5 találat a(z) ügyvezető felelőssége cimkére

Jegyzett tőke csökkentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. jegyzett tőkéje 3 millió forintnál jóval magasabb. Szeretné a jegyzett tőke összegét csökkenteni. A vállalkozás nyereséges, az eredménytartaléka pozitív egyenlegű. Kérdésem az lenne, hogy mi ennek a folyamata, mire kell figyelni? Jól gondolom, hogy az ügyvezető felelőssége a jegyzett tőke összegéig terjed ki? Köszönöm válaszukat!

Megjelent az októberi VálaszAdó Cikk

Módosultak az online pénztárgép használatára, illetve rendelet, változott az ekáerre vonatkozó rendeletek. Összefoglaltuk a tőkepótlásra, a számlázásra, az ügyvezető mögöttes felelősségére, a munkabérből történő letiltásra, a más országokban történő munkavégzéssel szerzett szolgálati idő beszámítására vonatkozó szabályokat.

Adószám törlése adótartozás esetén – bt.-beltag és -kültag Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy, ha egy bt. adószámát 600 ezer forintos adótartozása miatt először felfüggesztették, majd 1 hónap múlva törölték, akkor mit tehet a NAV? Van ugyan a társaságnak kb. 100 ezer forintot érő tárgyi eszköze, ezt nem próbálták lefoglalni. Mi van az ügyvezető saját vagyonával kapcsolatos felelőséggel? Mi történhet, ha van egy magánszemélyként bejegyzett autója? Esetleg egy örökölt ingatlana, erre jelzálogot tehetnek, vagy el is árverezhetik? Továbbá mi van a kültaggal és annak magánvagyonával? A cég törzstőkéje 900 ezer forint, 50-50 százalékban, ha így van, akkor a kültagtól a tartozás 50 százalékát követelhetik, végrehajthatják-e rajta a tartozás felét (nyugdíjas, van ingósága és ingatlana is). Az ügyvezető beltagnak van munkahelye is. Hol kezdik a végrehajtást (bér, autólefoglalás, ingatlanterhelés, ingatlanértékesítés)?

Az ügyvezető felelőssége: hogyan lehet jól csinálni? Cikk

Történetünkben egy bank feljelentést tett egy elektronikai társaság ügyvezetője ellen. Hogyan érhet jó véget egy ilyen történet? Cikkünkből kiderül.

Meddig tart egy kft. ügyvezetőjének a felelőssége? Kérdés

Egy kft. egykori ügyvezetőjének kilépése után meddig tart a felelőssége? Olvasónk kérdésére, Kathi Krisztina, az Adózóna cégjogásza válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close