3 találat a(z) gyakorlati képzőhely cimkére

Gyakorlati képzőhely Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk tanulószerződéssel végzős hegesztő tanuló számára gyakorlati képzést biztosít. A kialakult helyzet miatt a képzőhelyen az oktatás biztonságosan nem megoldható, a tanulót bizonytalan ideig fogadni nem tudjuk. Az a kérdésünk, hogy a "kieső"napokat milyen jogcímen számfejthetjük? Igazolt hiányzás szóba jöhet-e esetleg? Válaszát előre is köszönöm!

Gyakorlati képzőhely Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik fodrászati tevékenységet folytató cégem gyakorlati képzőhellyé szeretne válni, fodrászoknak szeretne gyakorlatot biztosítani. Azt tudom, hogy a területileg illetékes kamaránál kell kezdeményezni a regisztrációt, majd, ha megkapta a cég az engedélyt, akkor minden egyes tanulószerződést iktatni szükséges. A tanulóknak átutalással bért kell fizetni, melyet a minimálbér és gyakorlati képzési idő arányában kell meghatározni. Milyen járulékokat kell vonni számfejtésnél a tanulónak fizetett bérből? Az is kérdéses, hogy a szakképzési hozzájárulásból milyen mértékben lehet kedvezményt érvényesíteni és milyen nyilvántartást szükséges vezetni ezen kedvezmények kimutatására?A fodrászokhoz kapcsolódó éves alapnormatíva 590 208 Ft (ez a 480 000 Ft x súlyszorzó). Ez azt jelenti, hogy ha egy fodrásztanuló egész évben a cégnél gyakorlatot folytat, akkor ez a kedvezmény 1/12-ed része teljes összege érvényesíthető a szakképzési hozzájárulásból a 1808-as bevallásban? Illetve a beruházáshoz kapcsolódó kizárólagos kedvezmény mire vonatkozik? Ha az üzletben új fejmosó tálat építenek be, az már feltételezi a kizárólagosságot? És ezt a kedvezményt is a 08-as bevallásban kell szerepeltetnem? Továbbá ennek mértéke az alapnormatíva és a létszámadathoz kapcsolódó szorzó?Majd ezt követően az éves társasági adóbevallásban is érvényesíthető adóalap-csökkentő tétel a tanulónak kifizetett minimálbér 24 százaléka? Hálásan köszönöm megerősítő és részletes válaszát! Kriszti

ÁSZ: szabálytalanságok a kamarák és a gyakorlati képzőhelyek gazdálkodásában Cikk

Szabálytalanságokat tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a gyakorlati képzőhelyek és a kamarák költségvetési támogatásának ellenőrzése során.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi cég munkavégzése Magyarországon munkaügyi szempontból

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

2020. évi CXL. törvény értelmezése

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close