7 találat a(z) betegellátás cimkére

Emmi: átlagfinanszírozásra tér át az egészségügy Cikk

Az egészségügyi szolgáltatók biztonságos működése és a betegellátás folyamatosságának biztosítása érdekében átlagfinanszírozásra tér át az egészségügy – tudatta Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

Még mindig sok praxis áll üresen Cikk

Januárban 469 háziorvosi és 256 alapellátó fogorvosi praxis állt üresen, így 725 praxisban helyettesítéssel oldják meg a betegek ellátását, míg tavaly év elején 670 praxis állt üresen, vagyis egy év alatt 55-tel nőtt azon praxisok száma, ahol nincs orvos – írta a Világgazdaság szerdán a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján elérhető adatok alapján.

A sürgősségi betegellátás ellenőrzésébe fogott az ÁSZ Cikk

A szaktárcánál, a mentőszolgálatnál és az egészségbiztosítási alapkezelőnél indított ellenőrzést a sürgősségi betegellátás kapcsán az Állami Számvevőszék (ÁSZ) – írta pénteki számában a Magyar Idők.

A Brexit veszélyezteti a brit betegellátást, véli a kórházi ápolók szervezete Cikk

A betegellátás biztonságára és hatékonyságára jelentenek közvetlen veszélyt a brit EU-tagság megszűnésével (Brexit) járó kockázatok, ha ezeket a kormány nem kezeli megfelelően a kilépésig hátralévő időben – áll a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) kórházi ápolószemélyzetének legmagasabb szintű szakmai szervezete által szerdán nyilvánosságra hozott figyelmeztetésben.

Jogszerűnek tűnő áfacsalás bukott nagyot Cikk

A NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói országos akció keretében számolták fel azt a cégcsoportot, amelynek tagjai betegközvetítő tevékenységgel 140 millió forint áfát csaltak el. Az elkövetők térítéses betegellátásra toboroztak pácienseket főként a volt szovjet utódállamokból. A költségvetésnek okozott kár már az akció napján megtérült – áll a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.

Szakorvos kataválasztási lehetősége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó szakorvos kórházban heti 36 órát meghaladó munkaviszonnyal rendelkezik. Emellett másik két kórházzal köt személyes közreműködői szerződést a 96/2003. kormányrendelet alapján, és így ügyelet, műszak, készenléti szolgálat keretében sürgősségi betegellátási szakorvosi tevékenységet végez. Ezen két kórháznak az egyéni vállalkozásból számlázza a nyújtott szolgáltatás óradíját. Van-e adókockázata annak, ha a katát, mint adózási módot választja, ha a két kórháznak számlázott éves összeg kórházanként meghaladja az 1 millió forintot, és ha nem haladja meg? A NAV minősítheti munkaviszonynak a sürgősségi ügyeleti szolgáltatást? Ha igen, akkor milyen adószankciókra számíthat az orvos az egyéni vállalkozása kapcsán? A munkaviszonynak minősített szolgáltatás díja után melyik cégnek számítja fel a NAV a bérjárulékokat és az adót: a kórházüzemeltető cégnek, vagy az egyéni vállalkozásnak? Köszönöm előre is a válaszát!

Munkáltató által átvállalt egészségügyi ellátás adózása Kérdés

Tisztelt Cím! Amennyiben a kft. átvállalja alkalmazottja magánkórházi járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátásának költségeit, milyen módon kell azt a kft.-nek, vagy a dolgozónak adóznia, milyen adó- és járulékterhet visel, költségként hogyan kell azt elszámolni? Segítségüket előre is köszönöm. Boros Józsefné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close