2371 találat a(z) gazdaság-rss cimkére

Folytatódik a kamatemelés – MNB-közlemény Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása. Az elmúlt napokban kialakult pénzpiaci helyzet növeli a tartós inflációs hatások kockázatát és egyértelműen veszélyezteti az árstabilitást. A kedvezőtlen pénzpiaci elmozdulások hatása erősíti annak a kockázatát, hogy a magas infláció a korábban vártnál hosszabb távon is fennmarad. Tartósan magas infláció esetén a jelenlegi magasabb árdinamika beépülhet a gazdasági szereplők várakozásaiba, ami megnehezíti az árstabilitás biztosítását – közölte honlapján az MNB.

135 millió euró volt a termék-külkereskedelmi többlet májusban Cikk

2022. májusban az export euróban számított értéke 28, az importé 27 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál. A termék-külkereskedelmi egyenleg 65 millió euróval javult. Az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az exportoldalon 9,2, az importoldalon 3,1 százalékkal nőtt, közölte honlapján a KSH.

Hatalmas kamatemeléssel hirdette meg az egyhetes betétet az MNB Cikk

A múlt hetinél 200 bázisponttal magasabb, 9,75 százalékos kamattal hirdette meg az egyhetes betétet csütörtöki aukciójára a Magyar Nemzeti Bank.

A NAV számolt, a cég fizetett: de mi lesz az adókkal és a könyveléssel? Példával szemléltetjük Cikk

Könyvelésből kifelejtett számlák, becslés alapján megállapított adóhiány. A cég a társasági adóbevallása és a mérlegbeszámolója benyújtását követően kapta meg a NAV jogerős határozatát. Mi a teendő?

416 forint fölött is járt ma az euró Cikk

Folytatódott a forint árfolyamának esése szerda délután a bankközi piacon, újabb mélypontokat állított be a főbb devizákkal szemben, az euró 416 forint fölött is volt délután.

Megjelent a júliusi VálaszAdó Cikk

A mostani VálaszAdó egyik újdonsága, hogy teljes terjedelmében közlünk egy cikket az Adózóna egyik print kiadványából, mégpedig a Gépjárművek adózása, számvitele kiadvány „Áfa és nyílt végű lízing” című írását.

Itt az Európai Bizottság nagy terve: így lendítenék fel az európai innovációt Cikk

Az Európai Bizottság új európai innovációs tervet mutatott be, hogy Európa kiemelkedővé váljon, vezető szerepet töltsön be a globális innovációs színtéren – közölte az uniós bizottság.

Zöld jelzés Horvátországnak: bevezetheti 2023. január 1-jén az eurót Cikk

Támogatta az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez 2023. január elsején – közölte az uniós parlament.

FELÍR szám feltüntetése a számlán Kérdés

Reprezentációs költség Kérdés

Tiltott ármegkötés miatt büntetett a versenyhivatal Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 325 millió forint bírságot szabott ki a Casio óra- és hangszertermékek hazai forgalmazójára, valamint cseh anyavállalatára, mert meghatározták termékeik internetes viszonteladói árait a kiskereskedők számára, kiiktatva ezzel a vásárlókért folyó versenyt – közölte a versenyhivatal.

Osztalék elengedése Kérdés

Kölcsön elengedése Kérdés

Gyárcsarnok - használt ingatlan értékesítése Kérdés

Hotelköltségek adózása Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed/gyed ellátási alap

Széles Imre

tb-szakértő

Szolgálati nyugdíj melletti munkavégzés

Széles Imre

tb-szakértő

Új kata választása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs