94 találat a(z) sportegyesület cimkére

Sportegyesület és katás egyéni vállalkozás Kérdés

Pénzdíj számla ellenében Kérdés

Sportegyesület vásárlása Kérdés

Számlaadat-szolgáltatás Kérdés

Rendkívüli állami támogatás sportegyesületeknek Cikk

A kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására – jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón.

Sportegyesület – tagdíjszámla kiállítása Kérdés

Támogatási szerződés alapján utalt összeg adókedvezménye Kérdés

Egyesületi tagdíj Kérdés

Ranglistán elért helyezésért kapott pénz Kérdés

Egy sportegyesület tagja az országos szövetség ranglistáján helyezést ért el, ami pénzbeni juttatással jár. Az országos szövetség a pénzt a sportegyesületnek utalja, amely azt a tagjának kifizeti. A tag részére kifizetett összeg után milyen adókötelezettsége keletkezik a sportegyesületnek?

Szponzori szerződés adózása – kiva Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk kivás adózó, szeretnénk támogatni pénzzel, vagy úgy, hogy mezeket (pólókat) veszünk, egy sportegyesületet, azt szeretnénk cserébe, hogy cégünk logója kerüljön ki a sportolók mezére. Milyen szerződést érdemes kötni, és hogy lehet cégesen elszámolni? Esetleg adományként, támogatásként lehet-e kezelni? Válaszukat előre is köszönöm.

Utazásszervezői tevékenység Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy cég, amelynek a főtevékenysége "egyéb sporttevékenységi szolgáltatás". Felmerült a kérdés, hogy esetleg a tevékenysége inkább utazásszervezésnek felelne meg. Belföldi székhelyű, de a tevékenységet külföldről végzi, bár van egy iroda telephelynek bejelentve. Külföldi sportegyesületekkel van kapcsolatban, illetve az ottani rendezvényekkel, de nem ő szervezi őket. Nála fizetnek magánszemélyek regisztrációs díjat, részükre szállást közvetít, repülőjegyet biztosít, illetve más sportegyesületek személyeinek is. Ebben szeretnék megerősítést kérni, hogy esetleg egy NAV-ellenőrzés is annak minősítené-e? Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Sportegyesület díjazás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Frissen létesült sportegyesületünk sporteseményeken történő bírói, játékosi díjazásával és pénznyeremény elszámolásával kapcsolatban szeretnénk segítséget kérni. Az iránt szeretnénk érdeklődni, hogy milyen szerződés szükséges, ha szükséges egyáltalán, illetőleg hogy a számfejtés hogyan történjen. Amennyiben számlaképes az illető, akkor ezt a kifizetést fel kell-e tüntetni a 08-as bevallásban? Természetes személyek esetében lehetséges-e az alkalmi munkavállalás, vagy megbízási jogviszony szabályai szerint szükséges elszámolni a juttatást? A pénznyeremény esetében hogyan kell elszámolnunk az összeget? Hálás köszönettel: Mária

Ekho Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy munkaviszonyban, „ügyvezető és edző” munkakörben lévő, 1336-os FEOR-ral bejelentett munkavállaló választhatja-e az ekhós adózást? A munkaszerződés egy sportegyesületben köttetett, a munkaköri leírás feladatai szerint az ügyvezetői általános feladatok mellett a munkatárs a sportegyesület versenyzői versenyekre, egyéb sporttevékenységekre történő felkészítéséért felel. Köszönettel, Mária

Sportegyesület áfa-visszaigénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sportegyesület 2019. január 1-jétől kérte az általános szabályok szerinti áfamegállapítást. 2019. évben nagyértékű beruházást végzett, amelyről áfás számlát kapott. Az egyesület ezt a beuházást pályázat útján finanszírozza, amely pályázat beadásánál bruttó elszámolásról nyilatkozott. A kérdésem az lenne, hogy levonásba helyezhetem-e a beruházásról szóló számla áfatartalmát? Ha igen, akkor könyveléstechnikailag hogyan lehet azt rendezni, hogy a beruházás és a tárgyieszközkarton a bruttó összegről szól, viszont könyvelésnél az áfát levonásba helyezem? Válaszát előre is köszönöm.

Sportegyesület áfalevonási jogosultsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sportegyesületünk, amely áfakörbe tartozik, városi futóversenyt szervez. Alapszabályunk szerint ez a tevékenység az egyesület fő céljai közé tartozik. A versenyre jelentkezőktől nevezési díjat kérünk. Kérdésünk, hogy ez áfaköteles vagy áfamentes bevételként kezelendő-e? Másik kérdésünk, hogy ha a nevezési díj áfamentes bevételként kezelendő, akkor ennek ellenére a verseny szerevezésével kapcsolatos ráfordítások áfatartalma levonásba helyezhető-e (visszaigényelhető-e)? Válaszát előre is köszönjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Közvetített szolgáltatás/alvállalkozói teljesítés

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szeszes ital dekorációként

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Rejtett munkaviszony egyéni vállalkozó esetén?

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs