77 találat a(z) MÁV cimkére

Jóval többel utaztak vonattal Balatonra, mint tavaly Cikk

A nyári szezon első 16 napján tavalyhoz képest 13 százalékkal többen, összesen 260 ezren utaztak a Balatonhoz vonattal – közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

Nem járnak a vonatok Soroksár és Dunaharaszti között Cikk

Nem járnak a vonatok Soroksár és Dunaharaszti között, mert a két állomás között vasárnap délelőtt leszakadt a felsővezeték – közölte a Mávinfom az MTI-vel.

Bliccelők: egyre inkább be tudja hajtani a MÁV a pótdíjakat Cikk

Az idén márciusban a vonatokon jegy nélkül vagy érvénytelen jeggyel utazók 10 millió forintnyi pótdíjat fizettek be, ebből a tételből hasonló mértékű bevételt utoljára 2017 novemberében ért el a MÁV-Start – közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Ünnepi menetrend a MÁV-nál Cikk

Változik a vonatok közlekedési rendje az ünnepi időszakban – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Ezeken a vasútvonalakon kaptak el legtöbb bliccelőt Cikk

Mérséklődik a vonatokon a nem fizető utasok száma: míg 2016-ban 45 ezer, 2017-ben 36 ezer, idén október végéig már csak 27 ezer menetjegy nélkül utazót szűrtek ki a jegyvizsgálatok során.

MÁV: változik a vonatok menetrendje a hosszú hétvége miatt Cikk

Változik a vonatok menetrendje a hosszú hétvége miatt: november 1-jén a szombati, 2-án és 3-án az ünnepnapi, 4-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Diákigazolványok: itt az ideje az érvényesség meghosszabbításának! Cikk

A 14 év feletti tanulók, hallgatók számára a vasúti utazási kedvezmény igénybevételének feltétele az érvényes diákigazolvány. Az előző tanévben/félévben kapott diákigazolvány-matricák október 31-éig használhatók, ezért a vasúttársaság arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról.

Csütörtöktől újraindul a vonatforgalom a Déli pályaudvarról Cikk

Újraindulhat a vonatforgalom a Déli pályaudvaron csütörtök hajnalban, miután szerda estig befejeződik a pályaudvar karbantartása, a felújított berendezések üzempróbája – közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

Felszámolják a vasút területén lévő illegális hulladéklerakókat Cikk

Háromszázmillió forint értékű keretszerződést írt alá a MÁV a vasúti területeken létrejött illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében – közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Olcsóbb a vonatjegy, ha online veszi Cikk

Egyre népszerűbb az elektronikus vonatjegyvásárlás, idén eddig már csaknem 600 millió forintot spóroltak így az utasok – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

MÁV prémium kártya – áfalevonás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. ügyvezetője a Budapest (itt bérel egy házat, amelyben él) és Székesfehérvár (itt van a cég központja, ahol napi szinten dolgozik) közötti munkába járására a MÁV-ot veszi igénybe. Kérdésem, hogy milyen feltétellel számolható el költségként az utazás, akadály-e, hogy az ügyvezető nem az adott vállalkozásban fizeti a járulékait? Kérdésem továbbá, hogy ha bérlet helyett MÁV prémium kártyát vásárol egy évre a kft., akkor annak áfatartalma levonható-e, van-e adóvonzata (szja, eho), illetve elszámolható-e költségként? Előre is köszönöm a válaszát!

Siessen, ha Vakáció-bérletet szeretne vásárolni! Cikk

Szerdán vásárolható meg utoljára a korlátlan utazást biztosító 60 napos Vakáció-bérlet – hívj fel a figyelmet a MÁV-Start.

Péntektől még több vonatjáratra lesz online kedvezmény Cikk

Péntektől az eddigi 76 vonat mellett további 72, csúcsidőn kívül közlekedő járatra lesz érvényes az online megváltott menetjegyek 20 százalékos kedvezménye.

Baleset miatt késnek a vonatok a Budapest–Szolnok és a Budapest–Szeged vonalon Cikk

Baleset miatt 30-60 percet késnek a vonatok a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonalon – közölte a Mávinform sajtóügyeletese szombaton az MTI-vel.

Plusz szerelvények lesznek az InterCity vonatokon a hosszú hétvégén Cikk

A megnövekedett forgalom miatt a MÁV több kocsival közlekedteti az InterCity vonatokat a hosszú hétvégén.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó-fizetési kötelezettség megállapítása

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Ajándékba adott termék és szolgáltatás adózása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs