21 találat a(z) gyes melletti munka cimkére

Gyes melletti személyes közreműködés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Anyuka gyesen lesz a gyermek kétéves kora után. Kft.-ben tagsági jogviszonyban van, személyesen nem működött közre, fizette maga után az egészségügyi hozzájárulást. mert az apuka volt gyeden. 06. 17-étől gyesen lesz. Kérdésem: 1.) Elláthatja-e az ügyvezetői feladatokat megbízási díjjal ingyenesen gyes mellett? A kft.-ben van már egy fő ügyvezetésre, lehet két ügyvezető is? 2.) Tagsági jogviszonya után, ha közreműködik, mi után és mennyit kell fizetnie, kötelező-e kivenni a jövedelmet (minimál vagy garantált bér)? 3.) Ha munkaviszonyban lenne, kell-e módosítani a társasági szerződést és van-e korlát, hogy mennyit dolgozhat: heti 30 vagy lehet heti 36 óra is? Köszönettel.

Őstermelés – gyes Kérdés

Egy őstermelő nagymama a négyéves unokájával van otthon gyesen, aki tartósan beteg (várhatóan a gyermek 10 éves koráig). Őstermelésből származó árbevétele éves szinten 600 ezer forint alatti. Kérdésem, hogy jelen esetben járulékfizetésre kötelezett-e negyedévente, mint főállású őstermelő, vagy az 58-as bevallásokon, mint kieső időt kell jelenteni ezen időszakot?

Gyes mellett fizetővendéglátás, ingatlan-bérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem gyes mellett kívánja a lakását egy cégen keresztül bérbe adni, rendszeresen 1-2 napra turistáknak. Kell-e tb-járulékot fizetnie maga után, mivel úgy tudom, erre a tevékenységre adószámot kell kiváltani. Nem veszélyezteti ez a tevékenység a gyesét? Üdvözlettel, Uchály Andrea

Kft. ügyvezető gyes melletti munkavégzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. ügyvezetője munkaviszonyban áll a cégben, jelenleg gyesen van június óta 2015 júniusáig. Megteheti, hogy a gyes melletti munkavégzése csak napi 4 óra a kft.-ben, és eszerint fizeti a járulékokat maga után, vagy kötelező a minimálbér után megfizetnie a járulékokat? Amennyiben lehetséges, hogy napi 4 órában dolgozzon, a szolgálati idő a gyes miatt teljesnek számít, vagy a 4 órás bejelentés miatt csak "fele" idő gyűlik? (Tehát egy 4 órára bejelentett munkában töltött nap csak fél napi szolgálati időnek, vagy a gyes miatt egész napnak számít a munkával töltött időtől függetlenül?) Köszönöm szépen a válaszát előre is.

Fizetendő járulékok – gyes mellett egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyes mellett egyéni vállalkozónak gondolom, csak abban a hónapban kell megfizetnie a járulékokat, amikor van bevétele? Ha egy nap akár, illetve függetlenül attól, hogy van-e vállalkozói kivét. Köszönöm a választ.

Gyes után álláskeresési járadék Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2009.09.21.-2014.03.04-ig napi 2 órás munkaviszonyban lévő munkavállalónak, aki 2011.02.01.-2014.02.01-ig gyesen volt, jár-e álláskeresési járadék, és ha igen, akkor mi lesz ennek az alapja? Köszönöm előre válaszukat!

Fontos tudnivalók a gyed-extráról: ki vehet igénybe többféle ellátást? Cikk

Jelentősen átalakult január elsejétől a gyermekvállalással összefüggő ellátási rendszer. Cikkünkben azt tekintjük át, hogy a különféle juttatásokat a szülők milyen formában és mértékben „halmozhatják” vagy oszthatják meg egymás között. Nagyon fontos tudni, hogy többes ellátás csak a 2013. december 31-ét követően született gyermekek után igényelhető.

Gyes mellett dolgozna egyéni vállalkozóként? Ezt kell róla tudnia Cikk

Mit kell tenniük azoknak a kisgyermekes anyáknak, akik egyéni vállalkozóként szeretnének munkát végezni, és mellette igénybe vennék a gyedet, illetve gyest? – kérdezte több olvasónk is. A kérdésekre Radics Zsuzsanna szakértőnk válaszolt.

Ügyvédi iroda tagja munka melletti gyes Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyvédi Irodában alkalmazott nincs, csak a tag. A tag gyesre szeretne menni, és mellette végezni az ügyvédi tevékenységet. Az ő esetében is lehetséges munka mellett gyest igénybe venni? Köszönöm válaszukat.

Vállalkozói járulékfizetés gyes esetén Kérdés

Tisztelt szakértők! Gyes mellett egyéni vállalkozói tevékenységet szeretnék folytatni. Szülés előtt is volt, és most is van munkaviszonyom, de azt szüneteltetem, egyelőre még nem megyek dolgozni, csak a vállalkozói tevékenységet végzem. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor milyen szabályok szerint kell járulékot és szja-t fizetni?

Gyed-extra: itt vannak a részletek Cikk

Újabb kísérletet tesz a kormány arra, hogy állami ösztönzőkkel növelje a gyermekvállalási kedvet. Az intézkedések várható hatása egyelőre megbecsülhetetlen, mindenesetre jelentősen bővülnek a kisgyermekesek által igénybe vehető állami ellátási lehetőségek.

Szocho kedvezmény gyesen lévő cégtulajdonosnál Kérdés

Jelen pillanatban gyesen vagyok 2013.10.28-tól, miután a gyermekem 2 éves lett (előtte gyeden voltam). Most 6 órában dolgozom a cégemben, melyben tulajdonos is vagyok. Kérdésem: milyen szocho-kedvezmény vehető igénybe, hogy gyes mellett dolgozom, de tulajdonos is vagyok a cégben?

Gyes melletti munka: problémás lehet-e a kieső idő? Cikk

Gyes mellett dolgozó vállalkozó kismama csak fél hónapot dolgozik. Mi a teendő a járulékbevallással? Olvasónk kérdésére az Adózóna tb-szakértője, Széles Imre válaszol.

Gyes melletti egyéni vállalkozás Kérdés

Gyes-en lévő kismama elvégzett egy OKJ tanfolyamot / manikür-pedikür- műkörömépítés/ ezt a tevékenységet szeretné folytatni egyéni vállalkozás keretében. Milyen adózási feltételt választhat, és milyen legkisebb járulék fizetési kötelezettségek terheli, mivel kezdő egyéni vállalkozó, és a bevétele még bizonytalan, valamint a gyerek mellett sem tud mindennap munkát végezni.

Gyes melletti munkavégzés Kérdés

Egyik munkavállalónknak 2013. 02.14-én született gyermeke. Jelenleg terhességi gyermekágyi segélyen van. Szeretne ismét munkába állni, ezért gyermekgondozási segélyt fog igényelni. Úgy tudom, hogy a gyes mellett már lehet dolgozni heti 30 órát. Fentiek alapján az lenne a kérdésem, hogy a gyermek egy éves kora előtt ilyen formában dolgozhat-e? Ha távmunkában dolgozik otthon, akkor időbeli korlátozás nélkül is dolgozhat a gyermek egyéves kora előtt?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Céltartalékképzés társasági adó vonzata

Pölöskei Pálné

adószakértő

Katás bt. után átalányadózó egyéni vállalkozó

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyamnyereség és tao

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close