320 találat a(z) üzemanyag cimkére

Cégautó költségeinek elszámolhatósága 1. rész Cikk

Az adózók többsége tisztában van azzal, hogy ha cégautót vásárol (illetve lízingel), akkor cégautóadót kell fizetnie – esetleg még akkor is, ha a személygépkocsi után költséget nem számol el (ez ugyan ritkább eset, de előfordulhat). Vannak azonban olyan kérdések a személygépkocsikhoz kapcsolódó költségek társaságiadóbeli elszámolásával kapcsolatban, melyek gyakran okoznak bizonytalanságot az adózóknak és a könyvelőknek. Cikkünkben néhány ilyen kérdést járunk körül.

Cégautó-használat munkába járásra Kérdés

Cégautót adott használatba a cég a munkavállalónak munkába járáshoz. Budapest-Tata -Budapest útvonalra + budapesti parkolási díjra adott juttatásnak milyen adóvonzata van? A cég megfizeti a cégautóadót, a cég nevére szólnak az üzemanyag számlák, valamint a parkolási díj is. Válaszukat köszönöm.

Egyiptomban 50 százalékkal megemelték az üzemanyagárakat Cikk

Ötven százalékkal megemelték az üzemanyagárakat Egyiptomban – jelentette be szombaton a helyi olajipari minisztérium.

Kishajókölcsönző – motorbenzin elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az volna a kérdésem, hogy kishajókölcsönző a bérbe adott motorcsónakokban elhasznált üzemanyag (motorbenzin) áfáját visszaigényelheti-e? Üdvözlettel: Horváthné Kádár Andrea

Motorkerékpár vételára egyéni vállalkozónál Kérdés

Tisztelt Juhász Tibor Adószakértő! Több kérdést válaszolt már meg céges motorkerékpár költségével kapcsolatosan, de azok társas vállalkozásra vonatkoztak. Egy oktatással foglalkozó egyéni vállalkozó motorkerékpárt szeretne vásárolni. Elszámolható-e a motorkerékpár vételára elismert költségként, amennyiben a nyilvántartásai alapján egyértelműen üzemi célt szolgálna? Milyen más költséget számolhat még el az üzemeltetéssel kapcsolatban (üzemanyag, javítási költség, biztosítás stb.)? Várom válaszát!

Már megint drágul az üzemanyag Cikk

Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

Kft. tulajdonosának elszámolt üzemanyag Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. egyik tulajdonosa (nem ügyvezető, nem alkalmazott) rendszeresen üzleti utakra üzemanyagköltséget számol el a saját gépkocsijára. Kérdésem, hogy a kiküldetési rendelvényben feltüntetett km-távolság szerint az üzemanyag-fogyasztási norma az állami adóhatóság által közzétett üzemanyagár mellett a 15 Ft/km is elszámolható? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Mária

A héten másodszor drágul az üzemanyag Cikk

Emeli bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

Megint drágult a benzin és a gázolaj Cikk

Emelte bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Emelkedett az üzemanyagok ára Cikk

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken.

Drágul az üzemanyag Cikk

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

Drágul a benzin és a gázolaj Cikk

Emeli bruttó hat-hat forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

Üzemanyag-megtakarítás alkalmi munkavállalónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy az üzemanyag-megtakarítás alkalmi munkavállaló esetén érvényesíthető-e, kifizethető-e? Segítséget előre is köszönöm!

Üzemanyag-megtakarítás daruknál Kérdés

Tisztelt Szakértő, Az lenne a kérdésem, hogy az autódaruk vezetőinek is adható az üzemanyag-megtakarítás? Ők is fuvarlevelet használnak a daruzási tevékenység helyszínére történő kiálláskor és tevékenységi igazolást a daruzási üzemórák igazolásához. Az üzemórák fogyasztási normáit a gyártó vagy műszaki szakértő határozza meg. Tehát az autódaruk fogyasztása két részből tevődik össze, a kilométer-futások és a daruzási üzemórák után járó üzemanyagból. Ilyenek a betonszállító mixerek és a KCR-es gépjárművek is. Tisztelettel: Jancsó Katalin

Emelkedett az üzemanyagok ára Cikk

Emelte bruttó 2 forinttal a benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close