65 találat a(z) Amerika cimkére

Amerikai adózás termékértékesítés esetén 2024-től Kérdés

Weboldalkészítés harmadik országbeli magánszemélynek Kérdés

Amerikai levont adó Kérdés

Amerikából kiküldött magánszemély adózása Magyarországon 2024-ben Cikk

Az Amerikai Egyesült Államokból kiküldöttként Magyarországon dolgozó magánszemély szja-kötelezettségét foglaljuk össze, különös tekintettel arra, hogy 2024-től nincs kettős adózást kizáró egyezmény, mely a magyar rendelkezéseket felülírná. Vajon mi változott ez évtől? Mire kell figyelni a fogadó magyar társaságnak, vagy a magyar adótanácsadónak, könyvelőnek, amikor a magánszemély adókötelezettségét megállapítja?

Kiküldetésben Amerikában cikkre kérdés Kérdés

Kiküldetésben Amerikában – mutatjuk, milyen fő szabályokra kell figyelni Cikk

Az Amerikai Egyesült Államokban kiküldetésben dolgozó magánszemély szja-kötelezettségére is hatást gyakorol a kettős adózási egyezmény hiánya. Ugyanakkor különleges figyelmet igényel a járulék megállapítása, mivel a szociális biztonságról szóló egyezmény (tb-egyezmény) továbbra is hatályban maradt. Cikkünkben áttekintjük, hogy 2024-ben milyen főbb jogszabályi összefüggésekre kell figyelni, ha a magyar munkaviszonyban dolgozó magánszemély az Amerikai Egyesült Államok területén végzi a munkát.

Amerikai-magyar kettős állampolgár adókötelezettsége Cikk

Amerikai-magyar kettős állampolgár hosszú évek óta az USA területén él életvitelszerűen, dolgozik, adózik, rendelkezik befektetéssel. Magyarországon ingatlannal rendelkezik, amelyet bérbe ad. Hogyan befolyásolja a megszerzett jövedelmeket az amerikai-magyar adóegyezmény megszűnése? Olvasói kérdésre Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Amerikában élő, dolgozó magyar állampolgár Kérdés

Bekeményít az USA: minden utazáshoz új ESTA-engedélyt kell kérniük a magyaroknak Cikk

Két évről egy évre csökkent augusztus 1-jétől a magyar útlevéllel rendelkező személyek által az Egyesült Államokba utazáshoz igényelt engedély érvényességi ideje, és egy engedéllyel csak egy alkalommal lehet utazni – közölte Facebook-oldalán az amerikai nagykövetség. Emellett a magyar útlevéllel rendelkezők ESTA-jának érvényessége egyszeri használatra korlátozódik.

A vártnál jobban enyhült az amerikai infláció júniusban Cikk

Júniusban a vártnál nagyobb mértékben csökkent az infláció az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics szerdai jelentése alapján.

Amerikai nyugdíjas magyar nyugdíja Kérdés

Sztrájkot hirdettek a hollywoodi forgatókönyvírók Cikk

Több ezer televíziós és filmes forgatókönyvíró lépett sztrájkba keddtől Hollywoodban, mert érdekképviseleti szervezeteiknek nem sikerült dűlőre jutniuk a filmstúdiókkal és streamingszolgáltatókkal.

Magyarország is kilép a Nemzetközi Beruházási Bankból Cikk

Magyarország kilép a Nemzetközi Beruházási Bankból (NBB, angolul: International Investment Bank – IIB), és visszahívja a pénzintézettől a kormányzati delegáltakat – értesült a Világgazdaság.

Amerikai kutatói jövedelem Kérdés

Amerikai jövedelem Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink