75 találat a(z) használt autó cimkére

Rekordforgalom volt használt autókból Cikk

Rekordforgalom volt tavaly a magyarországi használtautó-piacon, ahol változatlan a 10 évnél idősebb kocsik túlsúlyának kedvezőtlen trendje – ismerteti a használt autók kereskedelmével foglakozó Das Weltauto az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Különbözet szerinti adózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Különbözeti szerinti adózást (használtautó-adásvétel) választó adóalany a külföldről behozott autó szállításának szállítási költségét teljes mértékben levonhatja, tehát az áfa bevallásban +--el jelölhet ? Előre is köszönöm. Reinhardt Éva

Használt személygépkocsi vásárlása és értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1. Belföldi cég saját használatra EU-n belülről, például Németországból vásárolna használt személygépkocsit. Az értékesítő cég német áfa nélküli számlát állítana ki, mivel autókereskedő, és nyilatkozik is a különbözeti adózásról. Ebben az esetben a magyar cégnek nincs áfafizetési kötelezettsége. Ezt a cégautót 2 év múlva értékesíteni szeretné. Áfás számlát kell kiállítania? 2. Mi a helyzet abban az esetben, ha áfásan vásárolja meg a magyar cég az autót a német kereskedőtől? Az áfát nem vonhatja le. Áfásan, vagy áfa nélkül kell tovább számláznia értékesítéskor? 3. Áfa szempontjából jobban jár-e a magyar cég, ha magyar autókereskedőn keresztül szerez be használt autót? Értem ezt a beszerzéskori és az értékesítéskori áfára is. Köszönöm a segítséget!

Személygépkocsi áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Németországból behozott használt személygépkocsi fizetendő áfáját rá kell aktiválni az eszközre? Válaszát előre is köszönöm!

Különbözeti adózás, áfa visszaigénylése Kérdés

Egyik cég használtautó-forgalmazásba kezd. Bejelentkezett a különbözeti adózás alá. Közösségi területről viszonteladótól szerzi be a használt járműveket. A közösségi viszonteladó árverés keretében értékesít. A magyar cég pillanatnyilag csak ezzel a tevékenységgel kíván foglalkozni. A kérdésem, hogy a hazai költségek áfája, például a székhely rezsijének, könyvelési költségek áfája visszaigényelhető-e vagy nem? A befizetendő áfát kell csak a különbözet szerint megfizetni az árrés alapján és az egyéb költségeket áfával együtt költségként elszámolni, levonandó adó nincs. Köszönettel: L. E.

Használtautó-értékesítés számlatartalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldről vásárolt (magánszemélytől) 2000 cm3 diesel 2004 évjáratú EUR1 besorolású autó esetében a vásárlási érték 170 ezer, mely 200 ezer forintért lesz értékesítve .A kereskedő különbözeti adós. Kérdés: 1. Minek kell szerepelni a számlán áfa-megjegyzésben? ( "különbözet szerinti szabályozás - használt cikkek") 2. Minek kell szerepelni termékdíj szempontjából a kimenő számlán, ha a kereskedő a kollektív teljesítést, a készletre vételt választja az akkumulátor, gumiabroncs és az egyéb kőolaj termékek esetében? 3. A vásárolt 170 ezer értékű autót autókereskedőnek értékesíti? 4. A vásárolt autót roncsként értékesíti, akkor mi kerül a számlára áfaügyileg és termékdíj-ügyileg? Köszönöm válaszát.

Használtautó-kereskedés és cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Használt autó adásvétellel foglalkozó cég esetében az a személygépkocsi, amit eladási szándékkal vesznek meg, de nincs kivonva a forgalomból (biztosítási díjat, gépjárműadót fizetnek utána), cégautóadó-bevallási és -fizetési kötelessé válik-e?

Jó hír a román autósoknak Cikk

A román kormány határozott, hogy visszaadják tíz évre visszamenőleg valamennyi állampolgárnak azokat az összegeket, amelyeket környezetszennyezési illetékként, autóregisztrációs adóként, vagy egyéb hasonló néven létesített illetékként fizettek be az államnak.

EU-s használt személygépjármű beszerzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországi kft. német közösségi adószámos autókereskedőtől használt személygépkocsit vásárol magyar kft.-je számára. Ennél az ügyletnél az áfa levonása személygépkocsi miatt nem lehetséges csak fizetendő áfája lesz a magyar kft.-nek? Esetleg a használt személygépkocsi jellege miatt a német cég által nettó módon számlázott személygépkocsira nem kell a közösségi adózási normál szabályokat alkalmazni? Marad áfakörön kívüli az ügylet a használt autó miatt? Köszönöm válaszukat!

Árrés adózás EU-n belül Kérdés

Tisztelt Cím! Egy belföldi társaság, amely be van jelentkezve az árrés adózás szabályai alá, az EU-ban adóalanytól nettó módon vásárol használt autót. Magyarországon értékesíti belföldi adóalanynak. Hogyan kell az áfát felszámítani, lehet-e a különbözet szerinti áfát alkalmazni? Nagyon köszönöm válaszukat.

Használt autó javítása – áfalevonás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Használt autók forgalmazásával foglalkozó vállalkozónak időnként javításokat kell elvégeztetnie a továbbértékesítésre szánt autókon. Levonható-e ebben az esetben a szerviz által felszámított áfa teljes egészében, ha a szervizben – szolgáltatást (is) nyújtanak, – (csak) termékértékesítést végeznek? Köszönöm szépen! Vágner Emília

Viszonteladóra vonatkozó áfaszabályok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk cége 2008 óta használt személygépkocsik értékesítésével foglalkozik. Az áfa szempontjából a következő nyilatkozatot tették. Az áfafizetési kötelezettséget az általános szabályok alapján állapítom meg. Viszonteladóként ezen tevékenységünk egészére nem alkalmazzuk az áfatörvény XVI/2 alfejezetének rendelkezéseit. Ebben az esetben ha magánszemélytől vesz személygépkocsit az értékesítéskor a számlát hogyan kell kiállítani és áfát kell-e fizetni? Köszönettel.

Cégautó értékesítése Kérdés

Cég 2013-ban vásárolt kereskedőtől személygépkocsit, az áfáját nem vonta le. Most értékesítené. Kérdés, hogy áfás vagy mentes számlát állítson ki, és van-e a figyelési idő miatt áfabefizetési kötelezettsége?

Használt gépjármű Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk használtcikk-kereskedelem tekintetében különbözeti adózást választott. Eddig Magyarországon magánszemélyektől vásárolt személygépjárműveket adott tovább. Most EU-n belülről vásárolna autót, amit fogalomba helyezés után itthon értékesítene, magánszemélyeknek és áfás kkv-nak. A németországi beszerzés után az ottani áfát visszautalják a cégnek. A teljes eladási árra kell áfával számolnia, vagy csak az eladási-vételi ár különbözetére? Köszönöm válaszát

Különbözeti áfa Kérdés

Használtautó-kereskedő magyar magánszemélytől adás-vételi szerződéssel vásárolt személygépkocsit. A személygépkocsi eladásra került harmadik országba. Az áfabevallásban hogyan szerepeltetem? A vételi ár 1500 ezer, az eladási ár 1600 ezer forint. Az export a bevallás 01-01. lap 1. sorába: 1600 eFt? A különbözeti adó: 01-01.lap 09. sorába: 100 e Ft? 100x 0,2126= 21 e ft afa. Nettó: 79 e Ft (adóalap)?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő, termőföld eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő eszköztámogatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég osztalékfizetése ingatlanban

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close