13 találat a(z) számlaszám cimkére

SZÉP-kártya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünknél minden munkavállaló jogosult SZÉP-kártya juttatásra. Egyik munkavállalónk, aki 2019. januártól dolgozott nálunk nem volt hajlandó megcsináltatni a SZÉP-kártya számlaszámát. 2019. október végéig dolgozott nálunk. Ilyenkor a munkáltató, hogyan tud eljárni a SZÉP-kártya juttatás kapcsán?

Üzletág-értékesítés könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. értékesítette kereskedelmi üzletágát, amit tárgyi eszközök, , készletek, immateriális javak stb alkottak. Kérdésem, hogyan (milyen főkönyvi számlaszámokra) kell könyvelni az értékesítést és az eszközök, valamint a készletek kivezetését? Mielőbbi válaszát nagyon köszönöm!

Számlaszám rögzítése könyveléskor Kérdés

Tisztelt Adózóna! A számviteli politikánk szerint a számlák könyvelésekor a számlák sorszámának utolsó 5 számjegyét rögzítjük. Kérdésünk, hogy a NAV felé történő adatszolgáltatásnál ez megfelelő-e így (pl.100 000 Ft feletti áfatartalmú számlák lejelentése esetén). Pl. számlaszám RCABA1067805 – ebben az esetben a számlát könyvelőnk 67805-ös számlaszámmal rögzíti (utolsó 5 számjegy) és az adatszolgáltatás is ezzel történik. Megfelelő-e ez így? Válaszukat előre is köszönjük.

Külföldi bankszámlák: rengeteg kérdést gerjeszt az új kötelezettség Cikk

A 2018. január 1-jétől hatályos adózás rendjéről szóló törvény egyik újdonsága, miszerint az egyes adóalanyoknak kötelező bejelenteniük külföldi bankszámlaszámukat. A bejelentést megelőzően is számos kérdés merült fel a szabály alkalmazhatóságával kapcsolatban: ezek megválaszolásához vizsgáljuk meg kicsit részletesebben a jogszabályi rendelkezést.

Itt a lista a NAV IBAN számlaszámairól Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a nemzetközi pénzforgalomban alkalmazandó NAV IBAN számlaszámok 2018. február 2-ától érvényes jegyzékét.

Itt vannak az új adóztatási számlaszámok Cikk

Közzétette az adóhatóság a költségvetési számlaszámok jegyzékét.

NAV IBAN számlaszámok: új jegyzéket közölt az adóhivatal Cikk

Új jegyzéket tett közzé a honlapján az adóhivatal ma a nemzetközi pénzforgalomban már tegnaptól (2017. augusztus 17-étől) érvényes IBAN számlaszámokról.

Ekáer és 100 milliós technológia-előállítás Kérdés

Cégünk komplett takarmánygyártó technológiát gyárt. A partnerünk pályázatban vesz részt, ahol a számlában technológiát kell szerepeltetni. Mi szállítjuk el a technológia gépeit, és a helyszínen szereljük össze. Vagyis a gépeket nem tudjuk egyszerre elszállítani és ugyanakkor számlát is kiállítani, mivel a technológia összeszerelése után teljesül a szerződés. Az ekáer szempontjából hogyan szerepeltessük a szám igénylésekor a számlaszámot a szállított terméket, amikor az összes technológia négy fuvarral, négy különböző időpontban fog teljesülni? Köszönöm.

40 százalékos adó fizetése Kérdés

Kérdésem, hogy aki százalékos adó fizetését szeretné teljesiteni február 25-ére, azt milyen számlaszámra teheti (katás vállalkozó)? Köszönöm a választ

Figyeljen a NAV számlaszámaira! Megváltozhattak Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2015. január 1-jétől érvényes adó-, járulék és támogatási jellegű számlaszámokat.

Áttérés mikrogazdálkodói számlatükörre Kérdés

Tisztelt Szakértő! A régi számlatükörben vannak olyan számlaszámok, melyek elnevezése nem egyezik meg a mikrogazdálkodói számlatükör elnevezéssel. Például a 463-464 és a 473 stb. Hogyan tudom a nyitóban ezt megfeleltetni? Jó volna egy áttérést segítő táblázat. Köszönöm.

Egyéni Vállalkozói (EV) tevékenységhez kell külön bankszámla? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egyéni Vállalkozóként szeretnék tevékenykedni, kell ehhez elkülönített számlaszám?köszönettel

Illeték, bírság, késedelmi pótlék: összefoglaló a legfontosabb számlaszámokról Cikk

Adót, járulékot, illetéket vagy bírságot mindig is az adóhivatal által meghatározott számlaszámra kellett befizetni. Január elsejétől érvényes számlaszámok 28-án megváltoztak. Íme a NAV adóztatási tevékenységével összefüggő számlaszámok és adónemeik 2011. január 29-étől érvényes jegyzéke.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nonprofit kft. áfa levonhatósága II.

Nagy Norbert

adószakértő

Beruházás bérelt ingatlanon

Nagy Norbert

adószakértő

Éttermi kiszállítás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close