4 találat a(z) fogászati szolgáltatás cimkére

Áfabevallás 8. sora Kérdés

Fogorvos nyugtaadása Kérdés

Az áfatörvény 165. par. (1). bek b) pontja szerint a fogászati szolgáltatás 2020. július 1-jével kikerült a számlaadási kötelezettség alól mentesültek köréből. Tehát ettől az időponttól a fogorvos köteles számlát adni. Ugyanezen paragrafus b) pontja továbbra is megengedi a számla alóli mentesülést a készpénzzel stb. történő fizetés esetén, és ha a szolgáltatást igénybe vevő számlát nem kér. Nos, ha a fogorvos kihúzza a páciens fogát, a páciens készpénzzel, kártyával kifizeti a szolgáltatást és nem kér számlát, továbbra is kiállíthatok részére nyugtát álláspontom szerint. Természetesen figyelemmel a (3) bek.b) pontjára.

Bérszámfejtés órabéres dolgozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alábbi bérszámfejtésben szeretném segítségét kérni: fogászati tevékenységet végző cégben 1 fő asszisztenst alkalmaznak órabérben, heti 6 órában, változó munkanapokon. Napi munkaidő meghatározásánál jó-e úgy, hogy a heti 6 órát osztjuk 5 munkanappal, ez napi 1,2 óra lesz, az felszorozva a havi munkanapok+fizetett ünnepek számával és az órabérrel, és ez lesz az összes munkaidő? Ha túllépte a havi munkaidejét, pótlék? Nagyon köszönöm!

Áfa Kérdés

T. Szakértő! Van egy szálloda, amely szerződést köt egy fogászati szolgáltatást nyújtó céggel. A szerződés tárgya egyrészt bérlet (azaz bérbe ad egy helyiséget), másrészt ez a cég a szálloda vendégei részére fogászati, kifejezetten fogfehérítési szolgáltatást nyújt. A cég nyújtja a fogászati szolgáltatásokat, de a szálloda egységes imizsének megőrzése érdekében a szálloda fog megjelenni a vendégek felé, ő fogja a szolgáltatási díjakat kiszámlázni. Erre van-e lehetőség, illetve ez közvetített szolgáltatásnak minősül-e?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kft. ingatlan (iroda) megvétele tulajdonos által

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bt. eladása osztatlan közös üzlettel – elővételi jog II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Magáncélú használat az üzemanyagszámlán – kóla

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink