6 találat a(z) zártvégű lízing cimkére

Egyéni vállalkozó fejlesztési tartalék, kisvállalkozó kedvezmény alakulása zártvégű lízing beruházás esetén Kérdés

Lízingszerződés – átruházás bizonylatolása szerződésben maradó cégnél Kérdés

Lízingzárás könyvelése Kérdés

Traktor vásárlása Kérdés

Őstermelő zártvégű lízingszerződés keretében új traktort vásárol több éves futamidőre előleg befizetése után. A traktor átvételekor megkapja a teljes vételárról a számlát. A következő hónap elején az okmányirodánál forgalomba helyezi, rendszámot kap. A számla teljesítési dátuma szerinti áfa-visszaigénylési időszakban visszaigényelhető a vételár áfája? Üdvözlettel: L.

Tisztelt Szakértő! Kérdés

Arról szeretnék meggyőződni, hogy helyes-e az a zártvégű pénzügyi lízingszerződés, amely a futamidő végén a bruttó eszközérték teljes összegének kiegyenlítésével jár, de ezen felül előír 1 százalék+áfa fizetendő maradványértéket. Szerintem úgy kellett volna a havi törlesztőt megállapítani, hogy a maradványértékkel csökkentett eszközértéket osztani a futamidő hónapjai számával, és a végén fennmaradó összeg lenne a maradványérték, ellenkező esetben a 100 százalék helyett 101 százalék kerül megfizetésre. Röviden összefoglalva: az eszközértéknek tartalmaznia kell-e a maradványértéket, vagy azon felül is megállapítható. A zártvégű pénzügyi lízing szerződésében a maradványérték az alábbi megfogalmazásban áll: "A Lízingbevevő által fizetendő nettó és bruttó lízingdíjat, a kamatot, a fizetési határidőt, a lízing futamidejét és a maradványérték összegét e szerződés szerves részét képező 2. számú melléklet tartalmazza." 2. számú melléklet szerint: "Bruttó gépérték: 80 000 000 HUF - 513 084 CHF-nak megfelelő HUF ... a maradványérték a nettó gépérték 1%-a + ÁFA, azaz 5 130 CHF-nak megfelelő HUF" Válaszukat megköszönve, tisztelettel, Molnár Lászlóné

Eszközbeszerzés elszámolása zártvégű pénzügyi lízing esetén II. Kérdés

Tisztelt Hunyadné Szűts Veronika! 09.14-ei válasza sajnos nem az általam feltett kérdésre vonatkozik. Ha ez abból adódott, hogy nem volt egyértelmű a kérdés, most megismételném. Családi gazdálkodó zártvégű pénzügyi lizing konstrukcióban vásárol nagyértékű eszközt (traktort), melyet 2017. évben üzembe is helyez. A kizárólag üzleti célt szolgáló eszközt – adóköteles jövedelmének csökkentése érdekében – szeretné egyösszegben költségként elszámolni a 2017. évre vonatkozó szja-bevallásában. Megteheti ezt zártvégű pénzügyi lízing esetén? Ahhoz, hogy a gazdálkodó döntése szerint a traktor bekerülési értékét egyösszegben költségként elszámolhassa a 2017. évben, a bekerülési értéket tartalmazó számla tárgyévben történő teljes pénzügyi rendezésének meg kellene történnie? Válaszát köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Telefon elvétele munkahelyen

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Tevékenység bővítése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs