29 találat a(z) tajszám cimkére

Megszűnő tajszámok: szankciómentesen március 10-éig rendezhető a hátralék Cikk

A tavaly nyáron hatályba lépett új társadalombiztosítási törvény rendelkezései szerint február 12-étől érvénytelenné válik a taj-száma annak, aki legalább 6 havi egészségügyi szolgáltatási járuléktartozást halmozott fel. Az adóhatóság nyilvántartása szerint jelenleg több mint 75 ezer adózó érintett, ők március 10-ig kaptak haladékot tartozásuk rendezésére, olvasható az Andersen Magyarország elemzésében.

Külföldi állampolgárságú biztosított, tajszám-igénylés Kérdés

Szlovák állampolgár munkaviszonya Magyarországon Kérdés

Hetvenezernél több tajszám van veszélyben Cikk

Több mint hetvenezer ember tajszáma lehet érvénytelen; az érintettek fél éve nem fizették be a tételes járulékot, emiatt február közepén érvénytelenné válik a társadalombiztosítási azonosító jelük, így nem jár majd nekik ingyenes állami egészségügyi ellátás – erről beszélt a Magyar Nemzetnek adott szerdai interjújában a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

NAV: mit kell tenni, hogy érvényes maradjon a tajszám? Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján, hogy kinek és mit kell tennie, hogy tajszáma érvényes maradjon.

Külföldi munkavállaló Kérdés

Párhuzamos tevékenység az EU-ban Kérdés

Ügyvezető biztosítása Kérdés

Külföldi ügyvezető tajszáma Kérdés

Gyakori kérdések a külföldi ügyvezetők adó- és tb-kötelezettségéről Cikk

A globalizáció révén és a multinacionális vállalatok terjedésével egyre gyakoribb, hogy a gazdasági társaságok ügyvezetését külföldi illetőségű magánszemélyek látják el. Ennek kapcsán problémaként szokott jelentkezni az adóhatósági ügyintézés során, hogy az említett személyek jellemzően nem rendelkeznek magyar adóazonosító jellel, tajszámmal, ügyfélkapu-hozzáféréssel, sőt, gyakran alig tartózkodnak Magyarországon.

Indiai tag-ügyvezető tajszáma Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy magyar székhelyű és alapítású cég egyetlen tagja és ügyvezetője indiai állampolgár. Indiában rendelkezik heti 36 órát elérő munkaviszonnyal. Mivel Magyarország és India között van szociális biztonsági egyezmény, így tudomásunk szerint emiatt nem lesz főállású társas vállalkozó. A kérdésünk az, hogy ettől függetlenül kell-e őt jelenteni a 08-as bevalláson 35-ös jogviszony kóddal? Tajszámot köteles-e igényelni? Hogyan változik a helyzet, ha Indiában megszünteti a heti 36 órás munkaviszonyát?

Hiába van tajszáma, fizetnie kell az orvosi ellátásért – ilyenkor Cikk

A társadalombiztosítóval szerződött egészségügyi szolgáltatók 2007 áprilisától kötelesek ellenőrizni a betegek jogosultságát. A jogosultság-ellenőrzés következtében, illetve egyes egészségügyi szolgáltatásoknál előfordul, hogy az ellátás csak akkor nyújtható, ha annak árát az ellátott személy kifizeti. Írásunkban a jogosultság-ellenőrzésről és az egészségügyi szolgáltatáshoz kapcsolódó fizetési kötelezettségekről adunk tájékoztatást.

Német munkavállaló – párhuzamos munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy külföldi (német) állampolgárt szeretnénk itthon mint munkavállaló alkalmazni úgy, hogy közben megmarad a német biztosított jogviszonya (anyavállalati kiküldetés). Hogy érvényesülnek itt a párhuzamos munkavégzésre vonatkozó szabályok? Ebben esetben is szükséges a TAJ szám igénylése? TAJ szám nélkül hogyan tudom munkavállalóként bejelenteni a magyar céghez? Magyarországi béréből csak szja-levonási kötelezettség van? Válaszát előre is köszönöm!

Külföldi gyakornok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy belföldi cég spanyol gyakornokot fogad be. Milyen kötelezettségei vannak a cégnek? Szükséges-e neki taj vagy adószám igénylése? Valamilyen bejelentési kötelezettség van-e? A cég nem ad neki semmilyen juttatást. Köszönöm válaszukat. Tisztelettel: Bartos János

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kata, kifizetőt terhelő 40%

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs