6 találat a(z) üdülőszövetkezet cimkére

Visszavásárolt üdülési jog Kérdés

Szálláshely-szolgáltatás Kérdés

Kérdésem, hogy üdülőszövetkezet tagja által fizetett fenntartási költséghozzájárulás szálláshely-szolgáltatásnak minősül-e? A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnak jelenteni kell-e a tagok által igénybe vett üdülést? Köszönöm: Rácz Ildikó

Üdülőszövetkezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Üdülőszövetkezet 20 éve közös tulajdonú szociális épülete a tulajdoni hányadok figyelembevételével 2019. 03. hóban a tulajdonosok saját tulajdonába került a földhivatal bejegyzése által. Ezt követően 2019. 07. hóban a tulajdonosok mindannyian eladták a közösségi épület rájuk eső részét (így az egész épületet) egy külső magánszemélynek. A befolyt vételár után keletkezik-e szjafizetési kötelezettségük a tulajdonosoknak, illetve milyen adófizetési kötelezettsége van az üdülőszövetkezetnek? Válaszát előre is köszönöm!

Üdülési jog értékesítése Kérdés

Üdülőszövetkezeti tag időleges üdülési jogának értékesítése után kell-e adót, illetéket fizetni, illetve bevallani, az üdülőszövetkezetnek kell-e jelenteni a NAV felé? A tag üdülőhasználati jogát a földhivatalba be kell jegyeztetni? Köszönettel: Rácz Ildikó

Üdülőszövetkezet – értékvesztés elszámolása Kérdés

Az üdülőszövetkezet üdülési jogot a 3-as számlaosztályban tartja nyilván. Minden évben a tagok között van olyan, akinek nincs igénye, nincs további örökös, az üdülési jog díját nem fizeti meg. Ezen tagok kizárásra kerülnek. Ilyenkor a nyilvántartott érték után elszámolható-e értékvesztés a számviteli törvény 55. §-ának figyelembe vételével?

Üdülési jog: így kell kiszámolni az illetéket Cikk

Magyarországon is egyre divatosabb, hogy a nyaralni vágyók úgynevezett üdülési jogot vásárolnak, amely lehetővé teszi számukra, hogy minden évben egy meghatározott időszakban (vagy időszakokban) néhány napig használják a szálláshelyet (vagy a szerződésben meghatározott szálláshelyeket). Az ilyen jogok után illetéket kell fizetni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkáltatói kölcsön és munkabérelőleg

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Unión belüli munkavégzés, Spanyolország

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs