14 találat a(z) tejtermelő cimkére

Támogatják a tejtermelőket, ígéri a miniszter Cikk

Informális uniós agrártanácsülés zajlik hétfőn és kedden Eindhovenben, ahol az egyik fő téma a tejpiaci válság; a tanácskozáson Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter képviseli Magyarországot – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.

Tejtermelők figyelem! Előbb érkezik a támogatás Cikk

Elindítja az átmeneti nemzeti tejtámogatás kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), hogy enyhítse a tejtermelők súlyos gondjait – közölte Gyuricza Csaba, az MVH elnöke kedden az MTI-vel.

Elégedetlenek az áfacsökkentéssel a tejtermelők Cikk

Újra demonstrálnak tejtermelők Budapesten a tovább csökkenő felvásárlási árak és a feldolgozott tejtermékek áfacsökkentésének elmaradása miatt; a tüntetők mintegy 50 tehénnel a Margit híd pesti hídfőjénél gyülekeztek hétfőn délelőtt.

Rendkívüli támogatást kapnak a tejtermelők Cikk

Rendkívüli, vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a tejtermelők a földművelésügyi miniszter tegnap kihirdetett rendelete értelmében.

Ezért tiltakoznak tehenekkel a gazdák Cikk

Ma tartják tehénvonulással egybekötött budapesti demonstrációjukat a tejtermelők az önköltség alatti tejfelvásárlási árak, illetve az árletörő hatású importdömping miatt. A Földművelésügyi Minisztérium (FM) máris bejelentette, hogy az élelmiszerhamisítók és az áfacsalók kiszűrésére haladéktalanul egyeztetéseket kezdeményez, írja az agrárszektor.hu.

Alig csurran-cseppen valami a tejtermelőknek Cikk

Sok múlik majd részletszabályokon, de egyelőre úgy tűnik, kevés lesz a válság kezelésére a hétfőn Brüsszelben megszavazott ötszázmillió eurós tejpiaci támogatás – szűrhető le a tejpiaci szakemberek nyilatkozataiból, írja az agromonitor.hu.

Plusz támogatást kapnak a tejtermelők Cikk

A drámai mértékű tejpiaci árzuhanás miatt az Európai Bizottság félmilliárd eurós különtámogatást kíván juttatni az uniós tejtermelő gazdáknak – közölte hétfőn Brüsszelben újságírókkal Jyrki Katainen, az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény finn alelnöke.

Azonnali lépéseket sürgetnek a tejesek Cikk

Azonnali lépéseket kér a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöksége a kormánytól és Brüsszeltől is a kedvezőtlen tejpiaci helyzet miatt – közölte a terméktanács pénteken az MTI-vel.

Demonstrálnak a tejtermelők Cikk

A tej, valamint egyes húsfélék erősen nyomott ára miatt elégedetlen gazdák kezdtek traktoros forgalomakadályozó demonstrációt a dél-belgiumi Arlonnál, a Brüsszelt és Luxembourgot összekötő autópályán – jelentették szerdán belga rádióállomások.

Tejtermelői válság: uniós válasz készül Cikk

Rendkívüli ülést tartanak az EU-országok mezőgazdasági miniszterei a tej nagyon nyomott árszintjéhez vezető tejpiaci válság miatt – közölte kedden Brüsszelben az Európai Bizottság.

Tejtermelők figyelem: megszólalt a minisztérium Cikk

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) tisztában van a tejpiacon tapasztalható nehézségekkel. A jelenlegi helyzet kialakulásában a hazai tejpiaci szereplők felelőssége marginális, azt főként a globális folyamatok alakítják – írja a tejtermelők felvetéseire reagáló közleményében az FM.

Azonnali döntéseket sürgetnek a tejtermelők Cikk

Azonnali kormányzati és uniós döntéseket sürget a kedvezőtlen tejpiaci helyzet enyhítésére több, a nyerstej termelésében érdekelt magyar szakmai szervezet.

Ezért tüntetnek ma a tejtermelők Cikk

Indokoltnak tartja és támogatja a tejtermelők keddre meghirdetett demonstrációját a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) Szarvasmarhatenyésztők Országos Választmánya - közölte a MOSZ az MTI-vel.

Kiborult a tejföl a magyar tejtermelőknél Cikk

Július 8-án vonulnak utakra a hazai tejtermelők, akik az árletörő hatású és dömpingárasnak tartott olcsó tej- és tejtermékimport ellen tiltakoznak - értesült az agrárszektor.hu. Öt településen lesznek demonstrációk üzletláncok és tejtermékimportőr vállalkozások telephelyei előtt. A jövő évi uniós kvótaeltörlés, a feketeértékesítés és a rejtélyes tejárkülönbség is zavarja a piacot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Garantált bérminimum vagy minimálbér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink