139 találat a(z) SZÉP-kártya cimkére

Ilyenkor fogy jobban a SZÉP-kártya Cikk

Idén július végéig több mint 10 százalékos növekedést mutat a SZÉP-kártya költések összege az előző év azonos időszakához képest, a kártyakibocsátók adatai szerint a nagyobb összegeket a nyári szezonban költik el a kártyabirtokosok, a legnépszerűbb a vendéglátás alszámla – derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók csütörtöki tájékoztatásából.

Varga Mihály az adómódosításokról: sokkal kevesebbet kell fizetni jövőre Cikk

Lényegesen kevesebb adót kell fizetni jövőre, mint 2016-ban – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatóján, miután az Országgyűlés megszavazta a 2017. évi költségvetéshez kapcsolódó adótörvény-módosításokat. A miniszter figyelmeztette a munkáltatókat: ne trükközzenek a béren kívüli juttatás egy részének – kedvezményes adózás mellett – készpénzben engedélyezett kifizetése nyomán azzal, hogy az így juttatott összeget beépítik a fizetésekbe.

Elveszett egymilliárd forint Cikk

Valamivel több mint egymilliárd forint maradt a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május 31-én járt le – derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók csütörtöki tájékoztatásából.

Négymillió embernek százezer forint kápéban Cikk

Az alkalmazottak kedvezményes adózás mellett évente százezer forintot kaphatnak készpénzben. A közszféra alkalmazottjainak ezen felül 100 ezer forintot, míg a magánszféra dolgozóinak 350 ezer forintot utalhat Szép-kártyára a munkáltató – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

SZÉP-kártyára utalt juttatás visszavétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk az egész évre járó/választott SZÉP-kártyás juttatás összegét az első negyedévben átutalta a munkatársak SZÉP-kártyájára/alszámlájára. Az utalt összeg a munkatársak nevére a terhelés napjával számfejtésre került, a juttatás utáni munkáltatót terhelő adó- és járulék megfizetése mellett. Egyik munkatárs a következő hónapban ki fog lépni. A részére időarányosan nem járó, SZÉP-kártyára utalt összeget nem kívánjuk a szolgáltatótól visszakérni, hanem a munkatárs nyilatkozata alapján azt a nettó munkabéréből vonjuk le. A levont összegnek megfelelően korrekciózzuk a SZÉP-kártyás juttatás számfejtését, így a többletként kiutalt összeg utáni munkáltatót terhelő adó- és járulék is visszavonásra kerül. Helyesen járunk-e el?

Cafeteria: a készpénzesítés hátrányaira figyelmeztetett a SZEF Cikk

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) azt kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy a kormány őrizze meg a cafeteria szolgáltatás lényegét, és a SZÉP-kártyát bővítse további funkciókkal.

Lejár a SZÉP-kártyás pénzek felhasználhatósága Cikk

A SZÉP-kártyákra 2014-ben feltöltött összegek idén május 31-éig használhatók fel – figyelmeztet a Magyar Fürdőszövetség MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Élet a SZÉP-kártya megszűnése után – Így változnának az utazási szokások Cikk

A SZÉP-kártya-tulajdonosok fele nem költene utazásra, ha készpénzben kapná meg az összeget – derült ki a Szallas.hu legfrissebb, nem reprezentatív felméréséből. Az érintettek kétharmada nem ért egyet az EU Bíróságának döntésével, mely szerint a magyar kormánynak módosítania kell a SZÉP-kártya rendszerét.

Időben szólunk: ne hagyja elveszni SZÉP-kártya-pénzeit! Cikk

Sok cég adja különböző juttatásait elektronikus kártyafeltöltés (elektronikus utalvány) formájában. Csalódhat a kártyatulajdonos, ha nem figyel, ugyanis a műanyag kártyák érvényességi ideje többnyire hosszabb, mint az a határidő, amíg a kártyára feltöltött pénzeket fel kell használni. Cikkünk elsősorban a SZÉP-kártya egyenlegének felhasználhatóságára hívja fel a figyelmet.

SZÉP-kártyán kapott juttatást? Erre számítson Cikk

Az Európai Bíróság döntése nem befolyásolja a SZÉP-kártyák elfogadását, azok továbbra is zavartalanul használhatóak – jelezték a kártyákat forgalmazó bankok az MTI megkeresésére, azt követően, hogy az uniós joggal összeférhetetlennek mondta ki a bíróság a SZÉP-kártya és az „Erzsébet étkezési utalvány” rendszer egyes elemeit.

Bűzlik az Erzsébet-programmal kapcsolatos ügy a kormányszóvivő szerint Cikk

A magyar kormány továbbra is elszánt az Erzsébet-program megtartásában, ugyanakkor tudomásul veszi és tiszteletben tartja az Európai Bíróság magyar cafeteria-rendszerről szóló döntését – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján.

Sallert kapott a kormány az EU bíróságától Cikk

Az Európai Unió Bírósága szerint nem egyeztethetők össze az uniós joggal a SZÉP-kártya rendszer és az "Erzsébet étkezési utalvány" rendszer egyes elemei.

Erzsébetnek annyi? Vége lehet az utalvány monopóliumának Cikk

Ma véget vethet az állami étkezési utalványok monopóliumának az Európai Bíróság, míg a SZÉP-kártya rendszerében valószínűleg csak kisebb módosításokat ír elő – írja a vg.hu.

SZÉP-kártya juttatása II. Kérdés

Tisztelt Surányi Imréné! A korábban Ön által megválaszolt, azonos című kérdéssel kapcsolatban: az szja-törvény alapján úgy értelmezem, hogy NEM adható az említett adózással (1,19-szeres adóalap, 15 % szja, 14 % eho) az ügyvezetőnek (aki társas vállalkozóként ügyvezető, személyesen nem működik közre) SZÉP-kártya. A kérdésem az, milyen adóvonzata van, ha mégis adja a vállalkozás? Köszönöm a segítségét.

SZÉP-kártya juttatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. ügyvezetője SZÉP-kártyát juttat magának 2016. évre (szálláshely). Társas vállalkozó munkaviszony mellett. Milyen adófizetéssel jár, ha 186 ezer forint értékben adja? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bt. osztalékot kap kft.-től

Szipszer Tamás

adószakértő

Kata új szabályok

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás feleség

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close