4 találat a(z) tüdőszűrés cimkére

Orvosi vizsgálat: mikor kötelező a tüdőszűrés a munkavállalónak? Cikk

Egy munkavállaló nem szeretné elvégeztetni a munkaorvos által előírt évi egyszeres tüdőszűrést (a munkaköre nem indokolja). Hol lehet megbizonyosodni arról, hogy tényleg szükséges-e az alkalmasság megállapításához a tüdőszűrő-vizsgálat, vagy ezt a munkaorvos saját hatáskörben dönti el? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd válaszolt.

Tüdőszűrő Kérdés

Tüdőszűrő költségének elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy élelmiszeripari tevékenységgel foglalkozó kft., ahol a dolgozók beléptetésének feltétele a leendő munkavállaló tüdőszűrő- és foglalkozás-egészségügyi vizsgálata. Kérdésem, hogy az Mt. előírásait figyelembe véve a dolgozó vagy a munkáltató költsége ezen vizsgálatok elvégzése? Törvényesen jár-e el a munkáltató, ha ezeket a költségeket megtérítteti a munkavállalókkal? Üdvözlettel.

Tüdőszűrés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Éttermi vendéglátással foglalkozó kft. dolgozóinak kötelező a tüdőszűrés elvégzése munkába állás előtt, amiről a kft. nevére kiállított számlát hoznak, és a kft. kifizeti részükre. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben a kft.-nek kell utána adót fizetni, vagy adómentes juttatásnak minősül?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mezőgadasági őstermelő árbevétel

Lepsényi Mária

adószakértő

90%-os költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink