977 találat a(z) Nemzeti Adó- és Vámhivatal cimkére

Itt a legújabb NAV-lista: ők trükköznek az alkalmazottak bejelentésével Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendszeresen közzéteszi azoknak a foglalkoztatóknak a nevét, székhelyét, lakcímét, adószámát (természetes személyeknél az adóazonosító jelet), amelyeknél a végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem jelentették be az alkalmazottuk munkaviszonyát – írja honlapján a NAV.

NAV elnökének közleménye (HÉ 2024/18.) Jogszabályok és jogi tartalmak

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (a továbbiakban: Tv.) 4/A. § (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Tv. 4/A. § (1) bekezdése szerinti kedvezményezettek részére a következő technikai számokat adja, amelyekre első alkalommal a 2024. évben lehet rendelkezni:

Ezért ajánlott átnézni az szja-bevallási tervezeteket Cikk

A személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani; a jóvá nem hagyott tervezetek az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek tervezetének kivételével május 21-én automatikusan bevallássá válnak – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Így kell bejelenteniük az információt a pénzforgalmi szolgáltatóknak Cikk

Az információ bejelentésének módjáról szóló tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Itt vannak a 2024. áprilisi elszámolható üzemanyagárak Cikk

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 82. § (2) bekezdése arra kötelezi a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), hogy havonta tegye közzé a tárgyhónapban a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárat – írja közleményében a NAV.

Szolgáltatáskiesés várható az eSZJA rendszerben Cikk

Karbantartást végeznek az eSZJA rendszeren.

Az új adószámok 9-essel kezdődnek Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) az új egyéni vállalkozók és adószámos magánszemélyek 9-essel kezdődő adószámot kapnak március 14. óta – közölte a NAV szerdán.

NAV közlemény (HÉ 2024/15.) Jogszabályok és jogi tartalmak

A személyi jövedelemadóról szóló - többször módosított - 1995. évi CXVII. törvény 82. § (2) bekezdése arra kötelezi a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy havonta tegye közzé a tárgyhónapban a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárat.
Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszerezni.

NAV: így kell regisztrálni CESOP-adatcsere teszteléshez Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a CESOP-adatszolgáltatás E-Banktitok (EBT) rendszerbeli kommunikációjához elkészítette az EBT-CESOP-üzenet specifikációját, melynek publikálása az OPENKKK-portálon megtörtént [OpenKKK - Kezdőlap (gov.hu)] – írja honlapján a NAV.

Március 18-áig kérhetik az adózók az szja-bevallási tervezet postázását Cikk

Március 18-áig kérhetik az szja-bevallási tervezet postázását azok az adózók, akik nem szeretnének élni az online ügyintézés lehetőségével – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-nek küldött közleményében.

Hamarosan itt vannak az szja-bevallás-tervezetek Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét már évek óta külön kérés nélkül elkészíti; a folyamat automatikus, nem kell a kedvezményekre jogosító vagy a munkáltatói, kifizetői igazolásokat beküldeni, csak az öt éves elévülési idő végéig meg kell őrizni azokat – hívta fel a figyelmet az adóhatóság szerdán az MTI-nek küldött közleményben.

Illeték törlése, visszatérítése – így lehet kérni Cikk

Egyes, jogszabályban meghatározott esetekben kérhető a megállapított illeték törlése vagy visszatérítése. Ilyen lehet például, ha a szerződést a felek közös megegyezéssel megszüntetik, vagy ha az illeték végleges megállapítása után az örökség értéke visszamenőleg csökken – írja az illeték törléséről és visszatérítéséről közzétett tájékoztatójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a nav.gov.hu-n.

Megint szünetelni fog az internetes bankkártyás (VPOS) fizetés a NAV-nál Cikk

Az OTP SimplePay háttérrendszerének karbantartása miatt 2024. február 29-én, csütörtökön 23 óra 15 perc és 2024. március 1-jén 0 óra 30 perc között szünetel az internetes bankkártyás (VPOS) fizetés a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) – írja honlapján a hivatal.

Információs füzet a NAV-tól a jövedéki adó visszaigénylésének szabályairól Cikk

A jövedéki adó visszaigénylésének szabályairól szóló információs füzetet tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) február 28-án.

Így változott a jegybanki alapkamat 1990 óta Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a jegybanki alapkamat alakulását 1990 októberétől napjainkig.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cserepótló ingatlan, illeték

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Szálláshely-szolgáltatás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink