30 találat a(z) előrehozott nyugdíj cimkére

Nyugdíjváltozás Kérdés

Előrehozott nyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1958-as születésű katás egyéni vállalkozó, művészeti tevékenységet folytat. Kérdésem, hogy elmehet-e előrehozott nyugdíjba. Mi alapján állapítják meg ilyen esetben a folyósításra kerülő nyugdíj összegét? Ha igen, hogyan kell ezt intézni? Ha eléri az öregségi nyugdíjat, akkor a nyugdíja változni fog? Köszönöm a válaszát!

Nekik állapítható meg 2018-ban korhatár előtti ellátás Cikk

Már hetedik éve, hogy a nyugdíjkorhatár betöltése előtt korhatár előtti öregségi nyugdíj – előrehozott öregségi nyugdíj, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj, korkedvezményes öregségi nyugdíj, korengedményes öregségi nyugdíj stb – megállapítására nincs jogi lehetőség. A megváltozott szabályozás azonban külön jogszabályban meghatározott – kivételes – esetekben megengedi úgynevezett korhatár előtti ellátás megállapítását.

Nyugdíj újraszámítása Kérdés

2011. szeptember hónapban a munkáltató kifizette az előrehozott nyugdíj miatti kötelezettséget a munkavállaló nyugdíjazása miatt. A munkavállaló 2012. évtől folyamatosan dolgozik, és 2016. 09. hónapban eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt. Mi a teendője a munkáltatónak? Újra kell kérni a nyugdíj összegének megállapítását is?

Korhatár előtti nyugdíj mellett dolgozónak ennyi járulékot kell fizetnie Cikk

Mennyi járulékot kell vonni a munkaviszonyból származó jövedelem után egy 1953 decemberében született nő esetében, aki 2012 decemberében előrehozott öregségi nyugdíjba vonult? Milyen kereseti korlátozások vonatkoznak rá? – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Nyugdíj Kérdés

T. Szakértő! 1949-ben született dolgozónk 2007. dec. 31-ével előrehozott öregségi nyugdíjas lett. Ekkor megállapodás alapján kifizette a még hátralévő nyugdíjjárulékot. Változik-e a számára megállapított nyugdíj összege, ha idén betöltötte a 65. életévét? Köszönettel!

Mikor mehet nyugdíjba az 1952-ben született férfi? Cikk

A korhatár előtti nyugdíjrendszer átalakításának legnagyobb vesztesei az 1952-ben született férfiak. Esetükben ugyanis egyik évről a másikra, minden átmenet nélkül romlottak a nyugdíjba menetel feltételei. 1952-ben született férfi Olvasónk kérdésére Winkler Róbert szakértőnk válaszolt.

Ők szerezhetnek korhatár előtti nyugdíjszerű ellátást Cikk

Már két éve, hogy nem állapíthatók meg a korábbi klasszikus korhatár előtti ellátások (például korkedvezményes, korengedményes vagy előrehozott öregségi nyugdíj). Átmeneti szabályok alapján azonban más címszó alatt meghatározott feltételek teljesítése esetén kapható korhatári előtt nyugdíjszerű ellátás.

Nyugdíj 1954 Kérdés

1954-ben született, nappalin egyetemen végzett nőre vonatkozik-e az előrehozott, csökkentett összegű nyugdíj lehetősége?

1953-ban született férfi mikor mehet nyugdíjba? Kérdés

A kormányhivatal honlapján az Öregségi nyugdíjjal kapcsolatosan azt írták, hogy a 60. évét betöltött, 42 év munkaviszonnyal rendelkező, 1953-ban született férfi elmehet előrehozott öregségi nyugdíjba. Kérem, mielőtt válaszolna, győződjön meg róla személyesen a kormányhivatal.hu honlapon az öregségi nyugdíjcímszónál.

1952-ben született férfi nyugdíjazása Kérdés

Kérdésem lenne, hogy az 1952 márciusában született férfi mikor mehet el legkorábban nyugdíjba, illetve van-e rá lehetőség, hogy 2013-ban valamilyen módon előrehozott nyugdíjazással éljen? 40 év szolgálati idővel rendelkezik.

Előrehozottból öregségi nyugdíjas Kérdés

2008-tól előrehozott öregségi nyugdíjas 1951-ben született hölgy a 62. születésnapjától automatikusan öregségi nyugdíjassá válik-e, vagy ezt külön kell kérelmezni és ha igen, akkor mi a teendő?Jelenleg egy KATA alá tartozó Bt -ben főállású kisadózó státuszra jelentettük be. Mikortól lehet kiegészítő tevékenységű kisadózónak tekinteni az említett hölgyet? Kap-e az öregségi nyugdíjassá válásáról külön határozatot, vagy ez a korhatár elérésekor autómatikusan bekövetkezik és átjelenthetjük kiegészítő tevékenységű státusza alapján nem főállásúnak?

Előrehozott nyugdíj, 59 éves nő esetében Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2012 februárjában töltöttem be az 59. évemet, kb. 42 év szolgálati időm van, úgy tudom, elmehetek bármikor 63 éves korom előtt nyugdíjba teljes nyugdíjjal. Van ebben változás, vagy tud ilyen tervekről ? (Amíg van állásom, addig nem mennék el nyugdíjba, de arra, hogy 63 éves koromig ez így is marad, nincsen semmilyen garancia, és félek, hogy az állásom elvesztése után nem tudom eltartani a családomat, mert nem lesz munkám.)

Előrehozott nyugdíj: mivel számoljon egy 1953-ban született nő? Válasz

Előrehozott nyugdíj vagy korhatár előtti ellátás: mi vár a nyugdíjba vonulóra? Cikk

Elmehet-e jövőre is előrehozott nyugdíjba az a nő, aki ezt már idén is megtehetné? Olvasónk kérdésére az Adózóna nyugdíjszakértője, Molnár László válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs