94 találat a(z) sportegyesület cimkére

Közhasznúvá válás miatti teendők Kérdés

December elején a sportegyesület megkapta a közhasznú minősítést. Eddig egyszeres könyvvitellel dolgoztunk. Most, hogy hó közben át lett minősítve, mi a teendő? Zárni kell és át kell állni a kettős könyvvitelre, vagy csak a következő év elejétől? Hol találok ehhez segítséget?

Sportegyesület működése változásbejegyzés alatt Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram! Kérdésem, hogy egy működő sportegyesület, amelynek egyetlen aláírási, képviseleti joggal rendelkező elnöke elhunyt, a változás bírósági bejegyzéséig, hogyan tudja megoldani törvényesen a működését (napi működés, bérek fizetése, adókötelezettség teljesítése, stb.)? Az újonnan megválasztott elnök eljárhat-e a Ptk. álképviselet szabályai szerint, vagy milyen más jogszabályi lehetősége van az egyesületnek? Közreműködését előre is köszönöm.

Ingyenes szolgáltatás igénybe vétele Kérdés

Tisztelt Cím! Sportegyesületet időszakos rendszerességgel pénzzel támogat önkormányzat. Egy esetben azonban, mivel a sportegyesület a bérelt telephelyén felújítást végez, a Tigáz által számlázott és az önkormányzat nevére szóló csatlakozási díjat az önkormányzat fizette ki, de a csatlakozási díjat valójában a sportegyesület nevére kellett volna számlázni, és az önkormányzatnak támogatás címen utalni a sportegyesület részére, mivel az telephelyén történt a szóban forgó munka elvégzése. Ebben az esetben mi a helyes eljárás, hogy a sportegyesület a nyilvántartásába fel tudja venni a szóban forgó beruházást?

Sportegyesületi beruházás utáni ÁFA visszaigénylése Kérdés

Egy kajak-kenu sportegyesület egy lapostetős épület átépítésével(ráépítéssel és egyéb eszközök beszerzésével pl: kerékpárok ) pályázik kerékpáros centrum megvalósítására. Az egyesület jelenleg alanyi ÁFA mentes. Ha belép jövő év jan. 1-től az ÁFA körbe, a beruházás utáni ÁFA visszaigénylési lehetősége miképp alakul? A kerékpáros tevékenység vállalkozási tevékenységnek minősül ebben az esetben, de egyben sportszolgáltatás is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsítetett foglalkoztatás hétvégén

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Foglalkoztatási bejelentés elmulasztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs