112 találat a(z) hiány cimkére

Elképesztő hiányadat érkezett – két hónap után fejre állt a költségvetés Cikk

A Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint februárban 1758 milliárd forintos hiányt termelt a költségvetés az önkormányzatok nélkül. Soha nem volt még ekkora a februári mínusz az állam gazdálkodásában, de ami még ijesztőbb, hogy két hónap alatt az eredeti pénzforgalmi éves hiányterv kétharmada teljesült. Mindezek fényében nem véletlen, hogy a kormány már feladta az idei évre kitűzött, eredeti 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycélját és már 4,5 százalékos deficitről beszélnek a kormány tagjai – írja a portfolio.hu.

Postások százait ítélték el ártatlanul, most külön törvénnyel orvosolnák a botrányt Cikk

Külön törvénnyel soron kívüli jogorvoslatot nyújt a brit kormány annak a több száz volt postahivatali vezetőnek, akiket az elmúlt években a cég által alkalmazott hibás könyvelési szoftver adatai alapján ártatlanul elítéltek. Az ügy példátlan igazságszolgáltatási botránnyá fajult.

Hiány a központi költségvetésben, többlet a társadalombiztosításban januárban Cikk

Januárban a költségvetés 54,4 milliárd forintos többlettel zárt, miközben biztosította a forrásokat a 6%-os nyugdíjemeléshez, a rezsivédelem és a családtámogatások fenntartásához – írja közleményében a Pénzügyminisztérium. A kormány célja, hogy az idei évben erősítse a növekedést, miközben a hiány és az államadósság mértékét tovább csökkenti – hangsúlyozzák.

ŐCSG-vezető, tárgyieszközleltár Kérdés

Varga Mihály a költségvetésről Cikk

Az idei év a gazdasági növekedés erősítésének az éve, a költségvetés helyzete továbbra is stabil – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Már a harmadik negyedév végén magasabb volt a hiány az egész évre tervezettnél Cikk

2023 első három negyedévében a kormányzati szektor hiánya 2997 milliárd forint, a GDP 5,4 százaléka volt – írja jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ez borzasztó rossz adat, a költségvetés eredeti hiánycélja az egész évre a GDP 3,9 százaléka volt. Ezt a Pénzügyminisztérium ősszel emelte 5,2 százalékra. A tárca december végén közzétett prognózisa szerint a hiány 5,9 százalékra várható – olvasható a hvg.hu-n.

Nyugdíjemelés, családtámogatás, extraprofitadók, GDP-növekedés, hiány – Varga Mihály a 2024. évi költségvetés tervezetéről beszélt a kormányinfón Cikk

A mai kormányinfón Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolt a Költségvetési Tanács által már elfogadott 2024. évi költségvetés tervezetéről, benne a nyugdíjak, a családtámogatás, az extraprofitadók, a hiány és a GDP-növekedés várható alakulásáról.

Kormányinfó: 2,9 százalékos hiány a 2024. évi költségvetésben, marad a kamatstop Cikk

Tegnapi ülésén egyebek között a 2024. évi költségvetés tervezetéről tárgyalt a kormány, jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

Egekben az állami költségvetés hiánya Cikk

Az előzetes adatok szerint 4159 milliárd forint, a GDP 6,2 százaléka volt a kormányzati szektor 2022. évi hiánya. Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 209 milliárd forinttal lett kedvezőtlenebb, GDP-arányosan 0,9 százalékponttal javult – közölte ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Fizessenek a gazdagok! Költségvetési kiigazítást és adóemelést terveznek az Egyesült Államokban Cikk

A leggazdagabbak megadóztatása és hosszú távú hiánycsökkentés is szerepel az amerikai elnöknek a 2024-es pénzügyi évre vonatkozó költségvetési tervében, amelyet csütörtökön ismertet részletesen – közölték szerdán kormányzati tisztségviselők.

A gyógyszerhiány súlyosabb is lehet, ha nem nyúlnak hozzá gyorsan az árakhoz Cikk

A termékínséget a kontinens gyártói kapacitásainak növelésével enyhíteni lehetne, de a magas energiaárak miatt több gyártó ebbe nem mer belevágni, különösen úgy, hogy a támogatott készítmények előállítása évek óta egyre veszteségesebb nekik – írja a hvg.hu.

1825 milliárd forint hiánnyal zárta a kormányzati szektor 2022 első három negyedévét Cikk

Az előzetes adatok szerint 1825 milliárd forint, a GDP 3,7 százaléka volt a kormányzati szektor 2022. I–III. negyedéves hiánya. Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 366 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,7 százalékponttal lett kedvezőbb – tette közzé honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

8,7 milliárd euróval romlott a termék-külkereskedelmi hiány az év első tíz hónapjában 2021 azonos időszakához képest Cikk

2022. októberben a kivitel volumene 11, a behozatalé 7,6 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál. A passzívum 923 millió euró volt, az egyenleg 502 millió euróval romlott az egy évvel korábbihoz képest, közölte honlapján a KSH. Szeptemberhez viszonyítva az export és az import szezonálisan és munkanappal kiigazított volumene azonos mértékben, 2,3 százalékkal csökkent.

Nagy Márton a költségvetési hiányról Cikk

A kormány azt tervezi és el is fogja érni, hogy a költségvetés hiánya 3,5 százalék legyen jövőre az idei 4,9 százalék után, a növekedés pedig 1,5 százalék lehet az erre az évre jó eséllyel várható 5 százalék után – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány konferenciáján csütörtökön Budapesten.

A hazai vállalkozók szerint a jelenlegi gazdasági környezet hátrányosabb, mint a koronavírus-járvány volt Cikk

A cégek közel negyede már be is vezetett valamilyen megszorító intézkedést – írja a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyamnyereségből származó jövedelem

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink