7 találat a(z) erdőtelepítési támogatás cimkére

Erdőtelepítési támogatás Kérdés

Növelte az erdőtelepítésre adható támogatás mértékét az Agrárminisztérium Cikk

Megjelent a Vidékfejlesztési Program "Erdősítés támogatása" című felhívásának módosítása, mely megemelt támogatással és további jelentős kedvezményekkel kívánja ösztönözni a gazdálkodók erdőtelepítési beruházásait.

Őstermelő – erdőtelepítési támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tételes elszámolást választó őstermelő vagyok, az értékesítés bevétele meghaladta a 4 millió forintot. Így nem nyilatkozhatok a 20 százalék számla meglétéről, tételesen kell elszámolnom a költségeket. A kérdés, amiben a segítségüket kérem, hogy az erdőtelepítésre kiutalt támogatást is a bevételekhez kell-e adni, ezzel is tételesen el kell-e számolnom. A teljes telepítési támogatás 60 százalékát kaptam meg 2018-ban a terület ellenőrzése után, a további 40 százalékot a következő három évben utalják majd ki, a további ápolási kiadásokra. Természetesen a munka nagy részét saját magunk végeztük, a támogatásból számlával keveset tudunk lefedni. Így nagyon nagy összeget kellene fizetnünk adóban. Tehát a kiutalt támogatás bevétel-e, el lehet-e határolni belőle? Kérem az erdőtelepítési támogatásról fejtsék ki részletes, gyakorlatias válaszukat. Köszönöm előre is a válaszukat.

Növekedett az erdőtelepítőknek megítélt támogatás Cikk

Több mint 650 millió forinttal növekedett az erdőtelepítőknek megítélt támogatás.

Őstermelő belép a családi gazdaságba Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy őstermelő belépne a családi gazdaságba 4. tagnak. A belépő őstermelő 2014-től 5 évre ( 2019-ig) kap erdőtelepítésre támogatást. Ezt a támogatási összeget minden évben a családi gazdaság bevételébe kell beszámítani ezek után? Válaszát köszönöm.

Erdei közjóléti létesítmények megvalósítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély az erdei közjóléti létesítmények megvalósítása jogcímen, erdőtelepítésre kapott 2015-ben 8 998 528 forintot a 41/2012. (IV.27) VM rendelet és a 17/2015, (III.30) MvM rendelet alapján. Ez miként, és melyik évben adózik? A személyijövedelemadó-bevallásban hol kell szerepeltetni?

Jövedelempótló támogatás adózása Kérdés

Erdőtelepítési támogatás jövedelempótló része hogyan adózik egyéni vállalkozónál, illetve magánszemélyként? Családi kedvezmény igénybe vehető-e a jövedelempótló támogatás adózásánál?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsítetett foglalkoztatás hétvégén

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Foglalkoztatási bejelentés elmulasztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs