25 találat a(z) Agrárminisztérium cimkére

25 milliárdos mezőgazdasági többlettámogatás a járvány hatásainak kezelésére Cikk

Az Agrárminisztérium három szakaszban hirdeti meg a Gazdaságvédelmi Alap által a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésére biztosított 25 milliárd forintnyi támogatási programot, amely a mezőgazdasági termelőket, termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat segíti.

Hétfőtől benyújthatóak az ajánlatok: folytatódik a 3 hektár alatti állami földek értékesítése Cikk

Folytatódik az osztatlan közös földtulajdon felszámolása, ennek érdekében május 11-étől tovább értékesítik a 3 hektár alatti területű állami földeket – közölte Nagy István agrárminiszter a szaktárca pénteki közleménye szerint.

Online piactér az erdőgazdálkodók, tűzifa-értékesítők számára Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR szakemberei az elmúlt években több ezer jogszerűtlen hirdetést távolíttattak el különböző hirdetési felületekről. Az ellenőrzési tapasztalatok alapján, a tisztességes szereplők támogatása érdekében a Nébih Tűzifát okosan néven online piacteret fejlesztett. A felületre már feltölthetik ajánlataikat az érintettek, a jövőben pedig új modul indulása is várható, olvasható a Nébih oldalán.

Új válságintézkedések bevezetését kérik az uniós agrárminiszterek Cikk

A jelenlegi válsághelyzetben minden eddiginél jobban igazolódik a mezőgazdaság és az arra épülő élelmiszeripar stratégiai jelentősége. Egyhangúlag támogatták az uniós agrárminiszterek azt a közös nyilatkozatot, amelyben további rendkívüli válságintézkedések bevezetését kérik az Európai Bizottságtól a koronavírus-járvány mezőgazdaságra gyakorolt negatív hatásainak enyhítésére – közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.

Kétmilliárdos támogatási keret a sertés-/baromfiágazat járványvédelmi beruházásaira Cikk

Fontos a sertés- és baromfitelepek kórokozómentességének megőrzése, ezért az Agrárminisztérium kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken az M1-en.

Hamarosan megnyílnak a magyar borok értékesítését segítő pályázatok Cikk

A következő három évben összesen mintegy 4,8 milliárd forint támogatást biztosít az agrártárca uniós források felhasználásával a magyar borok népszerűsítésére. Az erről szóló rendeletek szerint az Európai Unió területén megvalósuló borpromóció támogatására 2020. március 12-étől április 30-áig, míg az Európai Unión kívül megvalósuló értékesítést ösztönző tevékenységekre 2020. április 1-jétől május 15-éig lehet benyújtani a pályázatokat – írja az Agrárminisztérium (AM) Sajtóirodája a kormany.hu-n.

Több tízmilliárdos kártól védte meg az országot a jégkárméséklő-rendszer Cikk

A talajgenerátoros jégkármérséklő-rendszer működtetése miatt 1 milliárd forinttal csökkentek a Kárenyhítési Alap jégkárok után kifizetett kiadásai, és több tízmilliárd forintos kártól védte meg a mezőgazdaság mellett a lakossági és önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat és eszközöket, ipari létesítményeket is – közölte Feldman Zsolt szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kárenyhítő juttatás igényelhető aszálykár után Cikk

A termelők kárenyhítő juttatást kaphatnak az aszályos időszak miatti terméskiesés kompenzálására. A juttatást az ország azon térségeiben gazdálkodó termelők kaphatják, ahol a meteorológiai adatok alapján a vegetációs időszakban elszenvedett csapadékhiány és magas hőmérséklet mezőgazdasági kárt okozhatott, adta hírül az Agrárminisztérium sajtóirodája.

Készülnek az új sajtszabályok az Agrárminisztériumban Cikk

Az Agrárminisztérium a Magyar Élelmiszerkönyv módosításán dolgozik, a következő időszakban életbe lépő változások a magyar sajtágazat eredményességét, illetve a magyar tejtermelők és sajtkészítők munkájának könnyítését szolgálják – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára a VII. Magyar Sajtmustra megnyitóján Budapesten.

Növelte az erdőtelepítésre adható támogatás mértékét az Agrárminisztérium Cikk

Megjelent a Vidékfejlesztési Program "Erdősítés támogatása" című felhívásának módosítása, mely megemelt támogatással és további jelentős kedvezményekkel kívánja ösztönözni a gazdálkodók erdőtelepítési beruházásait.

Ismeretterjesztő program indul az antibiotikum-rezisztencia veszélyeiről Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elindította ismeretterjesztő és szemléletformáló programját az antibiotikum-rezisztencia veszélyeiről és az ehhez kapcsolódó tematikus honlapot – tájékoztatta a hivatal pénteken az MTI-t.

Évente egymilliárd forint származik az állami horgászokmányok értékesítéséből Cikk

A forgalmazási jutalékokkal együtt évente egymilliárd forintos bevételt hoz a Magyar Országos Horgász Szövetségnek (Mohosz), hogy az idei évtől az állami horgászjegyek és fogási naplók díjai teljes egészében a szövetséget illetik meg a közfeladat ellátási szerződésben foglaltak szerint – mondta Nagy István agrárminiszter egy pénteki sajtótájékoztatón, Budapesten.

Új támogatásra pályázhatnak a szarvasmarha-tenyésztők Cikk

A húshasznú szarvasmarha- és bivalyágazat termelési hatékonyságának, valamint az állomány genetikai színvonalának növelése érdekében az Agrárminisztérium (AM) új támogatási programot indít, amelynek az idei működésére 700 millió forintot különítettek el – közölte az AM kedden az MTI-vel.

Új jövedelempótló támogatást igényelhetnek a méhészek Cikk

A mezőgazdaság számára nélkülözhetetlen méhészeti tevékenység versenyképesebbé tétele, valamint a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzése érdekében az agrártárca új támogatási konstrukciót dolgozott ki a méhészek számára. A magyar méhágazat ebben az évben külön figyelmet kap, 2019 a beporzók éve.

Zöldszüreti és borlepárlási támogatási programot indít az Agrárminisztérium Cikk

Az Agrárminisztérium (AM) új borpiaci intézkedéseket vezet be idén az európai borpiaci helyzet alakulása miatt, így zöldszüreti és borlepárlási támogatási programot is indít.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvédi iroda – letéti költségek továbbterhelése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Bérelt ingatlanon végzett felújítás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close