3 találat a(z) használt áru cimkére

Használt cipők értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném a segítségüket. Ügyfelem magánszemélyektől szerez be cipőket. Ilyen esetben alkalmazni kell-e az árrésadózást, vagy számít-e az, vizsgálni kell-e valamilyen módon, hogy ezek a cipők voltak-e használva korábban? Feltételeznünk kell-e, hogy ha magánszemélytől várásoljuk (aki nem cipész), tehát ő vette meg a boltban korábban, akkor az onnantól használtnak minősül? Köszönettel.

Spanyolországi termékbeszerzés Kérdés

A vevő cég egy spanyol szállítótól szerzett be terméket. A szállító közösségi adószáma szerepel a számlán, de a vevő közösségi adószámát nem tüntették fel. Az áfáról semmiféle közlés nincs a számlán. (A tr. mellékletében szereplő spanyol szöveg.) Felvették a szállítóval a kapcsolatot, az a válasz érkezett, hogy adó nincs, és ez így megfelelő, mert használt (másodkézből eladott) termékről van szó. Hogyan kell ezt szerepeltetni az áfabevallásban?

Használtárucikk-kereskedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély katás egyéni vállalkozást indítana. Használt babakocsik értékesítéssel foglalkozna internetes hirdetés útján. Milyen TEAOR-szám felel meg ennek a tevékenységi körnek, s ezen tevékenységi kör pénztárgéphasználatra kötelezetti körnek számít? Várom szíves válaszukat! Köszönettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Környezetvédelmi termékdíj

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Belföldi fuvar euróban történő elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close