155 találat a(z) euró cimkére

328 forint fölött van az euró Cikk

Tovább gyengült a forint, az MNB árfolyama szerint az euró 328,10 forintba kerül.

Megint gyengült a forint Cikk

Idei árfolyammélypontja közelébe gyengült szerdára virradóra az euróval szemben a forint a nemzetközi devizapiacon.

325 forint fölé is benézett az euró Cikk

Elérte a forint az újabb lélektani határt, rövid ideig 325 forintot is elkértek egy euróért. Az árfolyam az után szakadt be, hogy az MNB közölte: őket az vezérli, hogy az inflációs célt tartsák, nem az árfolyamot. Egy jegybanki nyugtatás után azonban erősödni kezdett a forint – írja a hvg.hu.

Mélyrepülésben a forint, az MNB-re vár a piac Cikk

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa, az elemzők nem számítanak változásra. Eközben az euró árfolyama már a 325 forintos szintet ostromolja.

Nagyon gyengült a forint! 324 forint fölött is járt az euró Cikk

Tovább gyengült a forint, ma délután már 324,13 forinton is jegyeztek egy eurót a bankközi devizapiacon. Ez a forint leggyengébb árfolyama a három és fél éve, 2015 január elején elért 327 forintos eurójegyzés után.

A dollár és az euró lírára váltására buzdítja a törököket Erdogan Cikk

Dollár és euró megtakarításaik lírára váltására kérte fel az ország lakosait Törökország elnöke, hogy ezzel is segítsenek elhárítani az ország ellen intézett pénzügyi támadást.

Magyarország sem teljesíti az euró bevezetéséhez szükséges feltételeket Cikk

Azon hét euróövezeten kívüli tagállamban, amelyek jogilag kötelezettséget vállaltak a közös valuta bevezetésére, jelentős előrehaladás tapasztalható a nominális konvergencia terén, de jelenleg egyikük sem teljesíti a csatlakozáshoz szükséges valamennyi formai és jogi feltételt – állapította meg Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa szerdán.

Eurós fizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy katás adómentes egyéni vállalkozó saját termékeit értékesíti vásárokon. Most olyan helyen árusítana (Budapesten a Várban), ahol sok lesz a külföldi turista, biztos, hogy valaki euróval is szeretne fizetni. Ebben az esetben hogyan állítsa ki a nyugtát euróban vagy forintban? Ha euróban is megteheti, akkor milyen árfolyammal számolja át a vételárat? Válaszát előre is köszönöm!

Az idei mélypontjára gyengült az euró Cikk

Idei mélypontjára gyengült az euró a dollárhoz képest, mivel egyre több befektető fogad az amerikai deviza erősödésére a viszonylag magasabb kamatok köszönhetően, ráadásul az iráni atommegállapodás amerikai felmondása miatti aggodalmak is a dollár malmára hajtották a vizet.

Belföldi tarifával lehet majd eurót utalni Cikk

Az Európai Bizottság szerdán azt javasolta, hogy mostantól az euróövezeten kívülről euróban teljesített tranzakciókért is ugyanannyi költséget számoljanak fel, mint a helyi hivatalos pénznemben végrehajtott belföldi kifizetésekért.

Átvezetés ugyanabban a devizában – árfolyamkülönbözet Kérdés

Ügyfél egyik EUR számlájáról másik EUR számlájára vezet át egy adott, ugyanakkora összeget, átlagárfolyamot és MNB-t használ. Keletkezik-e árfolyamkülönbözet az ügyleten?

Készpénzes vásárlás euróban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közösségi adószámmal rendelkező vállalkozó vásárolhat-e, ha igen milyen összeghatárig más tagállamban, közösségi adóalanytól euróban készpénzzel? Köszönöm válaszát

Katabevallás Kérdés

Jól gondolom, hogy katás euróbevételnél az áfabevallásban a teljesítés napi árfolyamon számolok, a katabevallásban pedig a jóváírás napján lévő árfolyamon?

Több hamis euróbankjegy került forgalomba tavaly Cikk

Enyhén nőtt tavaly a forgalomban lévő hamis euróbankjegyek száma, de az okozott kár csökkent – mutatják az Európai Központi Bank (EKB) adatai.

Szlovák számla konverzió Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozás Szlovákiában autópálya matricát vásárolt bankkártyára. Csak forint bankszámlájuk van. Mi a helyes eljárás a könyvelésben? Úgy gondoltam hogy a MNB árfolyamon konvertálom a CZK EUR-ra, majd az napi árfolyamon forint összegen könyvelem. Viszont így a bankszámlán az euró nagysága nem fog egyezni, így nem tudom hogyan kivezetni az összeget. Mi ebben az esetben az eljárás? A bank euróból váltotta át forintra az összeget. Tehát példával 1400 CZK átváltva 54,46 EURO (311,86 Ft), forintban 16 984 forint szállítóra könyvelve. A banki kivonaton szerepel 1400 CZK és 54,56 EUR 314,61 árfolyamon így az összeg 17166 forint. Hogyan kell helyesen végezni a könyvelést ebben az esetben? Köszönettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipaalap, székhelyáthelyezés

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Dohánytermékek értékesítése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Elhatárolt veszteség

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs