17 találat a(z) számlaszám cimkére

Megváltozott az egészségügyi szolgáltatási járulék számlaszáma Cikk

Az egészségügyi szolgáltatási járulékot 2020. július 1. óta új számlaszámra kell megfizetni – hívja fel a figyelmet honlapján az Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Egészségügyi szolgáltatási járulék: NAV tájékoztató az új számlaszámról, a hátralék következményeiről Cikk

Ha a belföldi magánszemély nem biztosított és más jogcímen sem jogosult egészségügyi szolgáltatásra, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. 2020. július 1-jétől átalakul az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésének rendszere. A NAV honlapján tájékoztatót közölt a változásokkal kapcsolatos tudnivalókról.

Friss lista az érvényes adószámlaszámokról Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adószámlaszámok friss listáját, amelyen már szerepel a kiskereskedelmi adó számlaszáma.

Ide kell befizetni a kiskereskedelmi adót Cikk

A NAV frissített adóztatási számlaszámok adónemek jegyzékében közzétette a kiskereskedelmi adó bevételi számlájának számát.

SZÉP-kártya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünknél minden munkavállaló jogosult SZÉP-kártya juttatásra. Egyik munkavállalónk, aki 2019. januártól dolgozott nálunk nem volt hajlandó megcsináltatni a SZÉP-kártya számlaszámát. 2019. október végéig dolgozott nálunk. Ilyenkor a munkáltató, hogyan tud eljárni a SZÉP-kártya juttatás kapcsán?

Üzletág-értékesítés könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. értékesítette kereskedelmi üzletágát, amit tárgyi eszközök, , készletek, immateriális javak stb alkottak. Kérdésem, hogyan (milyen főkönyvi számlaszámokra) kell könyvelni az értékesítést és az eszközök, valamint a készletek kivezetését? Mielőbbi válaszát nagyon köszönöm!

Számlaszám rögzítése könyveléskor Kérdés

Tisztelt Adózóna! A számviteli politikánk szerint a számlák könyvelésekor a számlák sorszámának utolsó 5 számjegyét rögzítjük. Kérdésünk, hogy a NAV felé történő adatszolgáltatásnál ez megfelelő-e így (pl.100 000 Ft feletti áfatartalmú számlák lejelentése esetén). Pl. számlaszám RCABA1067805 – ebben az esetben a számlát könyvelőnk 67805-ös számlaszámmal rögzíti (utolsó 5 számjegy) és az adatszolgáltatás is ezzel történik. Megfelelő-e ez így? Válaszukat előre is köszönjük.

Külföldi bankszámlák: rengeteg kérdést gerjeszt az új kötelezettség Cikk

A 2018. január 1-jétől hatályos adózás rendjéről szóló törvény egyik újdonsága, miszerint az egyes adóalanyoknak kötelező bejelenteniük külföldi bankszámlaszámukat. A bejelentést megelőzően is számos kérdés merült fel a szabály alkalmazhatóságával kapcsolatban: ezek megválaszolásához vizsgáljuk meg kicsit részletesebben a jogszabályi rendelkezést.

Itt a lista a NAV IBAN számlaszámairól Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a nemzetközi pénzforgalomban alkalmazandó NAV IBAN számlaszámok 2018. február 2-ától érvényes jegyzékét.

Itt vannak az új adóztatási számlaszámok Cikk

Közzétette az adóhatóság a költségvetési számlaszámok jegyzékét.

NAV IBAN számlaszámok: új jegyzéket közölt az adóhivatal Cikk

Új jegyzéket tett közzé a honlapján az adóhivatal ma a nemzetközi pénzforgalomban már tegnaptól (2017. augusztus 17-étől) érvényes IBAN számlaszámokról.

Ekáer és 100 milliós technológia-előállítás Kérdés

Cégünk komplett takarmánygyártó technológiát gyárt. A partnerünk pályázatban vesz részt, ahol a számlában technológiát kell szerepeltetni. Mi szállítjuk el a technológia gépeit, és a helyszínen szereljük össze. Vagyis a gépeket nem tudjuk egyszerre elszállítani és ugyanakkor számlát is kiállítani, mivel a technológia összeszerelése után teljesül a szerződés. Az ekáer szempontjából hogyan szerepeltessük a szám igénylésekor a számlaszámot a szállított terméket, amikor az összes technológia négy fuvarral, négy különböző időpontban fog teljesülni? Köszönöm.

40 százalékos adó fizetése Kérdés

Kérdésem, hogy aki százalékos adó fizetését szeretné teljesiteni február 25-ére, azt milyen számlaszámra teheti (katás vállalkozó)? Köszönöm a választ

Figyeljen a NAV számlaszámaira! Megváltozhattak Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2015. január 1-jétől érvényes adó-, járulék és támogatási jellegű számlaszámokat.

Áttérés mikrogazdálkodói számlatükörre Kérdés

Tisztelt Szakértő! A régi számlatükörben vannak olyan számlaszámok, melyek elnevezése nem egyezik meg a mikrogazdálkodói számlatükör elnevezéssel. Például a 463-464 és a 473 stb. Hogyan tudom a nyitóban ezt megfeleltetni? Jó volna egy áttérést segítő táblázat. Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Napelemrendszer-aktiválás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Értékcsökkenési leírás helyesbítése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Alapítványi számlázás – gazdasági tevékenység?

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close