12 találat a(z) PTGSZLA cimkére

Testedzési szolgáltatás, számlaadás Kérdés

Online fizetés biztosítása 2021. január 1-től Kérdés

Készpénzes számla bejelentése Kérdés

PTGSZLAH számla jelentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném a következőben: adott egy cég, ahol kiskereskedelmi tevékenységet végeznek, tehát pénztárgéphasználatra kötelezett. A vásárlásokról pénztárgépben kiállított nyugtákat ad a vásárlónak. Mi a teendő export értékesítés esetén, amikor a vásárló számlát kér? A pénztárgépbe ez az összeg nem kerül rögzítésre, a számlák nagyrészt átutalásos fizetési módra vannak kiállítva, amit többnyire készpénzben egyenlítenek ki, nem pedig banki átutalással. A kiegyenlítésről bevételi pénztárbizonylat van kiállítva. Ilyen esetben kell-e PTGSZLAH adatlapon ezeket a számlákat jelentenünk, ami nem kerül beütésre a pénztárgépbe, mert a vevő számla kiállítását kéri? Köszönöm válaszát! Üdv: CsÉva

Számla adatszolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozás pénztárgépet használ, most úgy döntött, hogy aki számlát kér, akkor azt nem üti be a pénztárgépbe. (Eddig minden beütésre került.) A 100 000 forint áfatartalom feletti számlákat természetesen továbbítja az adóhivatal felé. Az lenne a kérdésem, hogy azokat a kp-számlákat, amelyek áfatartalma nem éri el az értékhatárt és a pénztárgépbe sem ütik be, akkor azt be kell-e jelenteni a PTGSZLA nyomtatványon? Válaszukat előre is köszönöm!

PTGSZLA nyomtatványon kell-e jelenteni az átutalásos számlát, ha nem a helyszínen állítják ki? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A PTGSZLA nyomtatványon minden esetben kell jelenteni az adott telephelyhez köthető, de bankon keresztül utalt összegekről készült számlát. Adva van egy vendéglátó egység, akihez különböző szállásfoglalási portálokon foglalnak, kuponokkal, Erzsébet-utalvánnyal fizetnek, nem az üzlet területén, ezeket is szerepeltetni kell a jelentésben? Mi a helyzet akkor, ha rendezvényre kibérlik, előzetesen lefoglalják és utólag átutalással fizetnek számla ellenében? Egyébként a helyszínen van online pénztárgép, melybe a készpénzzel, helyszínen utalvánnyal egyéb fizetőeszközzel fizető partnereket szabályosan rögzítik, ezzel tesznek eleget nyugta-kibocsátási kötelezettségüknek. Kérdésem az, hogy a fenti két esetben van-e bejelentési kötelezettségük?

Webáruház készpénzes számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Autógumi értékesítésével foglalkozó webáruház általában a vásárlásról utánvétes számlát állít ki. Előfordul, hogy a vevő személyesen veszi át az árut és készpénzben fizet, készpénzes számlát kap róla. Kérdésem, hogy kellene-e online pénztárgépet használnia? Kell-e a készpénzes számlákat PTGSZLA nyomtatványon jelentenie?

Gépjármű-vizsgáztatás „ptgszla” jelentési kötelezettsége Kérdés

Cégünk gépjármű műszaki vizsgáztatásával és javítással foglalkozó kft. Minden teljesítésről gépi számlát állítunk ki, így a cég bevételét képező vizsgadíjról is, amit jellemzően készpénzben fizetnek ki. E bevételt az áfatörvény 7. paragrafusa értemében nem szerepeltetjük az áfabevallásban. Online pénztárgép bevezetését nem tervezzük. Kérdésem, hogy 2017-től ezen műszaki vizsgadíjról szóló számlákat jelentenünk kell-e a NAV felé a „ptgszla” nyomtatványon, illetve mi a helyes eljárás? Köszönöm: Mikro

Online pénztárgép helyett jelentgetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó az online pénztárgépek bevezetésekor szüneteltette a tevékenységét, amit 2014. májusban kezdett újra. Tevékenysége: tüzelőanyag-kiskereskedelem, tehát onlinepénztárgép-használatra kötelezett lenne, de nincs neki, és nem is akar pénztárgépet vásárolni. Bevételeiről mindig számlát állít ki. Eddig nem jelentgette havonta a számlákat. Most hogyan tehetné meg utólag a bejelentést? Be kell-e jelentkeznie PTGSZLAB nyomtatványon is, vagy csak beküldeni visszamenőleg a PTGSZLAH nyomtatványt minden hónapra?

Online pénztárgép Kérdés

Online pénztárgép használata ugye a továbbiakban is kiváltható a ptgszla adatszolgáltatással? Tehát az adózó a bevételeiről számlát állít ki, és azokról jelentést tesz minden hónapban ezen a bizonyos ptgszla nyomtatványon. Köszönettel: Mátrai-Ignácz Éva

Pénztárgép Kérdés

A következő kérdésem lenne: Egy magánszemély szeretné kiváltani az egyéni vállalkozását, katát, van máshol 36 órás munkaviszonya, ruha értékesítésével szeretne foglalkozni, otthon ahol él. Nincs bérelt üzlet. Postán küldi el a vevőknek az árut, de biztos lesz olyan, aki esetleg elmegy hozzá, és ott fizet. Kérdésem, kell-e pénztárgépet alkalmaznia? Ha mindenkinek számlát állít ki, kell-e a NAV felé küldenie a PTGszla nevű nyomtatványt?

Számlakibocsátás – online pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! 2014. április 1-jén megjelent a NAV honlapján a fenti címmel egy tájékoztatás. Szeretném a véleményüket kérni ebben a témában. Ha a vevő számlát kér, valóban az a helyes, ha nem ütjük be az online pénztárgépbe, és csak a kézi kiállítású számlát kapja meg? Így ezt a számlát kell a könyvelésben rögzíteni? Ebből következik-e az is, hogy jelenteni kell a PTGSZLA nyomtatványon a számlaforgalmat?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Báli részvétel díjának elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs