59 találat a(z) álláskereső cimkére

Negyvenmilliárd forintra pályázhatnak a vállalkozó szellemű fiatalok és álláskeresők Cikk

Mintegy negyvenmilliárd forintra pályázhatnak a 30 év alatti fiatalok és a 30 év feletti álláskeresők, amivel fejenként 4,5 millió forint támogatást kaphatnak új vállalkozásuk elindítására – mondta Bodó Sándor egy budapesti sajtótájékoztatón – olvasható a kormany.hu-n.

80 ezer álláshelyre nem találtak munkást októberben Cikk

A nyilvántartott álláskeresők száma 6,1 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint az októberi zárónapon 244 200 álláskereső volt, több mint 16 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

Lehet pályázni a vállalkozóvá válási támogatásra Cikk

Negyvenmilliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" és az "Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása" című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – közölte Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Állami támogatással is vállalkozóvá lehet válni, mutatjuk a feltételeit Cikk

A támogatások és a pályázatok világát éljük napjainkban. Aki ügyes, az nagyon sok lehetőséget meglát a különböző kiírások között. Vannak olyan támogatások is, amelyek törvény vagy más – alacsonyabb szintű – jogszabály alapján igényelhetők. Ilyen például a vállalkozóvá válási támogatás is.

Tartósan álláskereső szochokedvezménye Kérdés

A tartósan álláskereső szochokedvezménye tudomásom szerint 2019. január 1-jétől megszűnik. Van-e olyan átmeneti rendelkezés, mely szerint a korábban felvett és még "ki nem merített" kedvezményt meddig, milyen feltételekkel lehet igénybe venni?

Egyre kevesebb a nyilvántartott álláskereső Cikk

Egy év alatt 6,7 százalékkal csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Magyarországon.

Brexit: kevesebb álláskereső, magasabb bérek a briteknél Cikk

Az Európai Unió társországaiból Nagy-Britanniába érkező bevándorlók számának mérséklődésével az elmúlt egy évben jelentősen csökkent a brit vállalkozásoknál állást keresők száma is – derül ki a brit emberierőforrás-menedzserek legnagyobb szakmai szövetségének ma ismertetett adataiból.

Kevesebben keresnek állást, mint tavaly Cikk

A nyilvántartott álláskeresők száma 15,1 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a májusi zárónapon 244 200 álláskereső szerepelt, ami több mint 43 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

Ötödével csökkent az álláskeresők száma Cikk

Egy év alatt 18,9 százalékkal csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Magyarországon; a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a márciusi zárónapon 284 600 álláskereső szerepelt, több mint 66 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

Ügyvezető munkaviszonyban Kérdés

Egyszemélyes kft. ügyvezetője az alapító okirat szerint munkaviszonyban látja el a képviseletet és végez szolgáltatást. A cég alapítása előtt tartósan álláskeresőnek minősült. Kérdésem, hogy ez esetben jár neki a 19,5 százalék szochokedvezmény 100 ezer forintig? Köszönöm előre is a választ!

Nem kap pénzbeli ellátást az álláskeresők csaknem fele Cikk

A nyilvántartott álláskeresők száma 5,7 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a novemberi zárónapon 258 ezer álláskereső szerepelt, több mint 15 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

Magánvállalkozás indítása 60 évesen Kérdés

Tisztelt Szakértő! A "Támogatás foglalkoztatási és képzési programokhoz" című cikkel kapcsolatban kérdezném, hogy mely az a négy szervezet, amelyek uniós támogatást nyertek az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése – képzés és mentorálás” című felhívás keretében. Másik kérdésem, hogy 60 éves álláskeresőnek is van lehetősége a magánvállalkozás beindításához elengedhetetlen ismeretek megszerzésére, vagy csak a fiatalabb korosztályt támogatják? Válaszát előre is köszönöm!

Álláskereső szochokedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni. Adott munkavállaló szeptemberi belépésekor tartós álláskeresésről hozott igazolást. Ez alapján a szochokedvezmény igénybe lett véve. A munkavállaló három hét után a nyugdíjba vonulását intézte, ehhez szükség volt az egynapos munkaviszony-megszüntetésre. Másnap visszajött mint nyugdíjas munkavállaló. A kérdésem az lenne, hogy nyugdíjasként is igénybe vehetjük az adott igazolást, vagy mivel megszakadt a munkaviszonya, így az eredeti belépéskor hozott igazolás már nem él?

Szociálishozzájárulásiadó-kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi esetekre szeretnék választ kapni. 1. 25 éven alatti pályakezdő, illetve tartósan álláskereső kedvezménye továbbvihető-e egy másik munkáltatóhoz, természetesen már csak a fennmaradó időszakra (az időszak az igazolás kiállításától számolva). 2. Ugyanazon felek között egy adott hónapban leszámolt és újra felvett 25 év alatti, pályakezdő igazolással rendelkező dolgozó után járó kedvezményt az új munkaviszonyában továbbra is figyelembe vehetem-e? Ha igen, akkor az adott hónapban mind a két esetben (gondolok itt a már lezárult és a jelenleg fennálló munkaviszonyára), vagy az adott hónapban csak a már lezárt munkaviszonyában, az élő munkaviszonyában pedig csak az adott hónapot követően érvényesíthetem a kedvezményt? 3. Tartósan munkanélküli igazolással rendelkező dolgozónk kedvezménye 2015.06.01-2018.05.31-ig tart. 2017. januártól gyed igénybevétele miatt fizetés nélküli szabadságon van, de 2017. szeptember 02-től a gyed igénybevétele mellett ismét munkába áll (csak az összegyűlt szabadsága idejére, mert ismét állapotos, és utána táppénzen lesz). A kérdésem az lenne, hogy folytathatom-e a kedvezmény igénybevételét, természetesen a kedvezmény 3. évére vonatkozó feltételekkel? Előre is köszönöm válaszát.

Kevesebb az álláskereső a foglalkoztatási szolgálat szerint Cikk

A nyilvántartott álláskeresők száma 5,9 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a júliusi zárónapon 274 700 álláskereső szerepelt, több mint 17 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Előtársaság ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Egyéni vállalkozó kkv-besorolása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs