5 találat a(z) ügynöki szolgáltatás cimkére

Áfa elszámolása külföldi szolgáltatás igénybevételekor Kérdés

Közvetítői jutalék Kérdés

Ügynöki szolgáltatás – közvetített ügylet teljesítési helye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni a következő kérdésben. Adott egy magyar társaság, amely ügynöki szolgáltatást nyújt. Üzemeltet egy webes felületet, ahol tenyésztők kutyákat hirdetnek, és összehozzák az eladó kutyák gazdáit a vásárlókkal. A társaság közvetítői jutalékot számláz az eladó részére. A kérdésem: abban az esetben, ha az eladó egy 3. országbeli magánszemély, akkor áfásan kell-e a jutalékot számláznia a társaságnak? A következő kérdésem: az Áfa tv. 38. §-ában említett "közvetítői szolgáltatás esetében a teljesítés helye az a hely, ahol a közvetített ügylet teljesítési helye van" teljesítési helyet miként lehet meghatározni? Jelen esetben a termék 3. országból szállítmányozó cégen keresztül jut el a vásárló, belföldi magánszemélyhez Magyarországra. Ebben az esetben mi számít teljesítési helynek? Válaszát előre is köszönöm.

Külföldi út költségeinek elszámolása, ügynöki szolgáltatás áfája Cikk

Hogyan kell számláznia jutalékért közvetítő cégnek, miként tudja igazolni, hogy munkatársa tárgyalni volt egy egzotikus országban, nem pedig nyaralni? Olvasói kérdésre Sinka Júlia okleveles adószakértő válaszolt.

Ügynöki szolgáltatás nem adóalany részére más nevében és más javára Kérdés

Tisztelt Adózona! Egy belfőldi magánszemély megbízást ad egy belföldi virágkötő adózónak, hogy a közösség egyik tagállamában élő magánszemély részére küldjön egy virágcsokrot. Ekkor a belföldi virágkötő adózó számlát állít ki a megrendelő magánszemély részére, valamint továbbítja a megbízást egy virágküldő belföldi adózó szervezetnek, aki megbízza abban a tagállamban, a címzett magánszemély székhelyén lévő partner virágkötő adózó partnerüket a csokor elkészítésével és kiszállításával a megadott címre és személynek. Kérdéseim a következők: 1. A megbízást teljesítő külföldi adózó áfás vagy áfamentes, és termékértékesíttésről vagy szolgáltatásnyújtásról állít ki számlát a közvetítő belföldi adózó virágküldő szervezet számára? 2. A közvetítő belföldi adózó virágküldő szervezet a megbízást adó belföldi virágkötő adózó számára áfás vagy áfamentes, és termékértékesíttésről vagy szolgáltatásnyújtásról állít ki számlát? 3. A megbízást a magánszemélytől elfogadó belföldi virágkötő adózó a magánszemély számára áfás vagy áfamentes, és termékértékesíttésről vagy szolgáltatásnyújtásról állít ki számlát? Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Egyesület végelszámolásának nyomtatványai II.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Táppénzjogosultság vége

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs