326 találat a(z) Románia cimkére

Román-magyar állampolgár adózása Kérdés

Sürgős minimálbér-emelés Romániában egyes ágazatokban Cikk

November 1-jétől emelkednek egyes ágazati minimálbérek Romániában a bukaresti kormány ma elfogadott sürgősségi rendelete szerint.

Magyar-román kettős állampolgár alkalmazása Kérdés

Magyar állampolgár külföldi munkavégzése Kérdés

Két új modell gyártása kezdődött meg a Ford romániai gyárában Cikk

Két új modell, a Transit Courier és a Tourneo Courier gyártása kezdődött meg kedden a Ford Otosan craiovai gyárában – közölte az MTI.

Románia megelőzte Magyarországot Cikk

Fél évvel az előzetes adatok megjelenése után az Eurostat friss adatközlésével megerősítést nyert: Magyarországon az egy főre jutó GDP (vásárlóerő-paritáson számolva) az EU átlagának 76,6%-a volt, míg Romániában ez az arány 76,7%. Vagyis hivatalossá vált, hogy Románia a legismertebb fejlettségi mutató esetében megelőzte hazánkat – írja a portfolio.hu.

10 százalékkal nő a minimálbér októbertől Romániában Cikk

Romániában tíz százalékkal, az eddigi 3000 lejről (237 ezer forint) 3300 lejre emelkedik októbertől a bruttó minimálbér a kormány csütörtökön elfogadott határozata alapján.

Áfa Kérdés

Az EU növeli az ukrán gabona szállítását lehetővé tevő szolidaritási útvonalak kapacitását Cikk

Ukrajna, Moldova és Románia között létrejött együttműködés révén az Európai Unió növeli az ukrán gabona szállítását lehetővé tevő szolidaritási folyosók kapacitását, és ösztönzi a beruházásokat a vonatkozó közlekedési infrastruktúrába – jelentette ki Adina Valean közlekedésért felelős uniós biztos Brüsszelben hétfőn.

Ukránok érkezése Magyarországra Cikk

Magyarország területére 2023. szeptember 20-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6707 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5271 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett Romániában péntek reggelre a vasutasok szakszervezete Cikk

Le fog állni a vasúti közlekedés Romániában péntek reggel 7 és 9 óra (közép-európai idő szerint 6-8 óra) között, mivel a vasutasok szakszervezeti szövetsége figyelmeztető sztrájkot hirdetett – közölte az MTI.

Az EB felfüggesztheti Románia hozzáférését az uniós forrásokhoz Cikk

Marcel Bolos román pénzügyminiszer szerint az Európai Bizottság felfüggesztheti a Románia által igényelt kifizetéseket a kohéziós alapokból és a helyreállítási tervből is a tervezettnél jóval magasabb államháztartási hiány miatt – közölte az MTI.

Mindent egy lapra tesz fel a román kormány Cikk

A román kormány felelősségvállalással fogadtatná el az államapparátus reformját célzó törvénycsomagot – jelentette be csütörtökön Marcel Ciolacu kormányfő Bukarestben.

Romániában egyszámjegyűre lassult az infláció júliusban Cikk

Romániában tavaly február óta először ismét egyszámjegyűre lassult az éves infláció júliusban: az országos statisztikai intézet (INS) pénteken közzétett adatai szerint a múlt hónapban 9,4 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint egy évvel korábban – közölte az MTI.

Elmeszelték a speciális nyugdíjakat szabályozó törvényt Romániában Cikk

Részben alkotmánysértőnek minősítette és visszaküldte a parlamentnek a román alkotmánybíróság a nem járulékalapú, úgynevezett speciális nyugdíjak reformjáról egy hónapja elfogadott törvényt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély ingatlan bérbeadása és az áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számlázás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Üzletértékesítés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31