25 találat a(z) jogosítvány cimkére

Targoncás jogosítvány Kérdés

Jogosítvány elszámolása Kérdés

Munkavállaló üzemorvosi vizsgálata Kérdés

Targoncás jogosítvány Kérdés

Drágábban szerezhetünk jogosítványt Cikk

Egyetlen év alatt 10 százalékkal emelkedett a személygépjármű-vezetői tanfolyamok ára, ma már átlagosan 235 ezer forintba kerül egy jogosítvány megszerzése – írta keddi számában a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.

Saját gépjármű költségtérítése Kérdés

Online intézhető a lakcímbejelentés és az elveszett okmányok pótlása is Cikk

Bővül a www.magyarorszag.hu oldalon elérhető elektronikus szolgáltatások köre: már a lakcímváltozás bejelentése, az elveszett eSzemélyi igazolvány, a jogosítvány és az útlevél pótlása is intézhető személyes megjelenés nélkül, ezáltal a kormányablak felkeresése teljes mértékben kiváltható – közölte ma a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

Módosítottak a jogosítványszerzés szabályain Cikk

A május 21-én megjelent, 2020. évi 117. számú Magyar Közlöny a veszélyhelyzet idejére a korábbitól eltérő szabályokat hirdetett ki a járművezetésre jogosító okmány kiadásával kapcsolatosan.

Idén is jár a támogatás a jogosítvány megszerzéséhez Cikk

Idén is segítséget kapnak a 20 év alatti fiatalok jogosítványuk megszerzéséhez – írja a kormany.hu-n az EMMI.

Változások a jogosítványszerzéssel, születéssel, névváltoztatással, elhalálozással kapcsolatos ügyintézésben Cikk

Szinte automatikussá válik a gyermekszületéssel, a házassági névváltoztatással, az elhalálozással, valamint a jogosítványszerzéssel kapcsolatos ügyintézés 2021 februárjától – mondta a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára az M1-en csütörtökön.

Babakötvény, szig, jogosítvány: fontos változások jönnek Cikk

A családokat érintő hivatali eljárások (támogatás-, dokumentumigénylés) jelentős egyszerűsítésére készül a kormány, de fejleszteni akarja a személyi igazolványt is, valamint lehetővé tennék, hogy a vezetői engedély kiállítása nélkül is zavartalanul közlekedjünk belföldön – olvasható a portfolio.hu-n a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányhatározat összefoglalója.

Hivatásos jogosítvány térítésmentesen nehézgépjárművekre Cikk

Négyezren szerezhetnek térítésmentesen nehézgépjárműre szóló jogosítványt, a mintegy 4 milliárd forintos belföldi forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg a következő években – közölte Varga Mihály az MTI-vel.

Kisbusz bérlésének áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogyha egy áfás cég kizárólag céges használatra kisbuszt (8+1 fő, B kategóriás jogosítvánnyal vezethető) bérel, akkor annak áfája levonható? Válaszát előre is köszönöm.

C kategóriás képzés díja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Autómentéssel foglakozó vállalkozás munkavállalójának szeretné kifizetni a C kategóriás jogosítvány díját, mert olyan tehergépkocsit szállító gépet vásároltak, ami csak ezzel vezethető. Van bármilyen adófizetési kötelezettségük ez után? Köszönettel: Ibolya

B kategóriás jogosítvány tanfolyamköltsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben kérném állásfoglalásukat. Egy kertépítéssel foglalkozó ügyfelem egyik kertész munkavállalóját szeretné beíratni B kategóriás jogosítvány tanfolyamra. Bár ez magához a kertészeti tevékenységhez nem kapcsolódik szorosan, de nagyban megkönnyítené a vállalkozó munkáját, ha az alkalmazottja a munkavégzés során vezetni tudná a cég tulajdonában álló tehergépkocsikat. A tanfolyam teljes költségét a munkáltató állná, a számlák is az ő nevére szólnának. A kérdés arra irányulna, hogy a munkáltatónál a B kategóriás tanfolyam költségeinek kifizetése a munkáltató részére béren kívüli juttatásnak vagy egyes meghatározott juttatásnak minősül-e? Vagy mindenféle fizetési kötelezettség nélkül elszámolható oktatás, továbbképzés költségeként?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi ingatlan esetén tételes átalányadó

Lepsényi Mária

adószakértő

Munkaerőpiacra lépők szocho-kedvezménye

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs