19 találat a(z) csomagolóanyag cimkére

Lebontott csomagolóanyag (raklap) értékesítésének lehetősége Kérdés

Fagyizó – csomagolóanyag vagy áru? Kérdés

Vendéglátóipari termék és tárolótasak elkülönítése Kérdés

A gyenge forint megviseli a hazai építőanyag-gyártókat is Cikk

Az építőanyag gyártásához szükséges nyers- és alapanyagok árai világszinten emelkednek, a folyamat hatására a magyarországi építőanyaggyártóknak jelentősen nőttek a gyártási költségei – közölte a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ).

Megugrottak a költségek a tejágazatban Cikk

A tejtermelőknél és a feldolgozóknál egy év alatt átlagosan 15–18 százalékkal emelkedtek a termelési költségek – közölte a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács MTI-vel szerdán.

Áfa Kérdés

Csomagolóanyag beszerzése hamradik országból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás harmadik országból rendel logózott termékeket (vászon válltáskákat), melyeket csomagolóanyagként szeretne felhasználni az általa forgalmazott egyéb, kisebb termékhez. Ebben az esetben, ha erre a célra használják a terméket, milyen adózási vonzata van a beszerzésnek (áfa, vámon kívül)? Számít-e, hogy a beszerzett termék logózott?

Selejtezési költség kiszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Csomagolóanyagot selejtezünk egyik (közösségi) partnerünk költségére. A kérdésem az lenne, hogy áfásan kell-e ilyenkor a számlát kiállítani? A leselejtezett anyagot nem szállítják el, az Magyarországon marad. Köszönöm válaszát!

Környezetvédelmi termékdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk külföldről, illetve belföldről szerez be alapanyagot és árut. Az alapanyagot gyártáshoz használja fel. A csomagolóanyagból hulladék keletkezik. Ez esetben a kérdésem az lenne, hogy a külföldről beszerzett alapanyag csomagolóanyaga után keletkezik-e termékdíj-fizetési kötelezettség? Továbbá cégünk belföldi cégtől szerez be raklapot, és papírkarton dobozt, melyeknek a környezetvédelmi termékdíját beszerzéskor megfizeti. A raklapot és kartondobozt az általunk gyártott termék értékesítése során, változatlan formában csomagolóanyagként használunk fel. A kérdésem ez esetben az lenne, hogy keletkezik-e cégünknek termékdíj-fizetési kötelezettsége az értékesített termék csomagolóanyaga után? Válaszát előre is köszönöm!

Fertőzésveszély egyes import termékek fa csomagolóanyagainál Cikk

2018. október 1-jén újabb kétéves monitoring vizsgálat kezdődik egyes belarusz és kínai áruk (kő-, fém-, fa-, kerámia-, papíráruk, gépek és alkatrészek) fa csomagolóanyagaira vonatkozóan. A vizsgálat újbóli elrendelését az elmúlt évek negatív ellenőrzési tapasztalatai indokolták. Az Európai Bizottság egyúttal az ellenőrzött áruk körét is jelentősen bővítette – közölte a Nébih.

Környezetvédelmi termékdíj – csomagolóanyag Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatban. Cégünk a csomagolóanyagok után termékdíj fizetésére köteles. A csomagolóanyag esetünkben zacskó, amelyre rá van nyomtatva a cég logója, ezzel a zacskó nehezebb a nyomdafestéknek köszönhetően. Szeretném kérdezni, hogy a termékdíj megfizetése a sima vagy a nyomott csomagolóanyag után fizetendő, illetve mennyi a mértéke? Köszönettel várom válaszát. Bakonyi Eszter

Jön az ehető csomagolóanyag? Cikk

Északi-tengeri algából akarnak csomagolóanyagot gyártani elvihető éttermi fogásokhoz német kutatók.

Csomagolóanyag továbbszámlázása Kérdés

Üdvözlöm! Korábban feltettem egy kérdést ugyan ezzel a címmel, ehhez szeretném hozzáfűzni, hogy mi nem a termékdíjat szeretnénk továbbszámlázni, hanem a csomagolóanyagot! És az lenne a kérdés, hogy magát a csomagolóanyagot átszámlázhatjuk-e a külföldi partnernek! Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Krisztina http://adozona.hu/kerdesek/2017_10_27_Csomagoloanyag_atszamlazasa_avu

Műanyag szőtt zsák - környezetvédelmi termékdíj kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy Magyarországon regisztrált kft. műanyag alapanyagot importál Kóreából. A terméket úgynevezett „big bag” műanyag szőttes zsákokba csomagolva szállítják Magyarországra, és a termék egy másik magyar partner cég részére kerül továbbértékesítésre, amely műanyag termékeket gyárt az alapanyagból. Az importőr kft.-nek kell-e környezetvédelmi termékdíjat fizetnie a műanyag zsák csomagoló anyagok után, ha a beszerzést követően nem használják fel újra, illetve, ha újra felhasználják csomagoláshoz? Mekkora a termékdíj-kötelezettsége kilónként ennek a csomagolóanyagnak, ha termékdíjbevallásra és -fizetésre kötelezett a cég? Környezetvédelmi termékdíj kapcsán milyen megjegyzést kell írnia a kft.-nek a magyar partner részére történő termékértékesítés számlájára? Köszönettel:

Pénztárgéphasználat Kérdés

Ügyfelünk alapvetően termékdíjköteles csomagolóanyagot gyárt és értékesít. Főtevékenysége: műanyag csomagolóeszköz gyártása (2222’08). A csomagolóanyagot nagyrészt vállalkozásoknak adja tovább, de előfordul, hogy magánszemélyeket is kiszolgál a székhelyén, ahol a gyártást végzi. Külön üzlethelyiséggel nem rendelkezik. Az értékesítést minden esetben számla kiállítása kíséri. A társaság esetenként vásárol speciális csomagolóanyagot, amit áruként, változatlan formában, ugyanezen vevőkör számára – vállalkozás és magánszemély – értékesít. Kérdésem: kötelező-e, illetve mely értékesítések esetében kötelező a pénztárgép használata?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mikrogazdálkodó kiva hatálya alatt

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs