89 találat a(z) Agrárminisztérium cimkére

Szeptember 15-én lejár az importtilalom az ukrán mezőgazdasági termékekre Cikk

A szlovák és a magyar agrárminiszter is egyetért abban, hogy az év végéig meg kell hosszabbítani az ukrán gabona behozatali tilalmát. Nagy István tárcavezető Pozsonyban tárgyalt Jozef Bíres szlovák mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterrel – közölte az Agrárminisztérium kedden az MTI-vel.

AM: megváltoztak a gazdálkodási napló vezetésének szabályai a Vidékfejlesztési Program támogatásai esetében Cikk

A Vidékfejlesztési Program keretében korábban megjelent több pályázati felhívás esetében módosultak a gazdálkodási napló vezetéséhez kapcsolódó szabályok, elsősorban az agrártámogatási rendszer 2023-tól megvalósuló egységesülési folyamatára tekintettel – hívta fel a figyelmet Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár az Agrárminisztérium (AM) közleményében, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.

Agrárminisztérium: tovább folytatódik a földértékesítési program Cikk

Újabb állami földterületek, ezúttal a 10 hektár térmértéket meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdálkodókhoz. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását támogatja – jelentette be pénteki közleményében az Agrárminisztérium (AM), közölte az MTI.

Felülvizsgálja a nyerstej alapár-prognózisát a Tej Terméktanács Cikk

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felülvizsgálja a nyerstej árát meghatározó árprognózis módszertanát – erről állapodtak meg a tejpiaci szakmaközi szervezet és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vezetői.

Az Agrárminisztérium meghosszabbította a tanyák fejlesztésére kiírt pályázatot Cikk

Az Agrárminisztérium (AM) a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című, rendkívül sikeres pályázati felhívását ismét meghosszabbította, így a támogatási kérelmek benyújtására 2023. október 1-jéig van lehetőség – közölte Nagy István agárminiszter a tárca szerdai közleménye szerint.

Könnyítések várhatók a kutak szabályozásában Cikk

Újabb változtatásokat és egyszerűsítéseket kezdeményez a kutak szabályozásában az Agrárminisztérium (AM) – közölte közösségi oldalán Nagy István miniszter.

Tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés: eddig 87 bírság, összesen 6,3 millió forint értékben Cikk

Idén március 14-én elindult az egész országra kiterjedő tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amely április 10-ig tart. Eddig 1154 vizsgálatra került sor, ebből 87 esetben szabtak ki bírságot a szakemberek, összesen több mint 6,3 millió forint értékben – jelentette be szerdai közleményében Nobilis Márton, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Négyszeresére növelték a kárenyhítési alap forrásait Cikk

A kivételesen aszályos tavalyi év veszteségeinek mérséklésére március 31-ig több mint 22 ezer termelő részesül összesen 50,6 milliárd forint mezőgazdasági kárenyhítő juttatásban – közölte szerdai közleményében Nagy István agrárminiszter. Ennek érdekében az agrárkárenyhítési alap forrásai több mint négyszeresére emelkedtek.

Pályázati lehetőség hentesüzleteknek Cikk

Akár 3,5 millió forintra is pályázhatnak a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek az Agrárminisztérium új felhívásának köszönhetően – közölte hétfői közleményében Nobilis Márton Pál, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Ehetünk tücsköt, bogarat: módosul az élelmiszerek jelölési rendelete Cikk

A vásárlók pontos tájékoztatása érdekében módosítja az élelmiszerek jelölési rendeletét az Agrárminisztérium, hogy a rovarfehérjéket tartalmazó termékek jól megkülönböztethetők és elkülöníthetők legyenek a boltok polcain – jelentette be Nagy István tárcavezető az Agrárminisztérium honlapján.

Meghosszabbítják a rendkívüli kamattámogatási programot az agrárium szereplői számára Cikk

Döntés született az aszály által sújtott mezőgazdasági termelők számára nyújtott Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel emelt szintű, legfeljebb 14 százalékos kamattámogatásának 2023. március 31-éig történő meghosszabbításáról – közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán az MTI-vel.

Földadó Hódmezővásárhelyen: az Agrárminisztérium elutasítja a bevezetését Cikk

Felelőtlen lépésnek tartja, és elutasítja az Agrárminisztérium a földadó hódmezővásárhelyi bevezetését, jogi lépéseket kíván tenni annak érdekében, hogy ilyen terhet ne lehessen kivetni – jelentette ki a tárca parlamenti államtitkára szerdán Szentesen egy sajtótájékoztatón.

Agrárminisztérium: egységes uniós tápértékjelölő rendszerre van szükség Cikk

Zavart okoz az uniós piacon az élelmiszerek csomagolásán található tápértékjelölések túlkínálata, ezért az Európai Bizottság (EB) bevezetne egy harmonizált rendszert (FOPNL), amelyet Magyarország is támogat – közölte az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten, olvasható a kormany.hu-n.

Öntözésfejlesztési támogatás: növelték a megvalósításhoz kapcsolódóan elszámolható kiadási összegeket Cikk

A közlemény szerint Nagy István tárcavezető bejelentette: az öntözésfejlesztést szolgáló beruházások sikerességéért az Agrárminisztérium 30 százalékkal növelte a megvalósításhoz kapcsolódóan elszámolható kiadási összegeket a Vidékfejlesztési Programban meghirdetett, „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” című pályázat vonatkozásában.

Már benyújthatók a szőlőtelepítési pályázatok, nő a támogatási intenzitás Cikk

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, idén november 2-a és november 30-a között ismét lehetőség van a szőlőültetvények szerkezetátalakításának támogatására vonatkozó egyéni tervek benyújtására – olvasható az Agrárminisztérium honlapján . A szőlőtermesztők körében népszerű intézkedés támogatási keretösszege a 2019-2023 közötti 34 millió euróról 50 millió euróra emelkedett.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Törzstőkeemelés

dr. Koltay Zsolt Miklós

ügyvéd

budlegal Ügyvédi Társulás

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1