3 találat a(z) gyakorlati képzőhely cimkére

Gyakorlati képzőhely Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk tanulószerződéssel végzős hegesztő tanuló számára gyakorlati képzést biztosít. A kialakult helyzet miatt a képzőhelyen az oktatás biztonságosan nem megoldható, a tanulót bizonytalan ideig fogadni nem tudjuk. Az a kérdésünk, hogy a "kieső"napokat milyen jogcímen számfejthetjük? Igazolt hiányzás szóba jöhet-e esetleg? Válaszát előre is köszönöm!

Gyakorlati képzőhely Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik fodrászati tevékenységet folytató cégem gyakorlati képzőhellyé szeretne válni, fodrászoknak szeretne gyakorlatot biztosítani. Azt tudom, hogy a területileg illetékes kamaránál kell kezdeményezni a regisztrációt, majd, ha megkapta a cég az engedélyt, akkor minden egyes tanulószerződést iktatni szükséges. A tanulóknak átutalással bért kell fizetni, melyet a minimálbér és gyakorlati képzési idő arányában kell meghatározni. Milyen járulékokat kell vonni számfejtésnél a tanulónak fizetett bérből? Az is kérdéses, hogy a szakképzési hozzájárulásból milyen mértékben lehet kedvezményt érvényesíteni és milyen nyilvántartást szükséges vezetni ezen kedvezmények kimutatására?A fodrászokhoz kapcsolódó éves alapnormatíva 590 208 Ft (ez a 480 000 Ft x súlyszorzó). Ez azt jelenti, hogy ha egy fodrásztanuló egész évben a cégnél gyakorlatot folytat, akkor ez a kedvezmény 1/12-ed része teljes összege érvényesíthető a szakképzési hozzájárulásból a 1808-as bevallásban? Illetve a beruházáshoz kapcsolódó kizárólagos kedvezmény mire vonatkozik? Ha az üzletben új fejmosó tálat építenek be, az már feltételezi a kizárólagosságot? És ezt a kedvezményt is a 08-as bevallásban kell szerepeltetnem? Továbbá ennek mértéke az alapnormatíva és a létszámadathoz kapcsolódó szorzó?Majd ezt követően az éves társasági adóbevallásban is érvényesíthető adóalap-csökkentő tétel a tanulónak kifizetett minimálbér 24 százaléka? Hálásan köszönöm megerősítő és részletes válaszát! Kriszti

ÁSZ: szabálytalanságok a kamarák és a gyakorlati képzőhelyek gazdálkodásában Cikk

Szabálytalanságokat tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a gyakorlati képzőhelyek és a kamarák költségvetési támogatásának ellenőrzése során.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Értékcsökkenés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close