7 találat a(z) betegellátás cimkére

Emmi: átlagfinanszírozásra tér át az egészségügy Cikk

Az egészségügyi szolgáltatók biztonságos működése és a betegellátás folyamatosságának biztosítása érdekében átlagfinanszírozásra tér át az egészségügy – tudatta Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

Még mindig sok praxis áll üresen Cikk

Januárban 469 háziorvosi és 256 alapellátó fogorvosi praxis állt üresen, így 725 praxisban helyettesítéssel oldják meg a betegek ellátását, míg tavaly év elején 670 praxis állt üresen, vagyis egy év alatt 55-tel nőtt azon praxisok száma, ahol nincs orvos – írta a Világgazdaság szerdán a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján elérhető adatok alapján.

A sürgősségi betegellátás ellenőrzésébe fogott az ÁSZ Cikk

A szaktárcánál, a mentőszolgálatnál és az egészségbiztosítási alapkezelőnél indított ellenőrzést a sürgősségi betegellátás kapcsán az Állami Számvevőszék (ÁSZ) – írta pénteki számában a Magyar Idők.

A Brexit veszélyezteti a brit betegellátást, véli a kórházi ápolók szervezete Cikk

A betegellátás biztonságára és hatékonyságára jelentenek közvetlen veszélyt a brit EU-tagság megszűnésével (Brexit) járó kockázatok, ha ezeket a kormány nem kezeli megfelelően a kilépésig hátralévő időben – áll a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) kórházi ápolószemélyzetének legmagasabb szintű szakmai szervezete által szerdán nyilvánosságra hozott figyelmeztetésben.

Jogszerűnek tűnő áfacsalás bukott nagyot Cikk

A NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói országos akció keretében számolták fel azt a cégcsoportot, amelynek tagjai betegközvetítő tevékenységgel 140 millió forint áfát csaltak el. Az elkövetők térítéses betegellátásra toboroztak pácienseket főként a volt szovjet utódállamokból. A költségvetésnek okozott kár már az akció napján megtérült – áll a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.

Szakorvos kataválasztási lehetősége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó szakorvos kórházban heti 36 órát meghaladó munkaviszonnyal rendelkezik. Emellett másik két kórházzal köt személyes közreműködői szerződést a 96/2003. kormányrendelet alapján, és így ügyelet, műszak, készenléti szolgálat keretében sürgősségi betegellátási szakorvosi tevékenységet végez. Ezen két kórháznak az egyéni vállalkozásból számlázza a nyújtott szolgáltatás óradíját. Van-e adókockázata annak, ha a katát, mint adózási módot választja, ha a két kórháznak számlázott éves összeg kórházanként meghaladja az 1 millió forintot, és ha nem haladja meg? A NAV minősítheti munkaviszonynak a sürgősségi ügyeleti szolgáltatást? Ha igen, akkor milyen adószankciókra számíthat az orvos az egyéni vállalkozása kapcsán? A munkaviszonynak minősített szolgáltatás díja után melyik cégnek számítja fel a NAV a bérjárulékokat és az adót: a kórházüzemeltető cégnek, vagy az egyéni vállalkozásnak? Köszönöm előre is a válaszát!

Munkáltató által átvállalt egészségügyi ellátás adózása Kérdés

Tisztelt Cím! Amennyiben a kft. átvállalja alkalmazottja magánkórházi járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátásának költségeit, milyen módon kell azt a kft.-nek, vagy a dolgozónak adóznia, milyen adó- és járulékterhet visel, költségként hogyan kell azt elszámolni? Segítségüket előre is köszönöm. Boros Józsefné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close