32 találat a(z) Agrárminisztérium cimkére

Tűzifavásárláshoz online piactér: így szűri ki a csalókat a Nébih Cikk

Tűzifavásárlást segítő online piacteret nyitott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A https://tuzifatokosan.nebih.gov.hu/ oldalon elérhető felület segítségével a vásárlók könnyen és átlátható módon informálódhatnak a lakóhelyük közelében elérhető kínálatról. Hirdetői oldalról ügyfélkapus azonosításhoz kötött a rendszer használata, megakadályozva ezzel az illegális, erdőirtásból származó tűzifát kínáló csalók megjelenését.

Augusztus 31-től újra igényelhető átmeneti támogatás Cikk

Az Agrárminisztérium (AM) 2020. augusztus 31. és szeptember 14. között a Gazdaságvédelmi Alapból kapott forrásokból, a mezőgazdaságnak biztosított források terhére ismételten megnyitja a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program első ütemében meghirdetett élelmiszer-feldolgozói és dísznövény-ágazat részére kidolgozott átmeneti támogatási programját – írja a kormany.hu-n az AM sajtóirodája.

Lótenyésztők figyelem! Támogatásra pályázhatnak augusztus 10-éig Cikk

A koronavírus-járvánnyal összefüggő gazdasági hatások a ló- és lovas versenyek elmaradása, illetve a turizmus leállása révén érzékenyen érintették a lovas ágazatot is – közölte az Agrárminisztérium (AM) kedden az MTI-vel.

Agrár válságkezelő támogatási program 2: eddig lehet pályázni Cikk

Az elbírálás egyszerű, a folyósítás gyors lesz az agrár válságkezelő támogatási program második ütemében, amelyre a pályázatokat július 27-éig lehet benyújtani – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az M1 hétfő esti műsorában.

TISZ: új intézmény a gazdák kiszolgáltatottságának csökkentésére, jövedelmezőségük javítására Cikk

A gazdálkodók értékesítési pozíciójának erősítése érdekében az Agrárminisztérium létrehozta a termelői integrációs szervezet intézményét – közölte Nagy István tárcavezető a minisztérium honlapján. Az intézkedésnek köszönhetően csökkenhet a gazdák kiszolgáltatottsága és javulhat a jövedelmezőségük.

Törvényi szolgalom a szomszéd telkén – jöhetnek az öntözési közösségek Cikk

Megjelent az öntözéses gazdálkodásról szóló törvény végrehajtási rendelete, amely az öntözési szolgalom alapításának, az öntözési közösségek elismerésének és ellenőrzésének, valamint a környezeti körzeti tervek jóváhagyásának részletszabályait tartalmazza – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Meghosszabbodott az öntözésfejlesztési pályázatok beadási határideje Cikk

Az öntözött területek növelését célzó beruházások eredményes megvalósítása érdekében döntött az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázatának módosításáról.

25 milliárdos mezőgazdasági többlettámogatás a járvány hatásainak kezelésére Cikk

Az Agrárminisztérium három szakaszban hirdeti meg a Gazdaságvédelmi Alap által a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésére biztosított 25 milliárd forintnyi támogatási programot, amely a mezőgazdasági termelőket, termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat segíti.

Hétfőtől benyújthatóak az ajánlatok: folytatódik a 3 hektár alatti állami földek értékesítése Cikk

Folytatódik az osztatlan közös földtulajdon felszámolása, ennek érdekében május 11-étől tovább értékesítik a 3 hektár alatti területű állami földeket – közölte Nagy István agrárminiszter a szaktárca pénteki közleménye szerint.

Online piactér az erdőgazdálkodók, tűzifa-értékesítők számára Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR szakemberei az elmúlt években több ezer jogszerűtlen hirdetést távolíttattak el különböző hirdetési felületekről. Az ellenőrzési tapasztalatok alapján, a tisztességes szereplők támogatása érdekében a Nébih Tűzifát okosan néven online piacteret fejlesztett. A felületre már feltölthetik ajánlataikat az érintettek, a jövőben pedig új modul indulása is várható, olvasható a Nébih oldalán.

Új válságintézkedések bevezetését kérik az uniós agrárminiszterek Cikk

A jelenlegi válsághelyzetben minden eddiginél jobban igazolódik a mezőgazdaság és az arra épülő élelmiszeripar stratégiai jelentősége. Egyhangúlag támogatták az uniós agrárminiszterek azt a közös nyilatkozatot, amelyben további rendkívüli válságintézkedések bevezetését kérik az Európai Bizottságtól a koronavírus-járvány mezőgazdaságra gyakorolt negatív hatásainak enyhítésére – közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.

Kétmilliárdos támogatási keret a sertés-/baromfiágazat járványvédelmi beruházásaira Cikk

Fontos a sertés- és baromfitelepek kórokozómentességének megőrzése, ezért az Agrárminisztérium kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken az M1-en.

Hamarosan megnyílnak a magyar borok értékesítését segítő pályázatok Cikk

A következő három évben összesen mintegy 4,8 milliárd forint támogatást biztosít az agrártárca uniós források felhasználásával a magyar borok népszerűsítésére. Az erről szóló rendeletek szerint az Európai Unió területén megvalósuló borpromóció támogatására 2020. március 12-étől április 30-áig, míg az Európai Unión kívül megvalósuló értékesítést ösztönző tevékenységekre 2020. április 1-jétől május 15-éig lehet benyújtani a pályázatokat – írja az Agrárminisztérium (AM) Sajtóirodája a kormany.hu-n.

Több tízmilliárdos kártól védte meg az országot a jégkárméséklő-rendszer Cikk

A talajgenerátoros jégkármérséklő-rendszer működtetése miatt 1 milliárd forinttal csökkentek a Kárenyhítési Alap jégkárok után kifizetett kiadásai, és több tízmilliárd forintos kártól védte meg a mezőgazdaság mellett a lakossági és önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat és eszközöket, ipari létesítményeket is – közölte Feldman Zsolt szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kárenyhítő juttatás igényelhető aszálykár után Cikk

A termelők kárenyhítő juttatást kaphatnak az aszályos időszak miatti terméskiesés kompenzálására. A juttatást az ország azon térségeiben gazdálkodó termelők kaphatják, ahol a meteorológiai adatok alapján a vegetációs időszakban elszenvedett csapadékhiány és magas hőmérséklet mezőgazdasági kárt okozhatott, adta hírül az Agrárminisztérium sajtóirodája.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Őstermelő megbízási jogviszonyban

Széles Imre

tb-szakértő

Katás bt. kültagjának jogviszonya

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close