30 találat a(z) adószám felfüggesztése cimkére

Áfalevonási jogosultság Kérdés

Régi Art. 24/A § adószám-felfüggesztés jogszabályi törlése Kérdés

Felfüggesztett adószám és a gyed Kérdés

Áfatörvény 137. §, 2020. nov 17-én elfogadott törvény Kérdés

Adószám-felfüggesztés – áfalevonás Kérdés

A társaság adószámát a NAV felfüggesztette 2017/11. hóban. A felfüggesztés időpontjától nem gyakorolhatta az általános forgalmi adó levonási jogát, így a 4. negyedévi bevallás eszerint készült el. A 2018. évi módosítások miatt az adószám-felfüggesztés intézménye megszűnt. A korábban nem érvényesített áfa utólag levonható-e, vagy egyéb ráfordítás marad? Ha levonható, azt hogyan tehetjük meg?

Adószám-felfüggesztés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó adószámát adófizetési kötelezettség elmulasztása miatt felfüggesztették 2016.02.05-ével. A NAV-os törzsadatban a leírtak találhatók. A WEBes ügysegédben a státusza: megszűnt. Indíthat-e új egyéni vállalkozást? Kérem mielőbbi válaszukat, mert nem értem a két nyilvántartás közötti eltérést. Illetve, az Art. 24/A § (1) bekezdésének c/a pontja szerint a vállalkozás megszűnt?

Áfa levonása adószám visszaállítása után Kérdés

Egyéni vállalkozó – éves áfabevalló – adószámát 2011.06.17-én felfüggesztették. Bevallásaiban levonható áfát nem vallottunk be a felfüggesztés miatt. 2016. szeptemberben határozatban visszamenőlegesen – 2012.07.30. hatállyal – az adószám-felfüggesztést megszüntették. Kérdésem az lenne, hogy a 2013., 2014., 2015. évekre önellenőrizni kell-e az áfabevallásokat, vagy a 2016. évi bevallásba kell feltüntetni? 2016. 08.09-én újra felfüggesztették az adószámát, ezért a 2016. évben keletkezett levonható áfa sem helyezhető levonásba. Másik kérdésem, hogy a felfüggesztés ideje alatt levonásba nem helyezhető áfa végleg elvész? Ha igen, akkor az költségnek minősül? Köszönöm segítő válaszukat.

Számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Árut értékesítettünk egyéni vállalkozónak, és utólag jutott tudomásunkra, hogy az adószámát felfüggesztették. Kérdés: az áru áfája megfizetésre került részünkről a NAV felé, és ebből utólag lehet-e problémánk, mint eladónak? Köszönettel: Égei Emese

Áfavisszaigénylés adószám felfüggesztése után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem korábbi könyvelője a 2014-2015. évekre az éves bevallás helyett negyedéves áfabevallásokat nyújtott be, amit a NAV természetesen nem fogadott be. Ügyfelem könyvelője a bevallásokkal kapcsolatos NAV-értesítésekre nem reagált, emiatt ügyfelem adószámát felfüggesztették a 2016. évben. Ezután keresett meg ügyfelem. A negyedéves bevallásokat összesítve benyújtottam mindkét évre az éves bevallást, melyben az Áfa törvény szerint levonható adót nem tüntettem fel egyik évre sem. Ezek után ügyfelem visszakapta az adószámát. Kérdésem: a 2014-2015. évben keletkezett levonható áfát beállíthatom-e a 2016. évi éves bevallásba? Az Áfa törvény szerint a felfüggesztés után benyújtott első áfabevallásban állíthatom be a 2014-2015. évi levonható adót. Kérem, szíveskedjen ebben megerősíteni. Köszönettel: felsőszeri

Felfüggesztett adószám és az áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes kft.-nek felfüggesztették az adószámát 2015. 02. 04-én. A cég tovább működött, és október 2-án túllépte a 6 millió forintos alanyi adómentes határt, amiről a könyvelés 2016. évben szerzett tudomást. A beszámolója és a '29-es bevallását i beküldtük. A kft. 2016. évben is áfa nélkül számláz. Az adószámát még mindig nem aktiválták. A kérelmet holnap fogja postázni az ügyvezető. Mi a helyes eljárás ebben az esetben?

Áthárítható-e az áfa megfizetése a vevőre? Kérdés

Megrendelő/vevő befogad egy számát. Később tudomására jut, hogy a számlakibocsátó adószámát felfüggesztették, törölték, vagy nem volt jogosult számlát kibocsátani, és annak az áfáját az adóhatóság felé nem fizette meg. Kötelezhetik-e a vevőt utólag, az eladó vagy a szolgáltatást nyújtó helyett az áfa megfizetésére? Köszönjük a választ.

Adószám-felfüggesztés alatt álló adózó áfa könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cégnek felfüggesztették az adószámát, ezért nem vonhatja le a költségszámláiban lévő előzetes áfát. Kérdésem, hogy hogyan könyveljem a le nem vonható áfát. Ugyanis, ha visszakapja az adószámát a későbbiek során, akkor utólag levonhatja a le nem vont áfát. Ha nem kapja vissza az adószámát, valószínűleg kényszertörlésre fog kerülni. Ebben az esetben hogyan kell könyvelni a le nem vont áfát, az véglegesen elvész? Üdvözlettel várom válaszát.

Kényszertörlés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni, még nem volt tapasztalatom kényszertörlés esetével. Ha egy kft. adószámát először felfüggesztik, majd jön a kényszertörlés, és majd valószínű a felszámolás, mert bőven van tartozása.(adó), hogyan alakul a járulék fizetése, bevallása? A kényszertörlés alatt már nincs munkavállaló, így azzal nincs gond, de a képviselőnek, aki egyben tulajdonos is (vagyis tagi jogviszonyban volt), a járulékait továbbra is meg kell(enne) fizetnie a felszámolás kezdetéig, akkor is ha a kényszertörlés alatt már nem végezhet gazdasági tevékenységet? Segítségét előre is köszönöm.

Felfüggesztett adószámú adózó számlája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a felfügesztett adószámú adózó által kiállított áfás számla adója a befogadó félnél levonható-e? Előre is köszönöm a válaszukat. Üdvözlettel.

Egyéni vállalkozó felfüggesztése bevallási kötelezettség elmulasztása miatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem 2008-tól főfoglalkozású egyéni vállalkozó. 2011 januárjáig rendben teljesítette a bevallási kötelezettségét, azonban 2011 februárjától már nem küldött be bevallásokat. Mivel a tevékenységét nem szüneteltette, 2014. december 06-tól felfüggesztették az adószámát bevallási kötelezettség elmulasztása miatt. A KEKKH 2015. 07. 07-én törölte az egyéni vállalkozót, aki már nem is szeretné az egyéni vállalkozását megtartani. A kérdésem az lenne, hogy elegendő-e az időszak végére történő lezáró bevallások beadása, vagy 2011. február hótól az elmaradt havi és éves bevallások pótlása is szükséges? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs