6 találat a(z) üdülőszövetkezet cimkére

Visszavásárolt üdülési jog Kérdés

Szálláshely-szolgáltatás Kérdés

Kérdésem, hogy üdülőszövetkezet tagja által fizetett fenntartási költséghozzájárulás szálláshely-szolgáltatásnak minősül-e? A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnak jelenteni kell-e a tagok által igénybe vett üdülést? Köszönöm: Rácz Ildikó

Üdülőszövetkezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Üdülőszövetkezet 20 éve közös tulajdonú szociális épülete a tulajdoni hányadok figyelembevételével 2019. 03. hóban a tulajdonosok saját tulajdonába került a földhivatal bejegyzése által. Ezt követően 2019. 07. hóban a tulajdonosok mindannyian eladták a közösségi épület rájuk eső részét (így az egész épületet) egy külső magánszemélynek. A befolyt vételár után keletkezik-e szjafizetési kötelezettségük a tulajdonosoknak, illetve milyen adófizetési kötelezettsége van az üdülőszövetkezetnek? Válaszát előre is köszönöm!

Üdülési jog értékesítése Kérdés

Üdülőszövetkezeti tag időleges üdülési jogának értékesítése után kell-e adót, illetéket fizetni, illetve bevallani, az üdülőszövetkezetnek kell-e jelenteni a NAV felé? A tag üdülőhasználati jogát a földhivatalba be kell jegyeztetni? Köszönettel: Rácz Ildikó

Üdülőszövetkezet – értékvesztés elszámolása Kérdés

Az üdülőszövetkezet üdülési jogot a 3-as számlaosztályban tartja nyilván. Minden évben a tagok között van olyan, akinek nincs igénye, nincs további örökös, az üdülési jog díját nem fizeti meg. Ezen tagok kizárásra kerülnek. Ilyenkor a nyilvántartott érték után elszámolható-e értékvesztés a számviteli törvény 55. §-ának figyelembe vételével?

Üdülési jog: így kell kiszámolni az illetéket Cikk

Magyarországon is egyre divatosabb, hogy a nyaralni vágyók úgynevezett üdülési jogot vásárolnak, amely lehetővé teszi számukra, hogy minden évben egy meghatározott időszakban (vagy időszakokban) néhány napig használják a szálláshelyet (vagy a szerződésben meghatározott szálláshelyeket). Az ilyen jogok után illetéket kell fizetni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Elmaradt szállásfoglalások számlázása

Bunna Erika

adótanácsadó

Csoportos jóváíró számla könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink