36 találat a(z) eBEV cimkére

Január 1-jétől integrált adószámla, 5-ig eBEV-szünet Cikk

2016. január 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) egységes folyószámlán (adószámlán) tartja nyilván az adószakmai és a vámszakmai tevékenységéhez kapcsolódó, az adózókra, illetve ügyfelekre vonatkozó adatokat, tette közzé a NAV.

Nem üzemel a NAV portálja Cikk

Karbantartási szünet lesz a NAV eBEV portálján – tájékoztatott az adóhatóság.

EBEV-törzsadat aktualizálása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy egy kft.-nél az eBEV rendszerből lekérhető "szervezet törzsadat lekérdezés" nyilvántartásban szereplő "TULAJDONOSOK" és "NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATALNÁL BEJELENTETT KÉPVISELŐK" résznél szereplő adatokat milyen nyomtatványon tudnánk módosítani, hogy megegyezzen a cégbíróságtól átvett adatokkal? Mely nyomtatványnak mely pontja szolgál erre? A T201T B1/5-ös pontja csak akkor szolgál a tulajdonos bejelentésére, ha nincs neki adóazonosítója? Ugyanis a kitöltési útmutató nem egyértelmű: "A rovat a közös vállalat tulajdonosa(i) adóazonosító számának bejelentésére, illetve a jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, a korlátolt felelősségű társaság, az egyesülés, és a közös vállalat adóazonosító jellel nem rendelkező tulajdonosa esetén az adóazonosító jel állami adóhatóság általi megállapításához szükséges adatok bejelentésére szolgál". Segítségüket előre is köszönöm!

Karbantartási szünet a NAV-nál Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint a hatóság honlapján a négynapos munkaszünet alatt néhány szolgáltatás karbantartás miatt szünetel.

Szünet a NAV szolgáltatásában Cikk

A NAV tájékoztatása szerint holnap részlegesen szünetel az adóhatóság szolgáltatása.

Nem lesz elérhető a NAV portálja Cikk

A NAV tájékoztatót ki adott arról, hogy 2014. augusztus 30-án szombaton a portál meghatározott szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Alkalmi munkavállalás több cégnél

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szabadság kiadása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs