125 találat a(z) áfás számla cimkére

E-útdíj elszámolása Kérdés

Egy általam könyvelt Kft (áfakörös ) E-útdíj fizetésére kötelezett, amiről áfás számlát kap. Kérdésem ezzel kapcsolatban: az útdíjat hogyan számolhatom el költségként, valamint a számlán szereplő áfa levonható-e?

Mit nevezhetünk áfás számlának? Szakértői Kommentár

Manapság, legyen szó köznapi vagy jogszabályi nyelvhasználatról, a „számla” kifejezésnek több értelme van, s ez sajnálatos módon tényként állapítható meg. Azért sajnálatos, mert különösen jogszabályok esetében, ha egyazon kifejezés egymástól eltérő dolgot is jelölhet, akkor túl azon, hogy ez egyértelműen gondolkodási zavart tükröz és eredményez, „bőrre menő” jogértelmezési és -alkalmazási bizonytalanságot is okoz(hat). Jelen cikkben e problémakör egyik aspektusát, az úgynevezett áfás számla esetét vizsgáljuk meg, kitérve egyúttal az úgynevezett nem áfás számlákkal való kapcsolatra is.

Devizás munkaközvetítői díj könyvelése Kérdés

Devizás, áfás,munkaközvetítő díjat hogyan kell kontírozni? A számla összege 400 Euró + áfa és a számla ellenértékét a vevő saját euró bankszámlájáról átutalással fizeti ki. Teljesítéskor a napi MNB középárfolyamot használnak.

Számviteli bizonylat-e az áfás számla? Szakértői Kommentár

Az adóhatóság, amikor az áfa-levonási jog gyakorlásának jogszerűségét vitatja, érvei alátámasztására nem ritkán a számvitelről szóló 2000. évi C. törvénynek (Sztv.) bizonyos rendelkezéseit is segítségül hívja. Vajon jogszerű-e ez az eljárása? Cikkünkben ezzel foglalkozunk.

Egyéni vállalkozó, áfaalany és számlakiállítás Cikk

Áfaalannyá válik-e az egyéni vállalkozó, ha átlépi az 5 milliós árbevételi határt? Mi ilyenkor a teendő? Olvasói kérdésekre az Adófórum szakértője.Kovácsné Álmosdy Judit válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor jár műszakpótlék?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close