2 találat a(z) indoklás nélküli felmondás cimkére

Próbaidő-problémák járvány idején Cikk

A kijárási korlátozások, illetve a járvány következtében előálló gazdasági lassulás valamennyi munkáltató tevékenységét érinti. Kérdés, hogy ezek a folyamatok milyen hatással vannak a felek szerződéses viszonyrendszerére, jelen esetben a próbaidő megállapítására.

Munkáltató azonnali felmondása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy önkormányzati tulajdonú társaság által létrehozott nonprofit kft. ügyvezetőjének a munkáltató (igazgatótanács - amelyet az önkormányzat közgyűlése jóváhagyott) azonnali felmondással, indoklás nélkül felmondott. Az indoklás elmaradását a Mt. "A vezető állású munkavállalókra" vonatkozó előírásaival indokolták. A felmondást a dolgozó táppénze alatt kézbesítették. Kérdésem: A munkavállalóra valóban a vezető állásúakra vonatkozó előírásokat lehetett alkalmazni? A törvény szerint: "208. § (1) Vezető állású munkavállaló a munkáltató vezetője, valamint a közvetlen irányítása alatt álló és - részben vagy egészben - helyettesítésére jogosított más munkavállaló (a továbbiakban együtt: vezető). (2) * Munkaszerződés a vezetőre vonatkozó rendelkezések alkalmazását írhatja elő, ha a munkavállaló a munkáltató működése szempontjából kiemelkedő jelentőségű vagy fokozottan bizalmi jellegű munkakört tölt be és alapbére eléri a kötelező legkisebb munkabér [153. § (1) bekezdés a) pont] hétszeresét. ( 153. § (1) * Felhatalmazást kap a Kormány, hogy * a) a kötelező legkisebb munkabér és b) a garantált bérminimum" A munkavállaló alapbére nem érte el a legkisebb munkabér hétszeresét. A törvény szövegében nem vagy, hanem és szerepel. Tisztelettel: G.I.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Áttérés, kataátalány

Szipszer Tamás

adószakértő

Kivás vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close