7 találat a(z) autómentés cimkére

Autómentés – TESZOR szám Kérdés

Figyelmeztető jelzés Kérdés

Autómentés tevékenység Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó autómentés tevékenységet tervezi végezni a 494104 TEÁOR alatt. Az autómentést egy Ford Transit 2402 köbcentis saját vállalkozásban levő autóval fogja végezni. Ugyanez a vállalkozó különbözeti adós használtautó-értékesítéssel is foglalkozik. Emellett áfában az általános szabályokat választott. Kérdéseim: Menetlevelet kell vezetnie? Üzemanyag elszámolást kell készítenie a tankolt és a norma szerinti felhasználásról? Van-e bármi specialitás a könyvvezetésében vagy analitikában, ami eltér bármilyen más tevékenységi körtől és vonatkozik erre a tevékenységre? Köszönettel.

A környezetvédelmi termékdíj alanya Kérdés

Egyéni vállalkozó vagyok és csak egy tevékenységem van, az a főtevékenység, 494104 - Autómentés rakfelülettel rendelkező járművel. Az idén váltottam könyvelőt, az előző könyvelő bejelentett a környezetvédelmi törvény alá, de nem jelentett be a csekély mennyiségű anyagok utáni átalány alá. Az adóhatóság minden negyedévben felszólít az adózásra, ezek után elküldte, majd hibás volt a bevallás, egyedül javítgattuk össze-vissza, most a hiányzó 2. negyedévi bevallást, többszöri felszóllítására 50 ezer forintra megbírságoltak. Az új könyvelőmhöz elvittem a papírokat, hogy javítsuk már ki rendesen a negyedéves bevallást, és mondja meg, mit nem adtunk be. Erre ő azt mondja, erre a tevékenységre nem is kell környezetvédelmi termékdíjat fizetnem. Ilyenkor mi a teendő?

Személygékocsival kapcsolatos szolgáltatások áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném szíves állásfoglalását. Egy cég szárazföldi személyszállítással foglalkozik, melyhez 9 személyes kisbuszokat használ (nem ad bérbe, nincs közvetített szolgáltatás). Kérdésem, hogy az üzemeltetés, karbantartás áfájának 50 százalékán kívül milyen más igénybe vett egyéb szolgáltatások áfája levonható még? Gondolok itt GPS felügyeletre (minden rendszám külön tétel a számlán), autómentésre, a gépkocsi céges reklámmatricázására, a karosszéria fóliázására. Sajnos több különböző állásfoglalást olvastam már más fórumokon. Válaszát előre is köszönöm!

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozónak van egy trélere, amit autómentésre,- szállításra használ. Ha (esetenként) megbízást kap autószállításra, akkor egyik alkalmazottja a saját személygépkocsijával húzza a trélert. Ekkor kiküldetési rendelvényt írnak, ami alapján az alkalmazott részére megtéríti a megtett kilométerek után, norma alapján kiszámolt üzemanyagköltséget, illetve 9 forintot kilométerenként. Így a munkáltatónak nem kell fizetnie semmilyen járulékot a kifizetett összeg után, illetve az alkalmazottjának sem keletkezik cégautóadó-fizetési kötelezettsége, mivel kiküldetési rendelvénnyel számoltak el költséget a személygépkocsira. Helyes ez a gyakorlat?

Autómentés áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Levonható-e 50% a személyautó-mentés áfájából?. Ez a szolgáltatás sorolható-e az áfatörvény 124. § (4) "személygépkocsi üzemeltetéséhez, fenntartásához szükséges szolgáltatás"-hoz? Köszönettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Báli részvétel díjának elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs