11 találat a(z) angol cimkére

Angol nyelvű munkaszerződés, tájékoztató és munkaköri leírás Kérdés

Követeléselengedés kapcsolt vállalkozások között Kérdés

Alanyi mentes bt. angol szolgáltatótól hostking tárhelyszolgáltatást vesz igénybe Kérdés

Láncértékesítés Kérdés

Vevői készlettel kapcsolatos állásfoglalás, tájékoztatás kérése 2021-től (angol cég) Kérdés

Megállapodás nélküli Brexit esetén TB, Adó kérdések Kérdés

Tisztelt Adózóna! Angliában élek és saját tulajdonú angol, illetve magyar kft. (illetve Ltd.) ügyvezetője is vagyok. Jelenleg brit A1 nyomtatvánnyal rendelkezem, így Angliában vagyok biztosított. Amennyiben az Egyesült Királyság megállapodás nélküll "zuhan ki" az EU-ból, milyen változásokra számíthatok adózás, illetve tb kötelezettség terén? A magyarországi bérem nem éri el a teljes bér 25 százalékát (Angliában vallom be) és havi 8 órás munkaidőkeretben végzem. Angliai állásom főállás, mely után adót és tb-t az angol törvények szerint fizetek. Válaszukat előre is köszönöm.

Teljesítés helye az áfában Kérdés

Társaságunk egy 4 lakásos épület építési terveinek elkészítéséről egy olyan számát kapott, melynek nincs áfatartalma, és egy nyilatkozat van hozzácsatolva. A nyilatkozat szerint a kibocsátó cég Angliában érvényes adószámmal rendelkezik, de áfamentes vállalkozás, így nincs közösségi adószáma. A lakás Magyarországon fog megépülni, így megítélésem szerint a teljesítés helye Magyarország. Nem kellett volna magyar adószámot igényelnie az angol cégnek? Keletkezik-e nekünk adófizetési bevallási kötelezettségünk, és ha igen, milyen? Mivel az angol cégnek nincs közösségi adószáma, ezt milyen nyomtatványon kell megtennünk? Előre is köszönöm

Alanyi mentes ev külföldi számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes katás egyéni vállalkozó egy angliai cégnek (kft.) szeretne weboldal készítéséről számlát kiállítani. Az angliai cégnek csak angol adószáma van, és nem áfaalany. Sem a magyar egyéni vállalkozó, sem az angol cég nem rendelkezik EU-s adószámmal. Ebben az esetben hogyan állíthat ki számlát az egyéni vállalkozó? Áfamentesen vagy áfásan? Szükséges EU-adószámot kérni a feleknek? Tisztelettel: TSGY

Fuvarozási számla Kérdés

Angol magánszemély részére történt fuvarozás Magyarországról, áfa nélküli számlát kell kiállítani?

Angol nyelvtanfolyam 55 év feletti női munkavállalónak a szakképzési hozzájárulás terhére Kérdés

Tisztelt Adózóna! 55 év feletti női munkavállalónak, az eddig betöltött munkaköréhez immáron elengedhetetlenné vált az angol nyelvismeret. A szakképzési hozzájárulás terhére finanszírozható-e a nyelvtanfolyama vagy milyen más ( a cég számára költséghatékony) lehetőség létezik? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel.

Import, áfabevallás Kérdés

Kedves Szakértő! Magyar bt. angol kft.-t bízott meg árubeszerzéssel. Az angol kft. Kínából szerezte be az árut és közvetlen szállíttatta (DHL) Magyarországra. A vámolás is itt történt. A vámhatározatot kézhez kapták, 2014.02.03-ei dátummal. A bt. Magyarországon áfa körös szolgáltató, tehát áfa levonási joggal bír. Jól gondolom-e, hogy az áfa-bevallásban nem kell szerepeltetni? (Ha igen, akkor mely sorokban kell bevallani?) Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs