52 találat a(z) összesítő nyilatkozat cimkére

Közösségen belüli ingyenes termékbeszerzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy belföldi gazdasági társaság egy közösségi tagállamból ingyenesen reklámozási célra termékek kap. Abban kérném a segítségét, hogy a közösségen belülről ingyenesen kapott termékekről keletkezik-e a társaságnak összesítő-nyilatkozattételi kötelezettsége (A60). Szakmai válaszát előre is köszönöm.

Alanyi mentes katás vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi áfamentes egyéni vállalkozóként művészeti szolgáltatást végzek (zenélek)Angliában, heti rendszerességgel koncertezek egy angol együttessel, akik nem rendelkeznek "VAT számmal", és nem is szeretnék azt kiváltani. Kérdésem, hogy ebben az esetben áfa vonatkozásában mit kell szerepeltetnem a számlán? Kell-e áfabevallást és összesítő nyilatkozatot készítenem? Továbbá ez a bevétel beleszámít-e a 6 millió forintos alanyi adómentességi értékhatárba? Válaszukat előre is köszönöm!

Katás közösségi adószámos adózó bevallása, összesítő nyilatkozata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kataalany jelenleg alanyi adómentes státuszú, belföldön tervezői szolgáltatást nyújtott közösségen belüli, közösségi adó számmal rendelkező társaság részére (külföldi adóalanynak). A szolgáltatás értéke nem érte el a 10 000 euró értékhatárt, de a külföldi partner kérésére közösségi adószámot kért. Kérdésem, hogy milyen bevallásokat kell benyújtani? Úgy gondolom, hogy a bevallás gyakorisága éves a törzsadat szerint, viszont az összesítő nyilatkozat haviként van nyilvántartva. Az összesítő nyilatkozatot úgy tudom, hogy abban az esetben nem kell benyújtani, ha nem volt forgalom. Az áfatörvény szerint viszont, mivel belföldi ingatlanhoz kapcsolódik a tervezési munka, így a szolgáltatás teljesítési helye is belföld lesz. A partner euróban fog fizetni, forintszámlára. Szerintem ebben a tekintetben havi áfagyakoriságú bevalló lesz, és a bevallással egyidejűleg kell majd a 15A60-as összesítő nyilatkozatot beküldeni. Valamint mivel belföldi a teljesítés helye, ezért nem élhet a levonás jogával, ami egyébként sem lenne jelentős, mivel kevés költsége merül fel. Köszönöm.

Közösségen belüli termékbeszerzés – számlahelyesbítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A partnerünk 2015. 01. hónapjában leszállított és számlázott terméket hibás áron értékesítette felénk. Ezt akkor még nem tudtuk és a január havi áfabevallásban és összesítő nyilatkozatban szerepeltettük. A partner a hibás számlát 2015. 03. 23-án (ami meg is érkezett 2015. 03. 27-én) sztornírozta, és egy új jó összeget tartalmazó számlát is kibocsátott. Mikor és milyen árfolyamon kell a két számlát az áfabevallásban és összesítő nyilatkozatban szerepeltetni az egy darab jóváíró (sztornó) számlát és az egy darab jó összeget tartalmazó számlát? Segítségét előre is köszönöm.

14A60 összesítő nyilatkozat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbakban szeretném szakmai segítségét kérni: egy kft. importárut szerez be Kínából. A vámkezelést egy külső megbízott cég végzi, ez a cég leszámlázza a vám összegét, valamint a vámkezelési díjat. A cég az importáru vámkezelését Szlovéniában végzi, amiről mellékeli is a vámhatározatot, amin szerepel közösségi adószám. A kérdésem az, hogy ebben az esetben kell-e szerepeltetni a számla értékét (esetleg fuvarköltséggel növelten) az áfabevallásban és az összesítő nyilatkozatban, vagy valamelyik tájékoztató sorban? Köszönettel.

Bevallás adókról Esemény

Bevallás adókról Esemény

Február 20.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Visszaigényelhető áfa engedményezése kapcsolt félre

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Induló vállalkozás kkv-besorolása

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs