29 találat a(z) nyugdíjas egyéni vállalkozó cimkére

Nyugdíjas egyéni vállalkozó – szocho Kérdés

Nyugdíjas egyéni vállalkozó Kérdés

Kata és 40 százalék Kérdés

Nyugdíjas egyéni vállalkozó és a vállalkozói kivét Kérdés

Áttérés katáról átalányadózásra Kérdés

Nyugdíjas egyéni vállalkozó Kérdés

Átalányadózó adó-, és járulékfizetése Kérdés

Zöldségbolt nyitása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét az alábbi esetben: alanyi mentes, nyugdíjas egyéni vállalkozó főtevékenysége a piaci kiskereskedelem, zöldség-gyümölcs értékesítés, 2020. 04. 27-étől melléktevékenységként üzlethelyiséget is bérel és zöldség-gyümölcs boltot nyit, alkalmazottat vesz föl a boltba (de főtevékenység továbbra marad a piaci értékesítés). Az üzletbe pénztárgépet vásárol, a napi forgalmat itt rögzíti, de a piaci forgalmát ahol eddig nyugtát, számlát adott hogyan kell? A kérdés az, hogy maradhat-e a piacra továbbra is a nyugta számla, és a boltba a pénztárgép-használat vagy a piaci értékesítéseit adott nap végén be kell ütni a pénztárgépbe? Hogyan jár el ebben az esetben szabályosan? Ugye nem kell kettő pénztárgép? Köszönöm!

Egyéni vállalkozó, kiegészítő tevékenység, nyugdíjjárulék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az új Tbj. (2019. évi CXXII.) törvény szerint a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó július 1-jétől csak szja-t fizet. A kérdésem az lenne, hogy minden saját jogú nyugdíjas egyéni vállalkozó kiegészítő tevénységet folytat-e? Én áfakörös egyéni vállalkozó vagyok, főállásban, öregségi nyugdíj mellett. Rám is vonatkozni fog az új törvény szerinti kedvezmény? Köszönöm a válaszát!

Áttérés katára és alanyi áfamentességre. Kérdés

Nyugdíjas, kiegészítő státuszú egyéni vállalkozó vagyok. 2020. január 1-jétől szeretnék alanyi áfamentes körbe, és bejelentkezni katára. Ezzel kapcsolatban milyen teendőim vannak, milyen határidőkkel ?

Nyugdíjas egyéni vállalkozó – jövedelemkivét járulékai Kérdés

Kérdésem a következő: egy 65. életévét betöltött nyugdíjas egyéni vállalkozó jövedelmet szeretne kivenni a vállalkozásából. Jól értelmezem-e, hogy ebben az esetben az egyéni vállalkozónak csak a 10% nyugdíjjárulékot és a 15% szja-t kell maga után megfizetnie? Márkus Jánosné

Nyugdíjas vállalkozó adózása Kérdés

Egy saját jogú nyugdíjas egyéni vállalkozó (fizeti a havi 7500 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot) október hónapban vállalkozói kivétről döntött. Ennek adó- és járulékterhei, valamint ezek bevallása és befizetése után érdeklődöm.

Nyugdíjas egyéni vállalkozó járulékfizetése Kérdés

Nyugdíjas egyéni vállalkozónő (nők 40 éves kedvezményes nyugdíjával ment nyugdíjba) jövedelmet szeretne kivenni a vállalkozásából. Kérdésem az volna, hogy rá is vonatkozik, hogy csak a 15% szja-t, valamint a havi 7500 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot kell megfizetnie, vagy egyéb járulék is terheli? Márkus Jánosné

Nyugdíjas egyéni vállalkozó szochokötelezettsége Kérdés

Nyugdíjas (kiegészítő tevékenységű) egyéni vállalkozó vállalkozói kivétje – ami után szja-t és nyugdíjjárulékot fizet – beszámítható-e a szocho maximális alapjába? Helyesen gondolom-e, hogy ha az évközbeni kivét a 3 millió 576 ezer forintot meghaladja, már nem keletkezik szochofizetési kötelezettség a vállalkozói osztalékalap után?

Kiegészítő (nyugdíjas) egyéni vállalkozó családi kedvezménye Kérdés

Kiegészítő, nyugdíjas egyéni vállalkozó 3 gyermeke utáni családi adókedvezményt az összevont adóalapba tartozó jövedelme nem fedezi, kérdés, hogy a vállalkozói kivét után bevallott nyugdíjjárulék igénybe vehető-e járulékkedvezményként, tekintettel a kiegészítő tevékenységre? Köszönöm a választ és várom! Üdv. Káldi Éva

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkabérutalás rossz bankszámlaszámra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Térítésmentes átadás áfabevallása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close