalékról? – kérdezte olvasónk. Dr. Kelemen László jogász, adószakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély adómentes bevétele

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Tagdíj átvállalása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs