22 találat a(z) jubileumi jutalom cimkére

Jubileumi jutalom szociális ágazatban Kérdés

Köztisztviselői jubileumi jutalomra jogosító idő számítása Kérdés

1992 előtti munkaviszony hogyan számítandó bele a jelenleg köztisztviselőként foglalkoztatott személy jubileumi jutalomra jogosító időtartamába?1992 előtt tanácsi vállalatnál dolgozott munkaviszonyban, mivel akkor nem volt még más jogviszony.

Ami szolgálati időnek, illetve jogosultsági időnek számít, és ami nem Cikk

Gyakran érkezik olyan kérdés (nyilván, mert nem kevesen kerülnek ilyen élethelyzetbe), hogy miként hidalható át a 40 év jogosultsági időhöz szükséges néhány hónap vagy esetleges ennél valamivel hosszabb idő, különös tekintettel arra az esetre, ha az érintett a jogviszonya megszűnésekor több havi végkielégítést vagy jubileumi jutalmat is kap.

Hallgatói munkaszerződés – jubileumi jutalom Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy ha valaki az Nftv. 44. §-a alapján a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál díjazás ellenében szakmai gyakorlatot teljesített, akkor a Kttv. 150. § (3) bekezdés a) pontja alapján ez az időtartama figyelembe vehető-e a jubileumi jutalomra jogosító idő számításánál?

Jubileumi jutalom számítása Cikk

Egyházi fenntartású intézményből nők kedvezményes nyugdíjával nyugdíjba vonuló dolgozó esetén a jubileumi jutalom számításánál a 40 évbe beszámítható-e az az időszak, melyet a munkavállaló/közalkalmazott más szférából, vállalkozói szférából hozott? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Jubileumi jutalom Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy egyházi fenntartású intézményből nők kedvezményes nyugdíjával nyugdíjba vonuló esetén a jubileumi jutalom számításánál a 40 évbe beszámítható-e az az időszak, melyet a munkavállaló/közalkalmazott más szférából, vállalkozói szférából hozott? Tehát van vállalkozói szférából, munkaviszonyban eltöltött szolgálati idő 34 év, és van egyházi fenntartású intézményben – amelyre a munkaviszonyos és a Kjt. is vonatkozik – 6 év szolgálati idő. Jogosult-e a 40 évhez kapcsolódó jubileumi jutalomra? Egyébként az előzetesen eltöltött időt a besorolásnál beszámították. Vajon beszámít-e most is? És akkor ez a felmentési időnél is érvényes lesz-e? Mégpedig az alap 60 napos felmentési idő meghosszabbodik-e 6 hónappal? Válaszukat nagyon köszönöm!

Közalkalmazott-köztisztviselő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sok éve az államigazgatásban dolgozom megszakításokkal. 19 évet dolgoztam közalkalmazottként, 11 évet köztisztviselőként. Kérdésem az, hogy ebben az esetben jogosult vagyok-e jubileumi jutalomra? Válaszát előre is köszönöm.

Jubileumi jutalom Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem 2019. 07. 07-én szerzi meg a nők kedvezményes nyugdíjba vonulásának követelményeként támasztott 40 év szolgálati időt. A munkakönyve szerint 1979 óta dolgozik, 1 évet leszámítva tudomása szerint közalkalmazottként. Tanítónőként dolgozik 1986 óta, mely során folyamatosan megkapta a jubileumi juttatásokat. A jelenlegi munkahelyéről felmentéssel szeretne nyugdíjba vonulni, a 40 éves jubileumi jutalom igényével. A jubileumi jutalom megállapításához a munkáltató kérte, hogy ügyfelem hitelt érdemlően bizonyítsa: 1982.dec. 1-1986. aug. 15. között közalkalmazotti munkaviszonyban dolgozott a Magyar Államkincstár jogelődjénél. Állításuk szerint ettől függ, hogy a jogszabályban előírt minimum 35 év közalkalmazotti munkaviszony megvalósul-e. A jelenlegi munkáltató jogelődje által kiadott igazolások: „Közalkalmazotti alapnyilvántartás”, (2004. 02. 13., 2008. 02. 20., 2011. 02. 18.) rögzítik, hogy a kérdéses időszakban a munkaviszony közalkalmazotti munkaviszonynak minősül. Ezekben a nyilvántartásokban a 25-30-40 éves jubileumi dátumok is szerepelnek: 2005. 07. 14., 2010. 07. 14., 2020. 07. 14. A munkáltató ezeket az igazolásokat nem tartotta elégségesnek. A kérdéses időszak: Tanácsi Költségvetési Elszámoló Hivatal – 1982. 12. 01. – 1986. 08. 15. – előadó (ez a kérdéses munkaviszony). A kérdésem: a jubileumi 40 éves juttatás jár-e ügyfelemnek a fent leírtak alapján? Hogyan tudná igazolni, hogy közalkalmazotti munkaviszonynak számít az 1982 és 1986 közötti időszak, hová fordulhat? Köszönettel!

Jubileumi jutalom alapja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Helyesen értelmezzük-e azt, hogy a jubileumi jutalom alapjába csak a a garantált illetmény (tábla szerinti), a minimálbérre, garantált bérminimumra történő kiegészítés, az illetménynövekedés és a munkáltatói döntésen alapuló illetményrész tartozik? A munkáltatói döntésen alapuló rész beszámításáról több különféle véleményt is találtunk. Van-e erre vonatkozó kialakult gyakorlat vagy bírói döntés?

Jubileumi jutalomhoz szükséges idő számítása Kérdés

T. Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a Magyar Néphadsereg Honvéd Sportegyesületnél eltöltött 1985.02.14-1987.12.05. közötti időtartam a Kttv. 150. § (3) bekezdése alapján a jubileumi jutalomra jogosító idő megállapításánál figyelembe vehető-e?

Jogosult jubileumi jutalomra vagy sem? A Kúria eldöntötte Cikk

A jubileumi jutalomra való jogosultság szempontjából annak van jelentősége, hogy a munkát végző alkalmazott a fennálló jogviszonyára irányadó jogállási törvény szerint számított jubileumi jutalomra jogosító szolgálati időt az adott jogviszonyban érte-e el – mondta ki a Kúria.

Szerződéses katona Kérdés

Tisztelt Szakértő! Következő kérdésben kérném szíves válaszát: a szerződéses katona munkaviszonya (2012-2014. év között) beszámítható-e a közalkalmazotti jogviszonyba való besorolásnál, illetve a jubileumi jutalomba? Köszönettel: Csikósné

Végkielégítés, szabadságmegváltás, jubileumi jutalom Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy melyik évtől kell minden egyéni járulékot vonni a fenti juttatásokból? Lehet, hogy rosszul emlékszem, de évekkel ezelőtt például a végkielégítésből csak a személyi jövedelemadót és a nyugdíjjárulékot kellett vonni. Segítségüket megköszönve

Jubileumi jutalom beleszámít a keresetkorlátba? Kérdés

Saját jogán öregségi nyugdíjas orvos a nyugdíj mellett dolgozik. 2017-ben kapott jubileumi jutalmat és az öregségi nyugdíját nem kapta meg, hivatkozva a keresetkorlátra. Kérdésem, hogy az ismertetett esetben a jubileumi jutalom beleszámít-e a (minimálbérx18) kereset-korlátba, és jogosan nem kapott a túllépés miatt 2 havi öregségi nyugdíjat? Köszönettel: Négyökrüné

Jubileumi jutalom alapja Kérdés

Dolgozónknak jubileumi jutalmat fizetünk, figyelemmel a Kjt. 78. § (2a) rendelkezéseire, miszerint "Miniszteri rendeletben meghatározott esetekben a (2) bekezdés alapján a jubileumi jutalom alapjául szolgáló illetmény összegébe a 75. § szerinti, ágazati, szakmai sajátosságokra figyelemmel fizetendő pótlékot is be kell számítani. A Kjt. 75. § (1) végrehajtási rendelet a 69–74. § rendelkezéseiben foglaltakon túl ágazati, szakmai sajátosságokra tekintettel további illetménypótlékot állapíthat meg, ha ezt a munkakörbe tartozó, valamely, az általánostól eltérő munkafeltétel indokolja. Kérdésként merült fel, hogy a 150/1992. (XI. 20.) Korm. rendelet 21. §-a rendelkezései alapján közalkalmazottnak besorolása alapján juttatott kulturális illetménypótlék része lesz-e a számfejtésre váró jubileumi jutalomnak? Továbbá védőnői munkakörben foglalkoztatott esetében a jubileumi jutalom kifizetésénél milyen pótlékokat kell figyelembe venni [például: védőnői kiegészítő pótlék 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet 2017. 11. 01-jétől hatályos új eleme]?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjba vonulás

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Osztalék kifizetése ingatlannal

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close