4 találat a(z) tüdőszűrés cimkére

Orvosi vizsgálat: mikor kötelező a tüdőszűrés a munkavállalónak? Cikk

Egy munkavállaló nem szeretné elvégeztetni a munkaorvos által előírt évi egyszeres tüdőszűrést (a munkaköre nem indokolja). Hol lehet megbizonyosodni arról, hogy tényleg szükséges-e az alkalmasság megállapításához a tüdőszűrő-vizsgálat, vagy ezt a munkaorvos saját hatáskörben dönti el? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd válaszolt.

Tüdőszűrő Kérdés

Tüdőszűrő költségének elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy élelmiszeripari tevékenységgel foglalkozó kft., ahol a dolgozók beléptetésének feltétele a leendő munkavállaló tüdőszűrő- és foglalkozás-egészségügyi vizsgálata. Kérdésem, hogy az Mt. előírásait figyelembe véve a dolgozó vagy a munkáltató költsége ezen vizsgálatok elvégzése? Törvényesen jár-e el a munkáltató, ha ezeket a költségeket megtérítteti a munkavállalókkal? Üdvözlettel.

Tüdőszűrés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Éttermi vendéglátással foglalkozó kft. dolgozóinak kötelező a tüdőszűrés elvégzése munkába állás előtt, amiről a kft. nevére kiállított számlát hoznak, és a kft. kifizeti részükre. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben a kft.-nek kell utána adót fizetni, vagy adómentes juttatásnak minősül?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkába járás költségtérítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Céges kisteherautó magáncélú használata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3