4 találat a(z) A60-as cimkére

Alanyi mentes katás közösségen belüli szolgáltatásnyújtása Kérdés

Booking – számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi mentes kft. vagyunk, és a Booking.com "az áfa a vonatkozó fordított áfateher szabályzat függvényében" állított ki nekünk számlát. Az ő holland közösségi adószáma szerepel a számlán, a miénk nem, mivel nem is rendelkezünk vele. Számomra most ez azt jelenti, hogy a booking "belekényszerített" bennünket abba, hogy megkérjük a közösségi adószámot, és áfabevallást nyújtsunk be, amiben elszámoljuk az áfát Magyarországon (65-ös és A60-as bevallás). Helyesen gondolom? Jól tudom, hogy ilyenkor negyedéves áfabevallást kell beadni? Köszönettel!

Alanyi mentes havi áfabevallása Kérdés

Katás alanyi áfamentes egyéni vállalkozó közösségen belüli – és harmadik országbeli – szolgáltatást nyújt. Az alanyi áfamentesség miatt havi áfabevallásra kötelezett. Kérdésem, hogy ha egy adott hónapban nem érkezik bevétele (nem állít ki számlát), akkor kell-e az adott hónapra 65-ös áfabevallást, illetve A60-as összesítőt) beadnia?

Gyártási jog vásárlása Angliából Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem képeslapok három évre szóló gyártási jogát vásárolta meg Angliából. Kérdésem, hogy ezt az áfabevalláson és az A60-ason kell-e jelenteni? Az tiszta sor, hogy az immateriális javak közé könyvelem, de mivel ez egy Angliából érkezett, áfanélküli számla, nem tudom, hogy az áfával mi a teendőm. Szolgáltatás igénybe vételeként kell kezelnem, és mint olyat, az áfabevallás 18. és 67. sorába kell beállítanom? De valahogy mégsem érzem ezt klasszikus értelemben vett szolgáltatásnyújtásnak. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU árubeszerzés, áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Páholybérlet áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close